Nieuws Koning bezoekt Nijmegen - European Green Capital 2018

4 juli 2018

Het zal weinigen ontgaan zijn. Koning Willem-Alexander bracht woensdagochtend 4 juli een bezoek aan Nijmegen in het kader van 'European Green Capital 2018'. In 2017 is de stad Nijmegen door de Europese Commissie verkozen tot ‘meest duurzame hoofdstad van Europa’.

De Koning ontmoette diverse medewerkers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc. Zo praatte professor Hans de Kroon, directeur institute for wetland & water research hem bij over het onderzoek naar de afname van het aantal insecten.
 
Carlo Buise van de Arbo- en Milieudienst vertelde over verduurzaming van de campus. Cathy van Beek, strategisch adviseur duurzaamheid, lichtte de koning in over waterverspilling en de circulaire bedrijfskleding van het Radboudumc. Paul Scheepers informeerde hem over PAW (Plasma Activated Water), waarbij door een elektrische ontlading (bliksem) zuurstof en stikstof in de lucht worden geactiveerd en vervolgens oplossen in het water. Dit zogenoemde plasmageactiveerde water (PAW) krijgt hierdoor (tijdelijk) bijzondere eigenschappen die ervoor zorgen dat dit water geschikt is voor ondermeer desinfectie en het afbreken van afvalstoffen. Daarna verliest het water deze activiteit weer.
 

Meer nieuws


Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

lees meer

Zwangerschapsecho beschikbaar stellen in ontwikkelingslanden

21 januari 2019

Thomas van den Heuvel van het Radboudumc ontwikkelde een goedkoop echosysteem dat automatisch zwangerschapsduur, stuitliggingen en tweelingzwangerschappen kan detecteren.

lees meer

Onderzoek doen met een verstandelijke beperking Nieuwe richtlijn voor inclusief gezondheidsonderzoek

14 januari 2019

Patiënten werken steeds vaker mee aan wetenschappelijk onderzoek naar hun aandoening. Maar hoe doe je dat bij mensen met een verstandelijke beperking? Tessa Frankena van het Radboudumc zocht het uit.

lees meer

Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

14 januari 2019

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

lees meer

Cees Buren verlaat Radboudumc per 1 juli aanstaande

11 januari 2019

Cees Buren, lid van de Raad van Bestuur en CFO, zal per 1 juli aanstaande na acht jaar het Radboudumc verlaten.

lees meer
  • Snel naar