Nieuws Niets te gek voor de patient tijdens intocht Nijmeegse Vierdaagse
19 juli 2019

Medewerkers van het Radboudumc hebben van de intocht van de 103de Vierdaagse er voor ca. 100 patiënten en wandelaars weer een mooi feestje van gemaakt op het Radboudterras.

Jaarlijks is een groot aantal medewerkers druk met de voorbereiding van deze dag en de dag zelf. We hebben het dan over 16 vrijwilligers; 1 arts en 8 verpleegkundigen rond. Daarnaast is de beveiliging met 8 man sterk aanwezig en last but zeker not least, voor de logistieke zaken vóór, tijdens en na de intocht, zijn 9  logistiek medewerkers (ook voor o.a. patiënttransport) druk bezig.

Hospitality manager en Vierdaagse gastheer Jan Jaap Schmitz, DJ Jos, pers- en communicatie-collega's Viola Peulen en Lieke van Herwijnen zorgden ervoor dat ook de gastvrijheid van het Radboudumc voor zowel patiënten, bezoekers, wandelaars en de pers op een prettige manier kon worden gegarandeerd.

Een impressie van de intocht vanuit het Radboudterras wordt uitgezonden via verschillende kanalen bij de Stichting Vierdaagse, gemeente Nijmegen en het tv-programma Hart van Nederland op SBS6. Opnames van deze laatste zijn te zien vanavond om 22.30 uur.

 
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Aardse bacteriën kunnen overleven op grondstoffen uit de ruimte en minder virulent worden

25 mei 2020

. Onderzoekers van het Radboudumc schrijven in een artikel in Astrobiology dat bacteriën kunnen overleven op een ‘buitenaards dieet’, maar daardoor makkelijker herkend worden door het immuun systeem en minder virulent worden.

lees meer

Laatste vlucht Lifeliner 5 met coronapatiënten Aantal intensive-care-coronapatiënten sterk gedaald

22 mei 2020

Lifeliner 5 heeft vanuit standplaats Volkel 66 coronapatiënten en 2 non-COVID-intensive-care-patiënten vervoerd. De patiënten kwamen veelal uit ziekenhuizen uit het zuiden van het land en werden naar het noorden van Nederland en naar Duitsland gebracht, en vice versa.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 2 Een vaccin gebaseerd op een verzwakte menselijke malariaparasiet

20 mei 2020

In een vernieuwende studie hebben Radboudumc en LUMC gezamenlijk een kandidaat-vaccin getest op basis van een genetisch verzwakte malariaparasiet. De resultaten van deze klinische trial laten zien dat het vaccin veilig is en een afweerreactie opwekt tegen een malaria-infectie.

lees meer

Twee onderzoeken naar malariavaccins; deel 1 Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen.

20 mei 2020

Een vaccin gebaseerd op malariaparasieten die in knaagdieren voorkomen zorgt bij mensen voor een afname van 95% in infectie van de lever. Een internationale samenwerking publiceert de resultaten in Science Translational Medicine.

lees meer

Thuiswerkers bewegen veel minder door coronamaatregelen Minder woon-werkverkeer wordt niet gecompenseerd

19 mei 2020

Mensen die door de coronamaatregelen minder bewegen omdat ze thuiswerken en minder activiteiten buiten de deur hebben, compenseren deze afname in beweging niet of nauwelijks, blijkt uit onderzoek van het Radboudumc onder deelnemers aan de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop.

lees meer

Ruiken of je darmkanker hebt? Een elektronische neus analyseert je adem

19 mei 2020

Het elektronisch registreren en analyseren van bestanddelen van adem lijkt aan een opmars bezig. Maag-, darm-, en lever-arts Peter Siersema onderzoekt met collega’s of de e-Nose te gebruiken is voor diverse toepassingen.

lees meer