Nieuws
Knallen in drie minuten
4 april 2018
Kaarten zijn te koop aan de kassa van LUX.
Maandagavond 16 april staan acht jonge onderzoekers in de finale van de pitchwedstrijd Radboud Talks. In drie minuten vertellen zij de vakjury en het publiek over hun onderzoek. Powerpoint gebruiken is verboden, verder mogen ze alles uit de kast halen.
De wedstrijd is bedoeld voor jonge onderzoekers van de Radboud Universiteit, het Radboudumc en het Max Planck Instute for Psycholinguistics. Voorafgaand aan de voorrondes kregen de deelnemers twee workshops over wetenschapscommunicatie en presenteren. Finalist Marilen Benner van het Radboudumc zegt hierover: “Dingen die we tijdens de workshop geleerd hebben zijn: Hoe breng je je verhaal over? Wat is leuk voor het publiek? En hoe presenteer je jezelf?” Onderzoekers moeten vaak presentaties geven, bijvoorbeeld als ze subsidies aanvragen voor hun onderzoek. Benner: “Als je grants wil binnenhalen, moet je verhaal wel spot on zijn. Ik bedenk me nu voortaan vooraf: Hoe neemt iemand mijn presentatie waar en wanneer haken mensen af?”De finalisten
Op 12 en 14 maart vonden de voorrondes plaats. Hierbij mocht het publiek twee keer één finalist kiezen. De andere zes finalisten werden gekozen door de jury. De uiteindelijke acht finalisten zijn:- Ayla Turan, arts-onderzoeker
- Linda Geerligs, hersenonderzoeker
- Julie Deferm, kaakchirurg in opleiding
- Marilen Benner, moleculair bioloog
- Pieter Boshuizen, onderwijspedagoog
- Jade Logger, arts-onderzoeker
- Gijs Hendriks, biomedisch technoloog
- Annemarie Post, moleculair bioloog
De finale
Afhankelijk van de voorkeur van de onderzoeker, wordt de presentatie gegeven in het Engels of Nederlands. Tijdens de finale op 16 april in LUX Nijmegen zullen er drie juryleden zijn: Anouta de Groot (programmamaker bij Radboud Reflects), Esther Thole (wetenschapsjournalist bij NEMO Kennislink) en Thijs Eijsvogels (onderzoeker aan het Radboudumc). Zij zullen de verhalen vakkundig beoordelen op inhoud, duidelijkheid en charisma. Aan het eind van de avond gaat de winnaarnaar huis met 1000 euro om vrij te besteden aan een opleiding binnen de wetenschapscommunicatie. De winnaar van de publieksprijs krijgt een stapel boeken over wetenschapscommunicatie. Benner: “Ik had niet verwacht dat ik in de finale zou komen. Dat is nog verder uit mijn comfort zone dan de voorronde, dus ik hoop er vooral van te leren en te genieten.”Kaarten zijn te koop aan de kassa van LUX.
-
Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.
Meer nieuws
Zondag 6 oktober Open Dag Radboudumc Tijdens Weekend van de Wetenschap
19 september 2024Open Dag bij het Radboudumc; altijd iets leuks te beleven. Inschrijving voor tijdafhankelijke rondleidingen start op woensdag 25 september om 12 uur. Toegang is gratis.
lees meer