Transgenderzorg

Wanneer je het idee hebt dat het geslacht waarmee je geboren bent niet past bij wie je bent of hoe je wilt zijn, spreken we over genderdysforie of genderincongruentie. Er kan dan veel op je afkomen. Bij het Radboudumc Expertisecentrum Geslacht & Gender helpen we je daarbij. lees meer

Contact

Verpleegkundig specialist

contact

Veelgestelde vragen en antwoorden

Bekijk veelgestelde vragen over onze zorg.

lees meer

Veelgestelde vragen en antwoorden


  • Als je door je huisarts (of een andere arts) verwezen bent voor transgenderzorg naar het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis kom je op een wachtlijst te staan.

    • klik hier voor een schatting van de wachttijd


Wachttijd

In het Radboudumc Expertisecentrum Geslacht & Gender is er een wachtlijst voor transgenderzorg. Dit betekent dat je op dit moment na verwijzing ongeveer 10-12 maanden moet wachten voordat je de eerste intake hebt.

lees meer

Wachttijd

Omdat er veel kinderen en jongeren zijn die zich afvragen of hun geslacht past bij hoe ze zich voelen, is er een wachtlijst. Dit betekent dat je een tijdje moet wachten voordat je bij ons terecht kunt.

Volgorde van de wachtlijst

  • Je bent door je huisarts (of een andere arts) verwezen naar het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Op dit moment duurt het na verwijzing ongeveer 10-12 maanden voordat je de eerste intake hebt in het Radboudumc Expertisecentrum Geslacht & Gender. De wachttijd is afhankelijk van hoeveel aanmeldingen we hebben. Iedere maand maken we een nieuwe inschatting van de wachttijd. 
  • Naast jongeren die voor het hele zorgtraject naar het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis komen, gaan we ook jongeren begeleiden die al bij de Mutsaersstichting gezien worden. Deze stichting begeleidt kinderen en jongeren bij hun zoektocht naar hun genderidentiteit. Zij werken nu samen met kinderendocrinologen van het kinderziekenhuis in Antwerpen en het Amsterdam UMC (VUmc). Maar de komende tijd stromen jongeren van die stichting bij het Radboudumc in voor de medische behandeling met puberteitsremmers.

Behandelingen

Hier vind je de mogelijkheden die wij bieden.

lees meer

Informatie voor verwijzers

U kunt uw patiënt doorverwijzen naar het Radboudumc via Zorgdomein onder de naam: 'verwijsafspraak genderdysforie kind/adolescent'. 

Zorgvraag: Medisch specialistische zorg > Kindergeneeskunde > Overige vragen kindergeneeskunde.