Naar uw afspraak

Bezoekadres

Polikliniek Urologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Ga naar Gebouw C, Verdieping 0 en volg route 725 (Polikliniek Urologie)
Expertisecentra Bekkenbodemcentrum Isabella

Over het expertisecentrum

Het Bekkenbodemcentrum Isabella is het gespecialiseerde kennis- en behandelcentrum van het Radboudumc voor bekkenbodemklachten.

lees meer

Over het expertisecentrum

Bekkenbodemcentrum Isabella is het gespecialiseerde kennis- en behandelcentrum van het Radboudumc voor bekkenbodemklachten. Patiënten met bekkenbodemklachten uit het hele land kunnen bij ons terecht voor een uitgebreid onderzoek. U ziet op één dag alle betrokken specialisten. Aan het eind van de dag bespreken alle zorgverleners die u heeft gezien hun bevindingen met elkaar en samen maken zij een behandelplan. Aan het begin van de week daarna hoort u wat de meest gewenste behandeling voor u is.

Ons specialisme

De afdeling Gynaecologie houdt zich bezig met gynaecologische klachten. Een deel van ons team is gespecialiseerd in uro-gynaecologie en behandelt onder andere bekkenbodemklachten, verzakking en ongewild urineverlies. We werken in ons centrum nauw samen met verschillende specialisten, waaronder de bekkenfysiotherapeut en continentieverpleegkundige.


Contact

Bekkenbodemcentrum Isabella

(024) 361 38 03
contactformulier

Afspraak maken en intake

U heeft een verwijsbrief nodig voor een afspraak.

lees meer

Afspraak maken en intake

Uw afspraak

U heeft een verwijsbrief van uw huisarts of verwijzend specialist nodig. Zodra de verwijsbrief bij ons binnen is krijgt u van ons het volgende toegestuurd:

  • een afsprakenschema,
  • een lijst waarop u uw persoonsgegevens kunt invullen, 
  • een uitgebreide vragenlijst.

Ook vragen wij u een ‘dagboekje’ bij te houden van uw toiletbezoek. Als u eerdere behandelingen hebt ondergaan, is het van belang hiervan de relevante gegevens (bijvoorbeeld verslagen van onderzoeken en behandelingen) mee te nemen. Evenals een lijstje van medicijnen die u gebruikt.

Intake

Soms wordt er al een intake gedaan door de verpleegkundig coördinator om de klachten in beeld te hebben ter voorbereiding op het bezoek aan de arts(en). Dit gebeurt telefonisch of op afspraak op de polikliniek. Eventueel wordt een extra dag ingepland voor aanvullend onderzoek. Afhankelijk van uw klachten kunt u ook nog een verwijzing krijgen naar een chirurg, seksuoloog, maag-, darm-, leverarts of radioloog. Wij bespreken dit eerst met u.

Adviezen

Aan het eind van de dag bespreken alle zorgverleners die u heeft gezien hun bevindingen met elkaar. Zij proberen tot een gezamenlijk advies te komen. Mogelijke adviezen zijn:

  • fysiotherapie,
  • een operatie,
  • behandeling met medicijnen.

Aan het begin van de week na de onderzoeken wordt u door de coördinator van het bekkenbodemcentrum gebeld om dit met u te bespreken. Uw verwijzer brengen wij binnen twee weken schriftelijk op de hoogte van de bevindingen.

Bekkenbodemfysiotherapie

Een bekkenfysiotherapeut kan samen met u de bekkenbodem verbeteren. Dit kan doormiddel van het beter leren aansturen van de spieren van de bekkenbodem, maar ook door deze spieren beter te trainen. Soms kan daarbij gebruik worden gemaakt van inwendig handelen.


Naar uw afspraak

Ingang: Hoofdingang
Gebouw: C
Verdieping: 0
Route: 725

bekijk route

Bekkenbodem­problemen

Vrouwen met bekkenbodemproblemen hebben verschillende klachten. Zo is urineverlies een veelvoorkomend probleem, maar ook bekkenpijn en een verzakking van de schede komen veel voor. 

lees meer

Uw afspraak bij het Radboudumc

Heeft u binnenkort een afspraak in het Radboudumc? Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over uw afspraak in ons ziekenhuis.

lees meer

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet