Nieuws Niets te gek voor de patient tijdens intocht Nijmeegse Vierdaagse
19 juli 2019

Medewerkers van het Radboudumc hebben van de intocht van de 103de Vierdaagse er voor ca. 100 patiënten en wandelaars weer een mooi feestje van gemaakt op het Radboudterras.

Jaarlijks is een groot aantal medewerkers druk met de voorbereiding van deze dag en de dag zelf. We hebben het dan over 16 vrijwilligers; 1 arts en 8 verpleegkundigen rond. Daarnaast is de beveiliging met 8 man sterk aanwezig en last but zeker not least, voor de logistieke zaken vóór, tijdens en na de intocht, zijn 9  logistiek medewerkers (ook voor o.a. patiënttransport) druk bezig.

Hospitality manager en Vierdaagse gastheer Jan Jaap Schmitz, DJ Jos, pers- en communicatie-collega's Viola Peulen en Lieke van Herwijnen zorgden ervoor dat ook de gastvrijheid van het Radboudumc voor zowel patiënten, bezoekers, wandelaars en de pers op een prettige manier kon worden gegarandeerd.

Een impressie van de intocht vanuit het Radboudterras wordt uitgezonden via verschillende kanalen bij de Stichting Vierdaagse, gemeente Nijmegen en het tv-programma Hart van Nederland op SBS6. Opnames van deze laatste zijn te zien vanavond om 22.30 uur.

 
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Adempatronen bij topsporters

22 oktober 2019

Hoe ademhalingspatronen samenhangen met prestatie op verschillende inspanningsniveaus is onduidelijk. Daarom zijn ziekenhuis Tjongerschansen Innovatielab Thialf, met medewerking van Radboudumc, een onderzoek gestart om deze samenhang in kaart te brengen.

lees meer

Film 'Papa's bloed' in première

21 oktober 2019

Een prachtige film over de zoektocht van Dennis Verweijen naar een stamceldonor. Zijn vrouw Anke maakte deze film af na zijn overlijden.

lees meer

Grotere kans op zwangerschaps­complicaties na beroerte

18 oktober 2019

Vrouwen die op jonge leeftijd een beroerte krijgen en daarna zwanger worden, krijgen vaker zwangerschapscomplicaties, zoals een verhoogde bloeddruk, het HELLP-syndroom en vroeggeboortes dan vrouwen zonder een eerder herseninfarct.

lees meer

Programma InScience bekend, kaartverkoop gestart

17 oktober 2019

De vijfde editie van het wetenschappelijke filmfestival InScience vindt dit jaar plaats van 6-10 november. Ook deze keer is Radboudumc weer partner, en kun je enkele van onze onderzoekers op het festival bewonderen.

lees meer

Dutch Design Week special over Designing Humans Radboudumc en Technische Universiteit over ‘Van Human Design naar Designing Humans’

17 oktober 2019

Tijdens de Dutch Design Week presenteren Studium Generale van de TU/e, boekhandel Van Piere en Radboudumc een DDW-special over de Mens 2.0. Van Human Design naar Designing Humans.

lees meer