Christina Feldman

Christina Feldman is mede-oprichter van mediatiecentrum Gaia House en meditatielerares aan de Insight Meditation Society (IMS) in Barre (USA). Ze is auteur van een aantal boeken en ze verzorgt internationale Insight meditatie retraites sinds 1976. Christina is mede oprichter van Bodhi College: Early Buddhist Teachings for a Secular Age. Daarnaast is ze als docent verbonden aan de postacademische Masteropleiding MBCT aan de universiteit van Exeter  en aan de post academische opleiding tot mindfulnesstrainer van het Radboud Centrum voor mindfulness.

Expertisecentra Mindfulness Opleiding 2-daagse workshop met Christina Feldman & Chris Cullen

Over de workshop met Christina & Chris

Het weekend borduurt voort op de vijf vorige weekenden met deze leraren waarin de Brahmavihara’s, de drie karakteristieken, de zeven factoren van ontwaken, embodiment en skillful effort aan bod zijn geweest. Het thema van het weekend zal zijn Dependent Co-arising.

lees meer

Over de workshop met Christina & Chris

Het weekend borduurt voort op de vijf vorige weekenden met deze leraren waarin de Brahmavihara’s, de drie karakteristieken, de zeven factoren van ontwaken, embodiment en skillful effort aan bod zijn geweest. Het thema van het weekend zal zijn Dependent Co-arising.

Chris Cullen zegt daarover het volgende:

“Whoever sees Dependent Co-arising sees the Dhamma; whoever sees the Dhamma sees Dependent Co-arising.” This saying from the Early Buddhist discourses highlights the centrality of Dependent Co-arising within the Buddha’s teaching. It has been compared to the fundamental ‘operating system’ from which all of the other teachings and practices of Buddhism derive. It precisely maps the processes whereby patterns of distress and suffering arise within the body-heart-mind, and in doing so it also illuminates how these can be brought to an end through the cultivation of mindfulness and clear understanding. During this weekend of teaching, practice, small group discussion and personal reflection, we will explore this teaching and its profound implications for mindfulness practice and teaching. We will consider its deep compatibility with contemporary mindfulness based approaches such as Mindfulness-Based Cognitive Therapy and Mindfulness-Based Stress Reduction, and reflect together on how an understanding of Dependent Co-arising can be a liberating gift in our practice, teaching and lives”.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

naar formulier

De leraren


Christina Feldman

Christina Feldman is mede-oprichter van mediatiecentrum Gaia House en meditatielerares aan de Insight Meditation Society (IMS) in Barre (USA).

lees meer

Chris Cullen

Chris Cullen is werkzaam als dharma leraar en psycho therapeut. Hij is opgeleid in Insight Meditation door Christina Feldman.

lees meer

Chris Cullen

Chris Cullen is werkzaam als dharma leraar en psycho therapeut. Hij is opgeleid in Insight Meditation door Christina Feldman. Chris is mede-oprichter van het Mindfulness in Schools Project, en maakt deel uit van het docententeam van het Oxford University Mindfulness Centre en geeft daar mindfulness cursussen aan studenten als ook aan leden van het parlement. Hij is tevens lid van het team van Bodhi College.

Praktische informatie


Doelgroep

Deze workshop is voor gekwalificeerde mindfulnesstrainers die al een goede basiskennis hebben in de boeddhistische achtergrond van mindfulness.

lees meer

Doelgroep

Deze workshop is voor gekwalificeerde mindfulnesstrainers die al een goede basiskennis hebben in de boeddhistische achtergrond van mindfulness. Algemeen publiek met een gedegen achtergrond in boeddhistische psychologie is van harte welkom. U hoeft niet eerder een workshop bijgewoond te hebben om deel te mogen nemen


Kosten

Regulier: €235,-
(Ex-)opleidelingen: €215,-


Datum en locatie

Momenteel is er nog geen nieuwe verdiepingsdag gepland. U kunt uw belangstelling kenbaar maken via het aanmeldformulier bovenaan op deze pagina.

  • Medewerkers
  • Intranet