Tijn

"Ik ben Tijn en ik ben 12 jaar. Ik zit bij de KAR sinds de zomer van 2021. Ik moet zelf vaak naar het ziekenhuis en afgelopen zomer heb ik meerdere weken in het Amalia Kinderziekenhuis gelegen. Ik wil graag meedenken en mijn mening geven over wat er beter kan in het ziekenhuis. Ik denk dat het belangrijk is dat kinderen dat doen en daarom zit ik bij de KAR!"


Leden van de KAR

Zie hier alle huidige leden van de Kinderadviesraad van het Radboudumc.

Aanmelden voor de KAR

Wil je ook bij de kinderadviesraad? Super!

meld je aan

Aanmelden voor de KAR

Wil je ook bij de kinderadviesraad? Super! Dat kan als je:

  • tussen de 10 en 20 jaar oud bent;
  • graag iets wilt doen voor de kinderen in het Amalia kinderziekenhuis;
  • het leuk vindt om met andere kinderen hierover te praten en ideeën te bedenken.

Natuurlijk kun je lid worden als je ooit in het kinderziekenhuis lag. Maar dat hoeft niet per se. Misschien heeft je broer, zus of iemand anders uit je familie ooit hier gelegen. En heb je daardoor gezien wat er beter kan. Praat mee!

Aanmelden

Meld je aan via dit formulier en vertel waarom je graag bij de kinderadviesraad wil! De voorzitter van de kinderadviesraad neemt dan contact met je op. Aan haar kun je nog vragen stellen. En zij stelt jou misschien nog wat vragen. Samen beslissen jullie dan of je lid wordt.

Als je lid wordt van de kinderadviesraad, doe je dat vrijwillig. Dat betekent dat je er geen geld voor krijgt. Maar natuurlijk zorgen we er wel voor dat je de kosten voor je vervoer naar de overlegplekken terugkrijgt. Bijvoorbeeld je treinkaartje of benzinekosten.

En… je krijgt er een glimlach voor, van heel veel blije kinderen en medewerkers in het Amalia kinderziekenhuis. Want zij vinden het top wat je doet!


Sylke Voorzitter

"Ik hoop dat ik samen met de KAR, het Amalia kinderziekenhuis tot een nog fijnere plek kan maken voor kinderen en hun ouders. " lees meer

Sylke Voorzitter

Ik ben Sylke en ik ben sinds de oprichting in 2013 lid van de KAR. In maart 2022 heb ik het voorzitterschap mogen overnemen. 

Ik zit bij de KAR omdat ik het belangrijk vind dat kinderen hun mening kunnen geven en dat hiernaar geluisterd wordt. In het ziekenhuis liggen is natuurlijk niet leuk, maar we kunnen het wel proberen aangenamer te maken. Ook denk ik dat kinderen een goede kijk hebben op wat anders kan in het ziekenhuis en prima kunnen verwoorden wat zij fijn en niet fijn vinden. Ik vind het daardoor ook extra mooi dat ik daar een bijdrage aan mag leveren. Mijn mening geven en mensen helpen vind ik heel erg belangrijk, daarom was deel uit maken van de KAR een hele goede beslissing.

Ik hoop dat ik samen met de KAR, het Amalia Kinderziekenhuis tot een nog fijnere plek kan maken voor kinderen en hun ouders. 

Als voorzitter neem ik de leiding en probeer ik onze doelen en dromen mogelijk te maken. Mede door een nauwe samenwerking met het bestuur van het Amalia Kinderziekenhuis proberen we dit te bewerkstelligen. 


Jan Simon

"​​Ik heb zelf in het ziekenhuis gelegen en ik wil nu graag kinderen helpen zodat zij het beter en leuker hebben in het ziekenhuis." lees meer

Jan Simon

Mijn naam is Jan Simon ik ben 16 jaar oud. Ik heb zelf in het ziekenhuis gelegen en ik wil nu graag kinderen helpen zodat zij het beter en leuker hebben in het ziekenhuis. Als je ziek bent wil je vooral beter worden en dan is alles wat je een goed gevoel kan geven een stap in je herstel. Ik ben daarom bij de KAR gekomen, om te zorgen dat wij het herstel kunnen bespoedigen. 


Boaz

"Ik ben bij de KAR gekomen omdat, naar mijn idee, het van belang is om in de besluiten van een kinderziekenhuis consequent de opinie van kinderen mee te nemen." lees meer

Boaz

Hey, mijn naam is Boaz en ik ben 17 jaar. Ik zit momenteel op het gymnasium op het Elzendaalcollege in Boxmeer en kijk er erg naar uit om in 2022 te gaan studeren. Ik hoorde via mijn zus van de KAR en ben er in eerste instantie bijgekomen om mijn zus te vervangen. Ik zit er echter nu al zo'n zes jaar bij als volwaardig lid. Ik ben bij de KAR gekomen omdat, naar mijn idee, het van belang is om in de besluiten van een kinderziekenhuis consequent de opinie van kinderen mee te nemen. Zij zijn immers ervaringsdeskundigen. Daarnaast heeft de KAR me door de jaren heen ook bijgebracht hoe een ziekenhuis in grote lijnen werkt en hoe je het meest uit een overleg kunt halen, wat ik erg waardeer.


