Nieuws Katrien Grunberg benoemd tot hoogleraar Pathologie

18 april 2018

Katrien Grünberg is met ingang van 1 maart 2018 benoemd tot hoogleraar Pathologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc.

Katrien Grünberg (Waddinxveen, 1966) behaalde in 1992 haar artsexamen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ze werkte als AGNIO Kindergeneeskunde in het St. Antoniusziekenhuis te Nieuwegein en als AGNIO klinische genetica, erfelijke tumoren in Erasmus Academisch Ziekenhuis te Rotterdam. Haar promotieonderzoek verrichtte ze op de afdeling Longziekten van het LUMC Leiden,  waar ze in 2000 promoveerde ze op onderzoek naar Rhinovirusinfecties bij astma.

Van 2000 tot 2005 volgde dr. Grünberg de opleiding klinische pathologie in het VUmc te Amsterdam, waarna ze er tot 2015 werkte als klinisch patholoog. De focus van haar wetenschappelijk en klinisch werk lag op de longpathologie, waaronder de longvaatafwijkingen bij pulmonale hypertensie. Zij was sinds 2014 secretaris en voorzitter en is tot 2019 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVVP).
 
In september 2015 werd zij afdelingshoofd Pathologie bij het Radboudumc. Zij is lid van het dagelijks bestuur van het Centrum voor Oncologie. Als hoogleraar Pathologie zal ze zich richten op het ontwikkelen van hoog-specialistische pathologie in academische netwerken, moleculaire diagnostiek en de toepassing van artificial intelligence in digitale pathologie.

Meer nieuws


Nijmeegse onderzoekers ontdekken nieuwe zenuwbaan in hersenen

17 oktober 2018

Onderzoekers van het Radboudumc hebben met diverse beeldvormende technieken een nieuwe zenuwbaan in de hersenen van mensen ontdekt. De vondst heeft mogelijk gevolgen voor de behandeling van onder andere aangezichtspijn.

lees meer

Radboudumc test noodstroom

15 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober 2018 om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

lees meer

Nauwelijks overlap tussen patiënten met schizofrenie Onderzoek op groepsniveau zegt weinig over de individuele patiënt

11 oktober 2018

Patiënten met de diagnose schizofrenie vertonen onderling grote verschillen. Onderzoekers van het Radboudumc toonden samen met collega’s uit Engeland en Noorwegen aan dat slechts een verwaarloosbaar aantal identieke eigenschappen in de hersenen voorkomt bij meer dan twee procent van de patiënten.

lees meer

Acht Radboudumc vrouwen in de Viva400

8 oktober 2018

Acht vrouwen binnen het Radboudumc zijn genomineerd in de jaarlijkse VIVA400-lijst. Stuk voor stuk ambitieuze, ondernemende vrouwen die afgelopen jaar het verschil wisten te maken.

lees meer

Grote subsidie voor ontwikkeling e-health hartrevalidatie Eurostar subsidie van 1,9 miljoen voor project CaRe

4 oktober 2018

Hoogleraar integratieve fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc gaat samen met Deense en Zwitserse bedrijven een e-health programma opzetten voor hartrevalidatie. Zij krijgen hiervoor een Eurostar subsidie van 1,9 miljoen euro.

lees meer

Erfelijke aanleg voor overgewicht groter in dikmakende omgeving

3 oktober 2018

Kinderen worden niet automatisch te dik als ze daar een erfelijke aanleg voor hebben. Deze aanleg voor overgewicht komt sterker tot uiting in een omgeving die overgewicht in de hand werkt.

lees meer
  • Snel naar