25 september 2017

Het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek Nijmegen starten samen een onderzoek naar de oorzaken en behandeling van artritis psoriatica, een vorm van ontstekingsreuma die voorkomt bij mensen met psoriasis. Mark Wenink (SMK) en Joost Schalkwijk (Radboudumc) krijgen hiervoor een financiele bijdrage uit het promotiefonds van het Radboudumc en de Sint Maartenskliniek. Hiermee kunnen zij een promotieplaats voor een periode van vier jaar volledig financieren.

In 2016 is het Radboudumc samen met ziekenhuizen in de regio gestart met het promotiefonds. Met het fonds stellen de instellingen promotieplaatsen beschikbaar voor het doen van gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek. Een duo van onderzoekers van het Radboudumc en een van de andere instellingen kan een aanvraag indienen bij het fonds. Hiermee kunnen de onderzoekers gedurende vier jaar in beide ziekenhuizen aan het onderzoek werken. Eerder startte het Radboudumc al dergelijke projecten met Rijnstate (Arnhem), CWZ (Nijmegen) en Jeroen Bosch Ziekenhuis (’s-Hertogenbosch).
 
In 2013 voerde het Centre for Science and Technology Studies van de Universiteit Leiden een onderzoek uit naar de impact van de samenwerking tussen ziekenhuizen. Hieruit bleek dat wetenschappelijk onderzoek dat in samenwerking tussen topklinische opleidingsziekenhuizen en umc’s wordt uitgevoerd een grotere impact heeft dan onderzoek dat alleen door een topklinisch ziekenhuis wordt uitgevoerd. De inhoudelijke samenwerking van het Radboudumc met de Sint Maartenskliniek biedt dus een goede basis voor wetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie


drs. Marcel Wortel

persvoorlichter

(024) 81 87389

  • Snel naar