Lucas

"Ik ben Lucas, 16 jaar en ik zit sinds 2021 bij de KAR. Bij de KAR probeer ik in mijn inbreng te geven op basis van alle ervaringen die ik zelf in het ziekenhuis heb gehad. Daarmee wil ik het zo goed mogelijk maken voor iedereen die ook in het ziekenhuis komt." lees meer

Lucas

Ik ben Lucas, 16 jaar en ik zit sinds 2021 bij de KAR. Bij de KAR probeer ik in mijn inbreng te geven op basis van alle ervaringen die ik zelf in het ziekenhuis heb gehad. Daarmee wil ik het zo goed mogelijk maken voor iedereen die ook in het ziekenhuis komt. Want waar we het allemaal mee eens zijn, is dat een ziekenhuisbezoek ook als fijn ervaren kan worden. Ik hoop dat we dat voor iedereen mogelijk kunnen maken!


Pien

"Mijn wens voor het Amalia is dat op een dag elk kind dat ziek in het ziekenhuis binnenkomt, weer blij en gezond naar buiten komt." lees meer

Pien

Ik ben Pien, ik ben 16 jaar oud. Ik zit sinds 2017 bij de KAR. Ik ben bij de KAR gekomen, omdat mijn zusje vanaf jonge leeftijd veel in het ziekenhuis heef gelegen en ik daardoor veel in aanraking kwam met het ziekenhuis. Ik ben daardoor de zorg voor kinderen heel interessant gaan vinden en ik wil me graag inzetten en mijn mening geven. Zo hoop ik de zorg voor kinderen en jongeren in het ziekenhuis te verbeteren en van het ziekenhuis een fijnere plek te maken. Mijn wens voor het Amalia is dat op een dag elk kind dat ziek in het ziekenhuis binnenkomt, weer blij en gezond naar buiten komt.


Isabel

"Ik heb zelf ook wel eens in het ziekenhuis gelegen, daarom weet ik goed wat ik fijn vond en niet." lees meer

Isabel

Hallo, ik ben Isabel en ik ben 13 jaar oud. Ik zit onder hockey en speel keyboard.
Waarom ik bij de KAR zit, is omdat mama in het Radboud werkt en ik van haar heb gehoord dat de KAR nieuwe leden zocht. Dat leek me wel leuk! Ook zat mijn oppas in de KAR. Ik heb zelf ook wel eens in het ziekenhuis gelegen, daarom weet ik goed wat ik fijn vond en niet.


Elaya

"Ik vind het heel fijn om mee te praten over het Amalia zodat we het samen fijner kunnen maken in het ziekenhuis." lees meer

Elaya

Hoi! Ik ben Elaya en ik ben 11 jaar oud. Ik lig heel vaak in het Amalia kinderziekenhuis. Daardoor weet ik heel goed wat er anders, beter of leuker zou kunnen. Ik vind het heel fijn om mee te praten over het Amalia zodat we het samen fijner kunnen maken in het ziekenhuis.


Neo

"Het moet geen straf zijn om naar het ziekenhuis te gaan!" lees meer

Neo

Ik ben Neo en ik ben 14 jaar oud. Ik kwam in de KAR via mijn psycholoog. Ik ben blij dat ik in de KAR ben gekomen, omdat ik nu anderen kan helpen hun ziekenhuiservaringen steeds beter te maken. Het moet geen straf zijn om naar het ziekenhuis te gaan! Het is echt een eer om deel uit te mogen maken van de KAR, omdat het super fijn is om te weten dat ik andere kinderen kan helpen door mijn bijdrage te leveren. Hopelijk kunnen we zo het ziekenhuis beter en fijner maken voor iedereen, daarom draag ik graag mijn steentje bij in de KAR. 


Kate

"Ik ben Kate en ik ben 18 jaar. Ik ben zelf vaak te vinden in het Amalia kinderziekenhuis en zit bij de KAR om het voor iedereen zo fijn mogelijk te maken, door mijn mening en ideeën te delen anderen."

Tijn

"Ik ben Tijn en ik ben 12 jaar. Ik zit bij de KAR sinds de zomer van 2021. Ik moet zelf vaak naar het ziekenhuis en afgelopen zomer heb ik meerdere weken in het Amalia Kinderziekenhuis gelegen." lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet