Over het Amalia kinderfonds Ook voor de kinderen van onze kinderen

Een vertrouwde sfeer én een fijne omgeving op een plek waar kinderen de beste zorg ontvangen en waar ze ondanks hun ziekte, ook gewoon kind kunnen zijn. Een omgeving die niet thuis is, maar waar kinderen zich wel thuis voelen. Dat is het streven van het Amalia kinderfonds.

Om ook hoogwaardige, kwalitatieve, innovatieve en persoonsgerichte zorg te bieden aan de kinderen van onze kinderen wordt het Amalia kinderziekenhuis de komende tijd ingrijpend verbouwd. Met jouw hulp kunnen we het centrum kindvriendelijker maken.

Steun het Radboudumc Amalia kinderfonds

De financiële middelen die ons ziekenhuis tot zijn beschikking heeft, komen vanzelfsprekend vooral ten goede aan het leveren van de best mogelijke academische kindzorg. Maar ze voorzien niet in allerlei extra’s die voor het welzijn van kinderen zo belangrijk zijn. Juist daarvoor zet het Amalia kinderfonds zich in. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Levend behang: een vlinder die met je meevliegt naar de operatiekamer, een zwerm bewegende vogels op de muur als je de behandeling spannend vindt.
 • Digitale speelwanden op het plein: zodat je wordt uitgedaagd om uit bed te komen en te spelen met je broertje of zusje.
 • Theater: een voorstelling op het plein waar je met papa of mama naar toe kan.
 • Een goed bed voor papa of mama in de kamer zodat zij comfortabel bij je kunnen blijven slapen.
 • Groen op het plein: zodat het plein wel een park lijkt en je toch een beetje naar buiten kan.  

Jaarlijks worden ongeveer 22.000 kinderen in het Amalia Kinderziekenhuis van het Radboudumc behandeld. Verschillende specialismen werken samen voor de best mogelijke academische kindzorg. Een ziekenhuisopname van een kind is een ingrijpende gebeurtenis voor zowel het kind als de ouders. Het Amalia kinderfonds zet zich in om het Amalia kinderziekenhuis kindvriendelijker te maken. Hierdoor ervaren kinderen minder angst, pijn en stress rondom de opname en de behandeling. En het draagt bij aan het genezingsproces.

Help je mee?

Met jouw donatie maak je het mogelijk dat kinderen worden afgeleid, kunnen spelen en kunnen leren, want ook tijdens de ziekte gaat de ontwikkeling van een kind door. Kom ook in actie met jouw bedrijf, school of sportclub. Elke donatie, groot of klein, telt.

Door een bedrag over te maken op NL36ABNA0533768020 kun je essentiële aanvullende zaken in de zorg voor onze jonge patiënten mogelijk maken. Wil je advies over een fiscaal interessante gift of een actie, neem dan gerust contact op met Claudia Schreven of Karin van den Wijngaard via (024) 361 06 82.

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van alle activiteiten van het Amalia kinderfonds via onze digitale kwartaalnieuwsbrief? Mail ons dan om je aan te melden voor onze nieuwsbrief: amaliakinderfonds@radboudumc.nl.

Amalia kinderziekenhuis Amalia kinderfonds

Over het Amalia kinderfonds Ook voor de kinderen van onze kinderen

Met jouw hulp kan het Amalia kinderfonds het Amalia kinderziekenhuis kindvriendelijker maken, bijvoorbeeld door te zorgen voor afleiding tijdens een behandeling. Hierdoor ervaren kinderen minder angst, pijn en stress rondom de opname en de behandeling. Elke gift, groot of klein is welkom! meer informatie

Social media Volg ons via


Bedrijfsvriend worden?

Wilt u met uw bedrijf het verschil maken in de levens van zieke kinderen en hun families? Dat kan door uw bedrijf te verbinden aan ons kinderziekenhuis.

lees meer

Bedrijfsvriend worden?

Samen werken aan beter

Als bedrijfsvriend van het Amalia kinderfonds draag je bij aan voorzieningen die niet uit het zorgbudget betaald kunnen worden, investeer je in wetenschappelijk onderzoek en geef je als bedrijf uiting aan je maatschappelijke betrokkenheid.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Wij vermelden jouw bedrijf op onze websites.
 • We nodigen je uit voor de jaarlijkse bijeenkomst.
 • Je mag het logo van het Amalia kinderfonds gebruiken.
 • Je krijgt een uniek welkomstpakket.

Werkwijze

 • Je bent bedrijfsvriend vanaf € 2.400,- ex. BTW per jaar.
 • Je blijft minimaal één jaar bedrijfsvriend.
 • Jouw bijdrage is vaak fiscaal aftrekbaar.

