Nieuws Koning bezoekt Nijmegen - European Green Capital 2018

4 juli 2018

Het zal weinigen ontgaan zijn. Koning Willem-Alexander bracht woensdagochtend 4 juli een bezoek aan Nijmegen in het kader van 'European Green Capital 2018'. In 2017 is de stad Nijmegen door de Europese Commissie verkozen tot ‘meest duurzame hoofdstad van Europa’.

De Koning ontmoette diverse medewerkers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc. Zo praatte professor Hans de Kroon, directeur institute for wetland & water research hem bij over het onderzoek naar de afname van het aantal insecten.
 
Carlo Buise van de Arbo- en Milieudienst vertelde over verduurzaming van de campus. Cathy van Beek, strategisch adviseur duurzaamheid, lichtte de koning in over waterverspilling en de circulaire bedrijfskleding van het Radboudumc. Paul Scheepers informeerde hem over PAW (Plasma Activated Water), waarbij door een elektrische ontlading (bliksem) zuurstof en stikstof in de lucht worden geactiveerd en vervolgens oplossen in het water. Dit zogenoemde plasmageactiveerde water (PAW) krijgt hierdoor (tijdelijk) bijzondere eigenschappen die ervoor zorgen dat dit water geschikt is voor ondermeer desinfectie en het afbreken van afvalstoffen. Daarna verliest het water deze activiteit weer.
 

Meer nieuws


Vervolgonder­zoek naar rol darmflora in ontstaan hart- en vaatziekten Drie miljoen subsidie van de Hartstichting

18 april 2019

​Een consortium onderzoekers onder leiding van Folkert Kuipers (UMCG) en Mihai Netea (Radboudumc) heeft een Impulse Grant van drie miljoen euro van de Hartstichting ontvangen.

lees meer

Zorgverzekeraar schuift weinig met ziekenhuisbudgetten Nederlandse zorgsysteem brengt minder marktdynamiek dan verwacht

16 april 2019

Zorgverzekeraars belonen of korten ziekenhuizen zelden op basis van de geleverde prestaties. Dit blijkt uit onderzoek van Niek Stadhouders van het Radboudumc, waarmee hij op 15 april promoveerde.

lees meer

Lymepatiënten geven Radboudumc een 8,3

12 april 2019

De jaarlijkse Week van de Teek staat voor de deur. Hierin wordt aandacht gevraagd voor tekenbeten en de ziekte van Lyme.

lees meer

Rubiconbeurs voor spieronderzoek bij ALS

8 april 2019

Onderzoeker Linda Heskamp van het Radboudumc krijgt een Rubiconbeurs van NWO. Zij kan hiermee twee jaar lang onderzoek doen aan de Newcastle University in het Verenigd Koninkrijk. De Rubiconbeurs biedt jonge, veelbelovende wetenschappers de kans om internationale onderzoekservaring op te doen.

lees meer