Nieuws Workshops en ontspanning voor patiënten

14 mei 2019

Gistermiddag vond de kick-off plaats van het project Blue Zone: creativiteit, rust & ontspanning. De Blue Zone biedt patiënten hun naasten en familie workshops en ontspanningsactiviteiten aan tijdens hun verblijf of bezoek aan het Radboudumc.

De activiteiten bieden afleiding en een moment van rust. Wekelijks worden uiteenlopende activiteiten aangeboden in de Blue Zone-ruimtes in het ziekenhuis of aan bed. En patiënten kunnen zelf ook binnenlopen om aan de slag te gaan in het open atelier.

Tijdens de kick-off presenteerden initiatiefnemers Eveline Kooke, projectleider en Anne van Rossum, secretaris HR hun project: ‘Met deze activiteiten willen we in het ziekenhuis een eigen Blue Zone creëren, plekken waar je bezig kunt zijn met iets anders dan je ziekte.’

Samenwerkingspartner De Lindenberg gaf daarna een toelichting over hun deelname aan het project. Naast De Lindenberg werken LUX en het Radboudumc Centrum voor Mindfulness mee aan de Blue Zone. Bas Bloem, professor en neuroloog, ging vervolgens in op de meerwaarde van creatieve activiteiten en ontspanning voor patiënten. Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan. De aanwezigen deden enthousiast mee met een workshop gitaarspelen, schrijven en schilderen.

Activiteiten en workshops

Vanaf vandaag starten de activiteiten en workshops. Patiënten kunnen kiezen uit: schrijfcafé, gitaarles, zangles, tekenen & schilderen en mindfulness. Tijdens de pilotfase van zes maanden kunnen patiënten van de afdelingen Medische Oncologie, Cardio-thoracale Chirurgie, Cardiologie, Nierziekten, Neurologie en Vaatchirurgie hieraan deelnemen. Patiënten kunnen zich aanmelden via het formulier op de speciale webpagina: www.radboudumc.nl/bluezone. Ook kunnen zij zich aanmelden via de verpleging op de afdeling. Indien patiënten vervoer nodig hebben naar de Blue Zone-ruimte kunnen zij dit aangeven bij de verpleging.

Het project Blue Zone is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie uit Hotspots.


In de Blue Zone kunnen patiënten kiezen uit diverse workshops en activiteiten: schrijfcafé, gitaarles, zangles, tekenen & schilderen en mindfulness.

Meer nieuws


Vernieuwde AYA-lounge officieel geopend in Radboudumc  Een huiselijke plek waar jonge mensen met kanker elkaar kunnen ontmoeten

5 april 2024

De AYA-lounge voor jongvolwassenen met kanker is helemaal opgefleurd en opnieuw ingericht. Dankzij het Radboud Oncologie Fonds, sponsors en eigen medewerkers. Wethouder Grete Visser kwam de nieuwe lounge officieel openen met een van de AYA's.

lees meer

Radboudumc ontvangt IMDI-financiering voor twee innovatieve projecten

23 juni 2021 Twee van de negen subsidies in het IMDI programma gaan naar het Radboudumc lees meer

Eerste patiënt met bloedstelpende pleister behandeld in Radboudumc GATT Technologies zet stap naar klinisch onderzoek

5 mei 2021 Bij een patiënt die recent in het Radboudumc aan de lever is geopereerd, werd een innovatieve bloedstelpende pleister (GATT-Patch) van het Nijmeegse bedrijf GATT Technologies gebruikt. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet