Katrien Grünberg benoemd tot hoogleraar Pathologie

18 april 2018

Katrien Grünberg is met ingang van 1 maart 2018 benoemd tot hoogleraar Pathologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Katrien Grünberg (Waddinxveen, 1966) behaalde in 1992 haar artsexamen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ze werkte als AGNIO Kindergeneeskunde in het St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein en als AGNIO klinische genetica, erfelijke tumoren in Erasmus Academisch Ziekenhuis te Rotterdam. Haar promotieonderzoek verrichtte ze op de afdeling Longziekten van het LUMC Leiden,  waar ze in 2000 promoveerde ze op onderzoek naar Rhinovirusinfecties bij astma.

Van 2000 tot 2005 volgde dr. Grünberg de opleiding klinische pathologie in het VUmc te Amsterdam, waarna ze er tot 2015 werkte als klinisch patholoog. De focus van haar wetenschappelijk en klinisch werk lag op de longpathologie, waaronder de longvaatafwijkingen bij pulmonale hypertensie. Zij was sinds 2014 secretaris en voorzitter en is tot 2019 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP).
 
In september 2015 werd zij afdelingshoofd Pathologie bij het Radboudumc. Zij is lid van het dagelijks bestuur van het Centrum voor Oncologie. Als hoogleraar Pathologie zal ze zich richten op het ontwikkelen van hoog-specialistische pathologie in academische netwerken, moleculaire diagnostiek en de toepassing van artificial intelligence in digitale pathologie.

Meer nieuws


Big data kan afweerreactie voorspellen Rekenkundig model wijst aan wie ziek wordt en wie niet

22 mei 2018

Onderzoekers van het Radboudumc en het UMCG ontwikkelden met behulp van big data een computermodel om te bepalen wie ziek wordt en wie niet.

lees meer

Beter op de been na hersen­beschadiging Loop Expertise Centrum ontwikkelt aanpak behandeling loopafwijkingen

27 februari 2018

Onderzoekers en artsen van het Loop Expertise Centrum van de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc ontwikkelden een aanpak voor de behandeling van loopstoornissen na een hersenbeschadiging.

lees meer

Sabine Oertelt-Prigione benoemd tot hoogleraar Gender in Primary and Transmural Care

14 juli 2017

Mevrouw dr. S. Oertelt-Prigione is met ingang van 1 september 2017 benoemd tot hoogleraar Gender in Primary and Transmural Care aan het Radboudumc.

lees meer

Timing van mutatie bepaalt de uitkomst Zelfde gen, meerdere ziektes

29 juni 2017

Een genetische mutatie kan leiden tot volledig verschillende ziektes, afhankelijk van het moment en de plek waarop de mutatie ontstaat.

lees meer

Vici-beurs voor Maroeska Rovers

23 februari 2018

Maroeska Rovers, hoogleraar Evidence Based Surgery bij het Radboudumc, ontvangt een Vici-onderzoeksbeurs van anderhalf miljoen euro van onderzoekorganisatie NWO

lees meer

Vici-beurs voor Maroeska Rovers

23 februari 2018

Maroeska Rovers, hoogleraar Evidence Based Surgery bij het Radboudumc, ontvangt een Vici-onderzoeksbeurs van anderhalf miljoen euro van onderzoekorganisatie NWO

lees meer
inloggen