Nieuws Katrien Grünberg benoemd tot hoogleraar Pathologie

18 april 2018

Katrien Grünberg is met ingang van 1 maart 2018 benoemd tot hoogleraar Pathologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Katrien Grünberg (Waddinxveen, 1966) behaalde in 1992 haar artsexamen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ze werkte als AGNIO Kindergeneeskunde in het St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein en als AGNIO klinische genetica, erfelijke tumoren in Erasmus Academisch Ziekenhuis te Rotterdam. Haar promotieonderzoek verrichtte ze op de afdeling Longziekten van het LUMC Leiden,  waar ze in 2000 promoveerde ze op onderzoek naar Rhinovirusinfecties bij astma.

Van 2000 tot 2005 volgde dr. Grünberg de opleiding klinische pathologie in het VUmc te Amsterdam, waarna ze er tot 2015 werkte als klinisch patholoog. De focus van haar wetenschappelijk en klinisch werk lag op de longpathologie, waaronder de longvaatafwijkingen bij pulmonale hypertensie. Zij was sinds 2014 secretaris en voorzitter en is tot 2019 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP).
 
In september 2015 werd zij afdelingshoofd Pathologie bij het Radboudumc. Zij is lid van het dagelijks bestuur van het Centrum voor Oncologie. Als hoogleraar Pathologie zal ze zich richten op het ontwikkelen van hoog-specialistische pathologie in academische netwerken, moleculaire diagnostiek en de toepassing van artificial intelligence in digitale pathologie.

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet