Transgenderzorg

Wanneer je het idee hebt dat het geslacht waarmee je geboren bent niet past bij wie je bent of hoe je wilt zijn, spreken we over genderdysforie of genderincongruentie. Er kan dan veel op je afkomen. Bij het Radboudumc Expertisecentrum Geslacht & Gender helpen we je daarbij. lees meer

Contact

Manon de Hingh
Verpleegkundig specialist

contact

Veelgestelde vragen en antwoorden

Bekijk veelgestelde vragen over onze zorg.

lees meer

Veelgestelde vragen en antwoorden


  • Vanaf 1 september nodigen we kinderen en jongeren uit die nog niet op de wachtlijst stonden van het AmsterdamUMC. Na verwijzing kom je op een wachtlijst te staan.

    • klik hier voor een schatting van de wachttijd


Wachttijd

In het Radboudumc Expertisecentrum Geslacht & Gender is er een wachtlijst voor transgenderzorg. Dit betekent dat je op dit moment na verwijzing ongeveer 10-12 maanden moet wachten voordat je de eerste intake hebt.

lees meer

Wachttijd

Omdat er veel kinderen en jongeren zijn die zich afvragen of hun geslacht past bij hoe ze zich voelen, is er een wachtlijst. Dit betekent dat je een tijdje moet wachten voordat je bij ons terecht kunt.

Volgorde van de wachtlijst

  • Vanaf 1 maart 2020 nodigen we eerst jongeren uit die al bij Amsterdam UMC (locatie VUmc) op de wachtlijst staan. 
  • Intussen kun je wel al verwezen worden naar het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis door je huisarts. Op basis van deze verwijzingen bouwen we onze eigen wachtlijst op. Op dit moment duurt het na verwijzing ongeveer 10-12 maanden voordat je de eerste intake hebt in het Radboudumc Expertisecentrum Geslacht & Gender. De wachttijd is afhankelijk van hoeveel aanmeldingen we hebben. Iedere maand maken we een nieuwe inschatting van de wachttijd. 
  • Vanaf 1 september 2020 nodigen we de eerste jongeren uit van onze eigen wachtlijst. Maar we blijven helpen met het wegwerken van de wachtlijst van Amsterdam UMC. 
Naast jongeren die voor het hele zorgtraject naar het Radboudumc komen, gaan we ook jongeren begeleiden die al bij de Mutsaersstichting gezien worden. Deze stichting begeleidt kinderen en jongeren bij hun zoektocht naar hun genderidentiteit. Zij werken nu samen met kinderendocrinologen van het kinderziekenhuis in Antwerpen en het Amsterdam UMC (VUmc). Maar de komende tijd stromen jongeren van die stichting bij het Radboudumc in voor de medische behandeling met puberteitsremmers.

Behandelingen

Hier vind je de mogelijkheden die wij bieden.

lees meer