Amalia kinderziekenhuis Amalia kinderfonds

Over het Amalia kinderfonds Ook voor de kinderen van onze kinderen

Met jouw hulp kunnen we het Amalia kinderziekenhuis kindvriendelijker maken, bijvoorbeeld door te zorgen voor afleiding tijdens een behandeling of tijdens het verblijf van een kind. Elke gift, groot of klein is welkom!

meer informatie

Over het Amalia kinderfonds Ook voor de kinderen van onze kinderen

Om ook hoogwaardige, kwalitatieve, innovatieve en persoonsgerichte zorg te bieden aan de kinderen van onze kinderen wordt het Amalia kinderziekenhuis de komende tijd ingrijpend verbouwd. Met jouw hulp kunnen we het centrum kindvriendelijker maken, bijvoorbeeld door te zorgen voor afleiding tijdens een behandeling of tijdens het verblijf van een kind.

Steun het Radboudumc Amalia kinderfonds

Het Amalia kinderfonds stimuleert de goede zorg voor kinderen van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. De financiële basismiddelen die we tot onze beschikking hebben komen vooral ten goede aan het leveren van zorg. Het Amalia kinderfonds zet zich in om fondsen te werven voor aanvullende zaken die belangrijk zijn om onze patiëntjes zich prettiger te laten voelen of om ze even af te leiden zodat ze zich minder ziek voelen.
Denk bijvoorbeeld aan:
  • Levend behang: een vlinder die met je meevliegt naar de operatiekamer, een zwerm bewegende vogels op de muur als je de behandeling spannend vindt.
  • Digitale speelwanden op het plein: zodat je wordt uitgedaagd om uit bed te komen en te spelen met je broertje of zusje.
  • Theater: een voorstelling op het plein waar je met papa of mama naar toe kan.
  • Een goed bed voor papa of mama in de kamer zodat zij comfortabel bij je kunnen blijven slapen.
  • Groen op het plein: zodat het plein wel een park lijkt en je toch een beetje naar buiten kan.  
Jaarlijks worden ongeveer 22.000 kinderen in het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc behandeld. Verschillende specialismen werken samen voor de best mogelijke academische kindzorg. Elk kind is uniek. Door goed te kijken en luisteren naar het kind en de ouders, en hen actief te betrekken bij het zorgproces ontstaat er een veilige omgeving. Een omgeving die niet thuis is, maar waar het kind zich wel thuis voelt.

Help je mee?

Voor elke bijdrage groot of klein zijn wij dankbaar. Door een bedrag over te maken via de donatiebutton op deze pagina kun je essentiële aanvullende zaken in de zorg voor onze jonge patiënten mogelijk maken. Het is natuurlijk ook mogelijk om te doneren via een bankoverschrijving naar NL36ABNA0533768020 ten name van Amalia kinderziekenhuis stichting.
Wil je advies over een fiscaal interessante gift of een actie, neem dan gerust contact op met Claudia Schreven of Karin van den Wijngaard via (024) 361 06 82.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van alle activiteiten van het Amalia kinderfonds via onze digitale kwartaalnieuwsbrief? Mail ons dan om je aan te melden: amaliakinderfonds@radboudumc.nl

Overzicht van alle projecten

Ga naar het doneerformulier

Doneer nu

Je kunt via onderstaand formulier eenmalig en periodiek doneren.

iDeal Doneer

Contact

Amalia kinderfonds

Heb je vragen of opmerkingen over een donatie of actie? Neem gerust contact op met Claudia Schreven of Karin van den Wijngaard.
(024) 361 06 82
contact

Kom in actie

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk op deze actiesite voor inspirerende acties van anderen. ga naar actiesite

ANBI-status

Het Amalia Kinderfonds, ook wel de Amalia ziekenhuis Stichting, heeft een ANBI-status. Hierdoor is het fiscaal gunstig om een donatie te doen aan de stichting. naar de ANBI-verklaring

Social media Volg ons via


Adopteer een kamer!

Adopteer een kamer met jouw eigen actie zodat ouders bij hun kind kunnen blijven slapen.

Lees meer

Adopteer een kamer!

Adopteer een kamer met jouw sponsorloop, kerstmarkt of eindejaarsgeschenk!

“Ik vind het het allerfijnst als papa of mama blijft slapen bij mij en dat we dan gezellig samen filmpjes kijken op mijn kamer in het ziekenhuis.”

Voor € 5.100,- adopteer je een kamer in het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis. Door een van de 57 kamers te adopteren zorg je ervoor dat ouders bij hun kind kunnen blijven slapen in een goed bed waardoor zij ook kunnen uitrusten. Hierdoor hebben papa en mama de volgende dag weer alle kracht om hun kind bij te staan. Daarnaast kunnen ze gezellig samen tv kijken. Er wordt ook een zitje in de kamer gemaakt, zodat er net als thuis samen aan tafel gegeten kan worden. Zo wordt er een thuis gecreëerd binnen het Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis wat van groot belang is voor het herstel van het kind. 

Wat krijg je hiervoor terug?

Een vermelding op onze website (indien gewenst) waarbij vermeld wordt dat je bedrijf / familie / actie ervoor gezorgd heeft dat er een kinderkamer is geadopteerd. Daarnaast delen we het via onze social media en zijn de kinderen van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis je enorm dankbaar!

Onze projecten


13% € 7.862 opgehaald

Donatieproject Afleiding op de behandelkamers

“Als ik een beetje bang ben voor de behandeling is het fijn dat ik dan naar een filmpje kan kijken op de muur!”

Doelbedrag: € 60.000
Dagen resterend: -
Aantal donaties: 26

Lees meer

40% € 68.090 opgehaald

Donatieproject De gangen gaan leven

“Wow! Cool! Als ik naar de kamer van de dokter loop, loopt er een digitaal vriendje mee over de gangen. Daar moet ik om lachen en dat is fijn, want ik was wel een beetje zenuwachtig!”

Doelbedrag: € 170.314
Dagen resterend: -
Aantal donaties: 2

Lees meer

0% € 20 opgehaald

Donatieproject Groen en licht op het plein

“Het plein lijkt wel een park. De bijzondere bomen op het plein geven ‘s avonds ook nog licht! Dat ziet er vet cool uit!”

Doelbedrag: € 150.000
Dagen resterend: -
Aantal donaties: 2

Lees meer

18% € 51.000 opgehaald

Donatieproject Samen slapen en film kijken

“Ik vind het het allerleukst als papa of mama blijft slapen en dat we dan gezellig samen filmpjes kijken op mijn kamer in het ziekenhuis.”

Doelbedrag: € 290.700
Dagen resterend: -
Aantal donaties: 4

Lees meer

Donatieprojecten 100%

Dankzij jullie donaties kunnen we al een aantal projecten gaan realiseren waardoor de kinderen in ons ziekenhuis, ondanks ziekte, ook gewoon onbezorgd kind kunnen zijn.

lees meer