Over ons schisisteam

U kunt bij ons Schisisteam terecht als uw kind geboren is met een spleet van de lip of van de kaak en het gehemelte.

lees meer

Over ons schisisteam

Is uw kind met een spleet van de lip en/of een spleet van de kaak en het gehemelte (schisis) geboren? Dan kunt u voor behandeling terecht in het Amalia Centrum voor Schisis en Craniofaciale afwijkingen. Hier behandelen en begeleiden we kinderen met een schisis vanaf hun geboorte tot aan volwassen leeftijd.

Een team van kinderartsen, schisisverpleegkundigen, plastisch chirurgen, orthodontisten, foniaters, logopedisten, Mond-,Kaak- & Aangezichtschirurgen, klinisch genetici, tandartsen en neurochirurgen stemt de behandelingen goed op elkaar af.

Naar uw afspraak

Ingang: Hoofdingang
Route: 562

bekijk route

Naar uw afspraak

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 562

Schisis

Schisis is een aangeboren afwijking in het gezicht: een spleet in de bovenlip, bovenkaak en/of het gehemelte.

lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

Bij het Expertisecentrum voor Schisis van het Radboudumc staat de eigenheid van elk kind voorop. Met ons multidisciplinaire team streven we naar persoonsgerichte zorg in alle fases van de behandeling.

Behandelingen

 • Meestal is uw kind ongeveer 6 maanden oud. De operatie duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. De arts hecht de lip met oplosbaar hechtmateriaal. Over de lip gaat soms een pleister in de vorm van stripjes.

  naar de behandeling


mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Schisisteam online

 • De schisischirurgen van ons team voeren een aantal controles na operaties uit via Zaurus, een online beeldbel programma.

  lees meer


  Beeldbellen

  De schisischirurgen van ons team voeren een aantal controles na operaties uit via Zaurus, een online beeldbel programma. Dit is vergelijkbaar met Skype, echter in een beveiligde omgeving. Uiteraard zien we u graag in het ziekenhuis wanneer dat nodig is, maar in een aantal gevallen is het voor u praktischer en net zo goed om via de tablet of computer contact met ons te maken. Vraag gerust naar de mogelijkheden.


 • Community

  Het schisisteam heeft een patiënten- en oudercommunity. Op deze beveiligde community kunt u in contact komen met andere patiënten en ouders, ervaringen met elkaar delen en ook nieuwsberichten en informatie lezen van ons team. Tevens kunt u vragen stellen aan het team.

  Alleen ouders, patiënten en medewerkers van het schisisteam van het Radboudumc hebben toegang tot deze community. Wilt u zich graag aanmelden, stuur dan even een mail naar schisis.mka@radboudumc.nl.

Twitter

Ook op twitter houden we u op de hoogte van onze activiteiten en leuke nieuwsfeitjes. U vindt ons op @schisisteam.

Ons team