Aanmelden

U kunt uw bedrijf aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen en te mailen naar amaliakinderfonds@radboudumc.nl

Help je mee?

Doneer direct

Je kunt direct via de website eenmalig of periodiek doneren aan het Amalia kinderfonds, of maak een bedrag over naar ons rekeningnummer (NL 36 ABNA 0533 768 020 t.n.v. Amalia Kinderziekenhuis Stichting). doneer nu

Kom in actie

Start zelf een actie of doe mee met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Kijk op deze actiesite voor inspirerende acties van anderen. ga naar actiesite

Ter nagedachtenis (uitvaart)collecte

Het zal misschien het laatste zijn waaraan u denkt bij het regelen van een uitvaart: de attenties die worden gegeven door nabestaanden. Vaak zijn het bloemen, maar regelmatig kiezen mensen ervoor aanwezigen te vragen een donatie te doen aan een goed doel. Deze mogelijkheid is er ook voor het Amalia kinderfonds. meer informatie

Contact

Amalia kinderfonds

Heb je vragen of opmerkingen over een donatie of actie? Neem gerust contact op met Claudia Schreven of Karin van den Wijngaard.
(024) 361 06 82
contact

ANBI-status

Het Amalia Kinderfonds, ook wel de Amalia ziekenhuis Stichting, heeft een ANBI-status. Hierdoor is het fiscaal gunstig om een donatie te doen aan de stichting. naar de ANBI-verklaring

Fiscale voordelen

Wil jij fiscaal voordeel van je donatie aan het Amalia kinderfonds? Lees hier hoe je tussen de 37% en 49% meer overhoudt of meer kunt schenken voor hetzelfde geld. Lees meer

Fiscale voordelen

Wil jij fiscaal voordeel van je donatie aan het Amalia kinderfonds? Als je in een schenkingsovereenkomst voor de komende 5 jaar een bedrag vastlegt dat je jaarlijks gaat doneren, dan kun je, afhankelijk van de inkomensschijf die voor jou van toepassing is, tussen de 37% en 49% meer overhouden of meer schenken voor hetzelfde geld. Zorg daarbij dat het goede doel en het bedrag 5 jaar lang hetzelfde zijn.

Heb je vragen? Neem contact met ons op.

Onze projecten


Elk kind een goede start

Met de AGORA data- en biobank doen we onderzoek naar aangeboren aandoeningen. Met uw hulp kunnen we de databank uitbreiden en méér onderzoek starten. Want elk kind verdient een goede start. help mee

Expertisecentrum voor Kindertrauma- en brandwondenzorg

Het Radboudumc heeft als eerste in Nederland een centrum specifiek voor kinderen met ernstige of meervoudige verwondingen. Uw steun kan het verschil maken voor onze jonge, dappere strijders.

lees meer

Geef je mij een knuffel?

De kinderen bij ons in het ziekenhuis kunnen tussen alle apparaten en vreemde gezichten wel een lief vriendje gebruiken. Bij iedere €17,50 die u doneert aan het Amalia kinderfonds, verrassen wij een kind met een knuffelkonijn.

lees meer

Handgemaakte stomapoppen

Draag bij aan het initiatief van kinderarts Sanne Botden om voor ieder kind met een stoma een speciale pop te maken, zodat deze kinderen zich niet alleen voelen. lees meer

Hond op bezoek

Een ziekehuisopname is nooit plezierig. Daarom is het fijn als je kunt knuffelen met een lieve hond en even alle narigheid kunt vergeten. Deze activiteiten vallen helaas niet onder het zorgbudget. Een bezoek van een hulphond kost € 75,- per keer.  

lees meer

Herinneringskistjes

Het overlijden van je kind is een heftige en emotionele gebeurtenis. Help ouders om dit verlies een plek te geven en draag bij aan de herinneringskistjes. 

lees meer

Knutsel- en spelmateriaal

Geluk zit soms in de kleine dingen. Om de dagen in het ziekenhuis wat minder lang en saai te maken, willen we de kinderen een knutselpakketje of spelletje geven voor op hun kamer. Dit geeft ze afleiding en biedt ontspanning. Helpt u mee?

lees meer

Mijlpaalkaarten

Mijlpaalkaarten worden ingezet om de belangrijke momenten van het kindje vast te leggen. Meerdere mijlpaalkaarten samen vormen een slinger, een mooi aandenken aan een ingrijpende periode. Door een donatie te doen, kun je bijdragen aan de vreugde die deze mijlpaalkaarten bieden. 

lees meer

Ontspannen met qwiek.up

De Qwiek.up is een mobiel projectieapparaat, dat heel geschikt is om ingezet te worden als middel om kinderen af te leiden tijdens de behandeling. De Qwiek.up kost € 7.300,-. Helpt u mee dit mogelijk te maken? 

lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet