Nieuws Koning bezoekt Nijmegen - European Green Capital 2018

4 juli 2018

Het zal weinigen ontgaan zijn. Koning Willem-Alexander bracht woensdagochtend 4 juli een bezoek aan Nijmegen in het kader van 'European Green Capital 2018'. In 2017 is de stad Nijmegen door de Europese Commissie verkozen tot ‘meest duurzame hoofdstad van Europa’.

De Koning ontmoette diverse medewerkers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc. Zo praatte professor Hans de Kroon, directeur institute for wetland & water research hem bij over het onderzoek naar de afname van het aantal insecten.
 
Carlo Buise van de Arbo- en Milieudienst vertelde over verduurzaming van de campus. Cathy van Beek, strategisch adviseur duurzaamheid, lichtte de koning in over waterverspilling en de circulaire bedrijfskleding van het Radboudumc. Paul Scheepers informeerde hem over PAW (Plasma Activated Water), waarbij door een elektrische ontlading (bliksem) zuurstof en stikstof in de lucht worden geactiveerd en vervolgens oplossen in het water. Dit zogenoemde plasmageactiveerde water (PAW) krijgt hierdoor (tijdelijk) bijzondere eigenschappen die ervoor zorgen dat dit water geschikt is voor ondermeer desinfectie en het afbreken van afvalstoffen. Daarna verliest het water deze activiteit weer.
 

Meer nieuws


Onderzoek naar eiwitinname onder Zevenheuvelenlopers

12 november 2018

Hoogleraar Integratieve Fysiologie Maria Hopman gaat tijdens de NN Zevenheuvelenloop met haar team van het Radboudumc onderzoeken of een eiwitdrankje helpt tegen spierpijn na 15 kilometer hardlopen.

lees meer

Gerard Molleman benoemd tot bijzonder hoogleraar

9 november 2018

Per 1 november 2018 is Gerard Molleman benoemd tot bijzonder hoogleraar Persoonsgerichte preventie: de verbinding tussen zorg en public health.

lees meer

Nieuwe 3D echotechniek voor betere diagnose vaatziekten NWO en bedrijfsleven investeren in innovatief onderzoek

8 november 2018

Het project ULTRA-X-TREME krijgt 4 miljoen euro subsidie van NWO-TTW voor de ontwikkeling van nieuwe 3D-echotechnieken om vaatdiagnose patiëntspecifieker te maken en onnodige operaties te voorkomen.

lees meer

Vier Turbo grants voor onderzoekers Radboudumc en Universiteit Twente

7 november 2018

In het TURBO-programma, een samenwerking tussen de Universiteit Twente en het Radboudumc, zijn vier subsidies toegekend voor nieuw technisch-medisch onderzoek.

lees meer

Nieuwe cao voor medewerkers umc’s

6 november 2018

Er is een nieuwe, driejarige cao voor de ruim 70.000 werknemers van de universitair medische centra (umc’s).

lees meer

Radboudumc en Sint Maartenskliniek intensiveren specialistische samenwerking Eerste stap naar Europees netwerk voor Houding en Beweging

6 november 2018

De Sint Maartenskliniek en Radboudumc hebben de gezamenlijke ambitie om een Europese topspeler te worden op het gebied van orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde, pijnbestrijding en apotheek/farmacie.

lees meer
  • Snel naar