Nieuws Radboudumc test noodstroom

15 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober 2018 om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

Veiligheid staat voorop

Uw veiligheid en onze patiëntenzorg staan tijdens de test voorop. Daarom testen we gecontroleerd. Dit betekent dat alle afdelingen zijn voorbereid op de noodstroomtest. Essentiële apparatuur, zoals beademingsmachines of infuuspompen, is voorzien van een accu, of is aangesloten op noodstroom om de stroomvoorziening te waarborgen. De noodstroom voorziet deze apparaten binnen 15 seconden weer van stroom.

Wat kunt u verwachten?

Om 16.00 uur wordt de stroom afgeschakeld. De test duurt maximaal 45 minuten. Mogelijk merken patiënten en bezoekers dat verlichting, automatische deuren, liften en computers tijdelijk niet werken. Ook een bezoek aan de polikliniek kan hierdoor langer duren dan normaal. Medewerkers staan klaar om te helpen of vragen te beantwoorden.

Waarom testen?

Met een algehele noodstroomtest bootsen we de situatie van een stroomuitval die het hele Radboudumc treft na. Zorginstellingen zijn wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat de belangrijkste apparatuur binnen 15 seconden weer stroom heeft. Bovendien raken ziekenhuismedewerkers hierdoor op een gecontroleerde manier vertrouwd met hun taak als de stroom plotseling wegvalt.

Meer nieuws


Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

lees meer

Zwangerschapsecho beschikbaar stellen in ontwikkelingslanden

21 januari 2019

Thomas van den Heuvel van het Radboudumc ontwikkelde een goedkoop echosysteem dat automatisch zwangerschapsduur, stuitliggingen en tweelingzwangerschappen kan detecteren.

lees meer

Onderzoek doen met een verstandelijke beperking Nieuwe richtlijn voor inclusief gezondheidsonderzoek

14 januari 2019

Patiënten werken steeds vaker mee aan wetenschappelijk onderzoek naar hun aandoening. Maar hoe doe je dat bij mensen met een verstandelijke beperking? Tessa Frankena van het Radboudumc zocht het uit.

lees meer

Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

14 januari 2019

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

lees meer

Cees Buren verlaat Radboudumc per 1 juli aanstaande

11 januari 2019

Cees Buren, lid van de Raad van Bestuur en CFO, zal per 1 juli aanstaande na acht jaar het Radboudumc verlaten.

lees meer
  • Snel naar