20 december 2018

Het Radboudumc is de meest geschikte plek voor reumapatiënten die multidisciplinaire zorg nodig hebben en voor reumapatiënten die moeten worden opgenomen. Daar willen we nog meer op focussen. Daarom stoppen we met monodisciplinaire poliklinische zorg.

Bij elke reumapatiënt bekijken we niet alleen wat de meest geschikte behandeling is, maar ook waar we die zorg het beste kunnen leveren. Patiënten die monodisciplinaire poliklinische reumatologische zorg nodig hebben (mogelijk inclusief infuusbehandeling met een biological), kunnen beter in een ander ziekenhuis behandeld worden. Daarom vraagt het Radboudumc toestemming aan deze huidige patiënten om hen te verwijzen naar een ander ziekenhuis en om daarbij hun (medische) gegevens te mogen doorsturen. Patiënten die nog geen nieuwe afspraak hadden gepland én patiënten die na 1 januari 2019 een afspraak bij de reumatoloog hebben staan, hebben een brief ontvangen met uitleg en een toestemmingsformulier. Patiënten die vóór 1 januari 2019 een afspraak hadden gepland bij de reumatoloog, hebben ook een brief met uitleg ontvangen. De verwijzing en toestemming bespreken zij tijdens hun laatste consult bij de reumatoloog in het Radboudumc. De huisartsen van deze patiënten ontvangen een brief met informatie over wanneer en waarheen de patiënt verwezen wordt.

Wat betekent dit voor uw verwijzing?

Het is niet meer mogelijk om via ZorgDomein naar het Radboudumc te verwijzen voor monodisciplinaire poliklinische reumatologische zorg. Misschien heeft u redenen waarom uw patiënt toch in het Radboudumc gezien moet worden (bijvoorbeeld omdat uw patiënt bij meerdere specialisten in dat ziekenhuis bekend is), dan kunt u toch naar het Radboudumc verwijzen via het zorgproduct ‘Overige zorgvragen’. Bij twijfel over een indicatiestelling voor een verwijzing naar het Radboudumc kunt u altijd overleggen met de dienstdoende reumatoloog (i.o.) via het patiëntensecretariaat Reumatische Ziekten: 024-3614580.

Meer nieuws


Passende zorg op de Intensive Care

1 maart 2024

Vanuit het Integraal Zorgakkoord is ‘passende zorg’ een opdracht waar alle gezondheidsprofessionals invulling aan moeten geven. Ook de IC-zorg moet veranderen naar meer passende, persoonsgerichte zorg. U kunt daaraan bijdragen.

lees meer

Neusspray voor ernstige depressie

7 november 2023

Patiënten met een moeilijk behandelbare depressie kunnen bij de afdeling Psychiatrie terecht voor een behandeling met esketamine neusspray. Deze nieuwe behandeling wordt vergoed door alle verzekeraars.

lees meer

Mindfulness voor jongeren met psychische klachten

3 november 2023

Jongeren die voor hun psychische klachten hulp zoeken, kunnen naar het Radboudumc voor een mindfulness training. Deze wordt in het kader van een studie gratis aangeboden.

lees meer

Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet