Nieuws Katrien Grunberg benoemd tot hoogleraar Pathologie

18 april 2018

Katrien Grünberg is met ingang van 1 maart 2018 benoemd tot hoogleraar Pathologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Katrien Grünberg (Waddinxveen, 1966) behaalde in 1992 haar artsexamen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ze werkte als AGNIO Kindergeneeskunde in het St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein en als AGNIO klinische genetica, erfelijke tumoren in Erasmus Academisch Ziekenhuis te Rotterdam. Haar promotieonderzoek verrichtte ze op de afdeling Longziekten van het LUMC Leiden,  waar ze in 2000 promoveerde ze op onderzoek naar Rhinovirusinfecties bij astma.

Van 2000 tot 2005 volgde dr. Grünberg de opleiding klinische pathologie in het VUmc te Amsterdam, waarna ze er tot 2015 werkte als klinisch patholoog. De focus van haar wetenschappelijk en klinisch werk lag op de longpathologie, waaronder de longvaatafwijkingen bij pulmonale hypertensie. Zij was sinds 2014 secretaris en voorzitter en is tot 2019 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP).
 
In september 2015 werd zij afdelingshoofd Pathologie bij het Radboudumc. Zij is lid van het dagelijks bestuur van het Centrum voor Oncologie. Als hoogleraar Pathologie zal ze zich richten op het ontwikkelen van hoog-specialistische pathologie in academische netwerken, moleculaire diagnostiek en de toepassing van artificial intelligence in digitale pathologie.

Meer nieuws


Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

lees meer

Zwangerschapsecho beschikbaar stellen in ontwikkelingslanden

21 januari 2019

Thomas van den Heuvel van het Radboudumc ontwikkelde een goedkoop echosysteem dat automatisch zwangerschapsduur, stuitliggingen en tweelingzwangerschappen kan detecteren.

lees meer

Onderzoek doen met een verstandelijke beperking Nieuwe richtlijn voor inclusief gezondheidsonderzoek

14 januari 2019

Patiënten werken steeds vaker mee aan wetenschappelijk onderzoek naar hun aandoening. Maar hoe doe je dat bij mensen met een verstandelijke beperking? Tessa Frankena van het Radboudumc zocht het uit.

lees meer

Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

14 januari 2019

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

lees meer

Cees Buren verlaat Radboudumc per 1 juli aanstaande

11 januari 2019

Cees Buren, lid van de Raad van Bestuur en CFO, zal per 1 juli aanstaande na acht jaar het Radboudumc verlaten.

lees meer
  • Snel naar