Over het NUHT

Voor wie is het NUHT?

Het Nijmeegs Universitair Handenteam is een samenwerkingsverband tussen de afdelingen Plastische Chirurgie, Heelkunde (Traumatologie), Orthopedie en Revalidatie (ergotherapie en fysiotherapie). Wij behandelen vrijwel iedereen met problemen aan handen en polsen. Wij richten ons op:

  • traumatisch handletsel, zoals peesletsel, wonden met huidverlies of botbreuken
  • chronische degeneratieve aandoeningen, zoals vergroeiingen veroorzaakt door reuma
  • aangeboren (congenitale) defecten, zoals een extra vinger of vervormingen bij volwassenen.
  • Congenitale aandoeningen bij kinderen worden vanuit het Amalia kinderziekenhuis door ons speciale kinderteam behandeld, genaamd CoHNijn.

Wat doet het NUHT?

Wij geven adviezen over complexe aandoeningen van pols en hand. Op indicatie voeren wij conservatieve en operatieve behandelingen uit. Verder streven wij naar continuïteit van nazorg. Ons multidisciplinair team kan vrijwel alle problemen en aandoeningen aan handen en polsen onderzoeken en behandelen.

Afdelingen Plastische Chirurgie Nijmeegs Universitair Handen Team

Over het NUHT

Het Nijmeegs Universitair Handenteam is een samenwerkingsverband tussen de afdelingen Plastische Chirurgie, Heelkunde (Traumatologie), Orthopedie en Revalidatie (ergotherapie en fysiotherapie). Wij geven adviezen over complexe aandoeningen van pols en hand.

lees meer

Contact

Polikliniek Plastische Chirurgie

(024) 361 95 94

Spreekuur

Het handenspreekuur vindt plaats op woensdagmiddag, vanaf 13.00 uur, op het Poliplein, route 725. U meldt zich bij balie A en wacht vervolgens in zone blauw, wachtruimte 5. Maak hiervoor een afspraak. lees meer

Spreekuur

Hoe werkt het handenspreekuur?

Voorafgaand aan het spreekuur vragen wij gegevens op van eerder verrichtte onderzoeken zoals röntgenfoto’s en CT-/MRI-scans. Wij vragen de patiënt om ook zelf alle beschikbare gegevens mee te nemen.

Tijdens het spreekuur beschrijft de patiënt eerst zijn klachten en geeft een korte samenvatting van de voorgeschiedenis. Ook omschrijft hij eerdere behandelingen en het effect daarvan op de problemen met zijn hand. Door middel van lichamelijk onderzoek beoordelen wij vervolgens welke afwijkingen zichtbaar zijn en wat de problemen daarvan zijn. Aanvullend onderzoek kan nodig zijn, zoals het maken van röntgenfoto’s, een echoscopie of een CT/MRI- scan.

Door de multidisciplinaire aanpak kunnen wij, na analyse van alle gegevens, meestal een definitieve diagnose vaststellen. Afhankelijk van onze bevindingen volgt een beleidsplan en kunnen we eventueel een behandeling starten.

Het handenspreekuur vindt plaats op woensdagmiddag, vanaf 13.00 uur, op het Poliplein, route 725. U meldt zich bij balie A en wacht vervolgens in zone blauw, wachtruimte 5. Maak hiervoor een afspraak.

Afspraak maken

Uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist vraagt de eerste afspraak aan voor het NUHT-spreekuur. Aanvragen kan bij het NUHT-secretariaat van de Polikliniek Plastische Chirurgie, T (024) 361 95 94 (kies optie 1) of via e-mail: info@plchir.umcn.nl.

Wachttijd voor het NUHT-spreekuur

De wachttijd vanaf het moment van verwijzing door een arts tot aan het eerste consult op de polikliniek is twee tot acht weken. Bij een spoedindicatie organiseren we, in overleg met de dienstdoende NUHT-chirurg, op korte termijn de juiste zorg.
 


Kinos Revalidatie

Als u geen academische zorg (meer) nodig heeft, kunt u terecht bij Kinos Revalidatie. lees meer

Team NUHT

  • Medewerkers
  • Intranet