Nieuws Radboudumc test noodstroom

15 oktober 2018

Op woensdag 17 oktober 2018 om 16.00 uur test het Radboudumc ziekenhuisbreed de noodstroom. Dit doen we om de veiligheid en continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen tijdens een echte stroomstoring. De test duurt maximaal 45 minuten.

Veiligheid staat voorop

Uw veiligheid en onze patiëntenzorg staan tijdens de test voorop. Daarom testen we gecontroleerd. Dit betekent dat alle afdelingen zijn voorbereid op de noodstroomtest. Essentiële apparatuur, zoals beademingsmachines of infuuspompen, is voorzien van een accu, of is aangesloten op noodstroom om de stroomvoorziening te waarborgen. De noodstroom voorziet deze apparaten binnen 15 seconden weer van stroom.

Wat kunt u verwachten?

Om 16.00 uur wordt de stroom afgeschakeld. De test duurt maximaal 45 minuten. Mogelijk merken patiënten en bezoekers dat verlichting, automatische deuren, liften en computers tijdelijk niet werken. Ook een bezoek aan de polikliniek kan hierdoor langer duren dan normaal. Medewerkers staan klaar om te helpen of vragen te beantwoorden.

Waarom testen?

Met een algehele noodstroomtest bootsen we de situatie van een stroomuitval die het hele Radboudumc treft na. Zorginstellingen zijn wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat de belangrijkste apparatuur binnen 15 seconden weer stroom heeft. Bovendien raken ziekenhuismedewerkers hierdoor op een gecontroleerde manier vertrouwd met hun taak als de stroom plotseling wegvalt.

Meer nieuws


Betere biomarkers nodig voor CAA Kwart 55plussers heeft CAA maar diagnose is moeilijk vast te stellen

18 april 2024

Ongeveer een kwart van de 55plussers heeft de aandoening, blijkt uit promotieonderzoek van Anna de Kort aan het Radboudumc. Betere biomarkers zijn nodig voor een snellere en goede diagnose.

lees meer

Vapen, een ernstig gezondheidsrisico Artsen slaan alarm tegen vapen

16 april 2024

Artsen spreken zich gezamenlijk uit tegen vapen in de landelijke campagne artsenslaanalarm.nl.

lees meer

Spierontspanning perfect te meten met magnetische hersenstimulatie (TMS) Waardevolle methode voor gereedschapskist neuroloog

15 april 2024

Sommige patiënten hebben spierklachten door niet goed ontspannende spieren, soms veroorzaakt door een erfelijke spierziekte. Te traag ontspannende spieren zijn niet eenvoudig te diagnosticeren. Joery Molenaar ontwikkelde een methode waarmee dit betrouwbaar kan.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor professor Harry van Goor, hoogleraar Chirurgieonderwijs Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

12 april 2024

Bij zijn afscheid werd professor Harry van Goor benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij ontving de Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Slinkman uit Berg en Dal.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet