18 april 2018

Katrien Grünberg is met ingang van 1 maart 2018 benoemd tot hoogleraar Pathologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Katrien Grünberg (Waddinxveen, 1966) behaalde in 1992 haar artsexamen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ze werkte als AGNIO Kindergeneeskunde in het St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein en als AGNIO klinische genetica, erfelijke tumoren in Erasmus Academisch Ziekenhuis te Rotterdam. Haar promotieonderzoek verrichtte ze op de afdeling Longziekten van het LUMC Leiden,  waar ze in 2000 promoveerde ze op onderzoek naar Rhinovirusinfecties bij astma.

Van 2000 tot 2005 volgde dr. Grünberg de opleiding klinische pathologie in het VUmc te Amsterdam, waarna ze er tot 2015 werkte als klinisch patholoog. De focus van haar wetenschappelijk en klinisch werk lag op de longpathologie, waaronder de longvaatafwijkingen bij pulmonale hypertensie. Zij was sinds 2014 secretaris en voorzitter en is tot 2019 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP).
 
In september 2015 werd zij afdelingshoofd Pathologie bij het Radboudumc. Zij is lid van het dagelijks bestuur van het Centrum voor Oncologie. Als hoogleraar Pathologie zal ze zich richten op het ontwikkelen van hoog-specialistische pathologie in academische netwerken, moleculaire diagnostiek en de toepassing van artificial intelligence in digitale pathologie.

Meer nieuws


Keuzes maken in zorg is lastig. De burger wijst politiek de weg

22 juni 2018

Goed geïnformeerde burgers zien de financiële noodzaak van het maken van keuzes in de zorg, en zijn wel degelijk bereid deze keuzes te maken. Zij dragen hierbij concrete criteria en voorbeelden aan, als leidraad voor de politiek om te bepalen welke zorg vergoeding verdient.

lees meer

Big data kan afweerreactie voorspellen Rekenkundig model wijst aan wie ziek wordt en wie niet

22 mei 2018

Onderzoekers van het Radboudumc en het UMCG ontwikkelden met behulp van big data een computermodel om te bepalen wie ziek wordt en wie niet.

lees meer

Chemotherapie gericht 'losklikken' leidt tot goede resultaten in muizen

4 mei 2018

Tagworks Pharmaceuticals, gevestigd in het Radboudumc, heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om chemotherapie gericht af te geven bij tumoren waarbij dat tot dusver heel moeilijk bleek.

lees meer

Langer duiken door grote milt Zeenomaden in Zuid-Oost Azië hebben grote milt dankzij natuurlijke selectie

20 april 2018

Onderzoekers van onder andere het Radboudumc publiceren vandaag in Cell dat de Bajau hun uitzonderlijke duikprestaties mogelijk te danken hebben aan een ongewoon grote milt.

lees meer

Celsus academie presenteert handboek betaalbare zorg Uitreiking op congres Celsus academie op 19 april

18 april 2018

We moeten duidelijk kiezen waar we ons zorggeld aan uit willen geven. Daarbij is het belangrijk om in te zetten op terugdringen van onnodige zorg en het beter coördineren van zorg rondom de zorgvraag.

lees meer

Muggendodend middel is een maand effectief mogelijk nieuwe tool voor eliminatie malaria

28 maart 2018

De toevoeging van een ‘herbestemd' medicijn tegen parasieten aan de populatiebrede behandeling van malaria, kan het effect hiervan met 61 procent verhogen.

lees meer
  • Snel naar