Nieuws Niets te gek voor de patient tijdens intocht Nijmeegse Vierdaagse
19 juli 2019

Medewerkers van het Radboudumc hebben van de intocht van de 103de Vierdaagse er voor ca. 100 patiënten en wandelaars weer een mooi feestje van gemaakt op het Radboudterras.

Jaarlijks is een groot aantal medewerkers druk met de voorbereiding van deze dag en de dag zelf. We hebben het dan over 16 vrijwilligers; 1 arts en 8 verpleegkundigen rond. Daarnaast is de beveiliging met 8 man sterk aanwezig en last but zeker not least, voor de logistieke zaken vóór, tijdens en na de intocht, zijn 9  logistiek medewerkers (ook voor o.a. patiënttransport) druk bezig.

Hospitality manager en Vierdaagse gastheer Jan Jaap Schmitz, DJ Jos, pers- en communicatie-collega's Viola Peulen en Lieke van Herwijnen zorgden ervoor dat ook de gastvrijheid van het Radboudumc voor zowel patiënten, bezoekers, wandelaars en de pers op een prettige manier kon worden gegarandeerd.

Een impressie van de intocht vanuit het Radboudterras wordt uitgezonden via verschillende kanalen bij de Stichting Vierdaagse, gemeente Nijmegen en het tv-programma Hart van Nederland op SBS6. Opnames van deze laatste zijn te zien vanavond om 22.30 uur.

 
 

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

Meer nieuws


Veel proefpersonen bij Lowlands-onderzoek Radboudumc

19 augustus 2019

1.472 festivalbezoekers laten ‘in hun broek kijken’ en 383 leren reanimeren.

lees meer

Lowlands-bezoekers leren levens redden Welke training is het beste: ‘traditionele’ instructeurstraining of virtual reality-bril en app?

17 augustus 2019

In onderzoek van het Radboudumc leren bezoekers van het festival reanimeren, en wordt onderzocht wat hiervoor de beste methode is: een traditionele methode met een instructeur of een virtual reanimatie-app.

lees meer

Lowlands-bezoekers doen mee aan onderzoek: hoe tevreden ben jij over je piem of poes? ‘Alles is anders bij iedereen, dus ook daar’

16 augustus 2019

Hoe ziet je geslachtsorgaan eruit en hoe tevreden ben je ermee? Lowlands-bezoekers doen dit weekend mee aan onderzoek van het Radboudumc waarin ze dit anoniem laten weten. De resultaten kunnen eraan bijdragen om patiënten met een ‘variatie van het geslachtsdeel’ beter te helpen.

lees meer

Verhoogd gehalte van signaalstof troponine na inspanning voorspelt risico op hartinfarct, beroerte en vroegtijdige sterfte

13 augustus 2019

Een verhoogde concentratie van het eiwit troponine in het bloed na langdurig wandelen is geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdige sterfte. Dit blijkt uit onderzoek onder 725 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse dat maandag is gepubliceerd in Circulation.

lees meer

DELA, Radboudumc en Games for Health starten project om eenzaamheid bij ouderen te verminderen met spellen

2 augustus 2019

Meer dan de helft van de 75-plussers voelt zich weleens eenzaam. Een samenwerking tussen DELA, Radboudumc en Games for Health gaat onderzoeken of spellen tussen ouderen en kinderen dit sociale probleem kunnen verminderen.

lees meer

Grote beurs van de Hartstichting voor Floris Schreuder

2 augustus 2019

Floris Schreuder heeft een van de tien Dekkerbeurzen van de Hartstichting ontvangen. Het is een persoonsgebonden beurs van 369.000 euro.

lees meer