Nieuws 2018 Koning bezoekt Nijmegen - European Green Capital 2018

4 juli 2018

Het zal weinigen ontgaan zijn. Koning Willem-Alexander bracht woensdagochtend 4 juli een bezoek aan Nijmegen in het kader van 'European Green Capital 2018'. In 2017 is de stad Nijmegen door de Europese Commissie verkozen tot ‘meest duurzame hoofdstad van Europa’.

De Koning ontmoette diverse medewerkers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc. Zo praatte professor Hans de Kroon, directeur institute for wetland & water research hem bij over het onderzoek naar de afname van het aantal insecten.
 
Carlo Buise van de Arbo- en Milieudienst vertelde over verduurzaming van de campus. Cathy van Beek, strategisch adviseur duurzaamheid, lichtte de koning in over waterverspilling en de circulaire bedrijfskleding van het Radboudumc. Paul Scheepers informeerde hem over PAW (Plasma Activated Water), waarbij door een elektrische ontlading (bliksem) zuurstof en stikstof in de lucht worden geactiveerd en vervolgens oplossen in het water. Dit zogenoemde plasmageactiveerde water (PAW) krijgt hierdoor (tijdelijk) bijzondere eigenschappen die ervoor zorgen dat dit water geschikt is voor ondermeer desinfectie en het afbreken van afvalstoffen. Daarna verliest het water deze activiteit weer.
 

Meer nieuws


Koninklijke onderscheiding voor KNO-arts dr. Ronald Admiraal Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

24 september 2018

Ronald Admiraal heeft tijdens zijn afscheidssymposium op vrijdag 21 september een lintje ontvangen voor zijn werk als KNO-arts.

lees meer

Niet opereren is ook een optie Samen beslissen over een operatie

20 september 2018

Noralie Geessink ontwikkelde een training voor chirurgen om de gesprekken met de patiënt te verbeteren.

lees meer

Opnieuw een 8,5 voor de zorg in het Radboudumc

20 september 2018

Ruim 5000 patiënten deelden hun ervaringen met de zorg via de Consumer Quality Index

lees meer

NFU doet eindbod met structurele loonsverhoging van 8,25% over drie jaar en afspraken over verlaging werkdruk

19 september 2018

De NFU biedt structureel een loonsverhoging van 8,25% voor een driejarige cao voor de ruim 70.000 medewerkers van de acht universitair medische centra (umc’s).

lees meer

Cognitieve gedragstherapie effectief bij myotone dystrofie type 1 Nieuwe behandeloptie voor complexe ziekte

19 september 2018

Een behandeling met cognitieve gedragstherapie helpt patiënten met myotone dystrofie type 1 in het verbeteren van hun fysieke capaciteiten en sociale deelname.

lees meer

Citrienfonds.nl laat zien hoe de zorg beter kan én betaalbaar blijft 24 zorgverbeteringen in Radboudumc

11 september 2018

Om de zorg beter, toegankelijk en betaalbaar te houden, is in 2014 door de minister van VWS het Citrienfonds opgericht. Met de umc’s als initiatiefnemer werken partijen in de zorg gezamenlijk aan het verbeteren van de zorg. 24 van de ruim 100 projecten uit het Citrienfonds zijn van het Radboudumc.

lees meer
  • Snel naar