Nieuws Oude verpleegstersflat Transitorium krijgt nieuw leven ingeblazen

10 oktober 2019

Op 7 oktober startte de officiële verbouwing van de voormalige verpleegstersflat Transitorium aan het Geert Groteplein tot studentencomplex. Het complex is eigendom van SSH& en zal het eerste rookvrije complex zijn in haar beheer.

Marjo Lubbers, die zelf van 1968 tot en met 1970 in de verpleegstersflat woonde, verrichtte de openingshandeling en sloot het gebouw symbolisch aan op een machine die het complex letterlijk en figuurlijk nieuw leven inblies. Dit alles gebeurde in het bijzijn van gedeputeerde Peter Kerris van de provincie Gelderland en wethouder Harriët Tiemens van de gemeente Nijmegen.

Met de verbouwing van het complex worden 156 studentenwoningen en 3 studentenkamers gerealiseerd. De verbouwing neemt ongeveer een jaar in beslag. De verwachting is dat de woningen aan het begin van het studiejaar 2020-2021 verhuurd kunnen worden.

Duurzaamheid

Provincie Gelderland levert met het programma ‘SteenGoed Benutten’ een financiële bijdrage voor de transformatie. Met dit subsidieprogramma helpt de provincie leegstaande plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven.

Als Radboudumc zijn we blij dat het gebouw dat uit 1957 stamt optimaal wordt verduurzaamd. De woningen worden geïsoleerd, de daken krijgen zonnepanelen en de verwarming wordt (op termijn) gekoppeld aan de duurzame warmte-koudeopslaginstallatie van het Radboudumc.

Eric Mimmel (rechts op de foto), manager Productgroep Vastgoed en Infrastructuur, en Duurzaamheid, was aanwezig en legt uit hoe in samenwerking met het SSH& de mogelijkheden tot verduurzaming worden uitgewerkt.

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Geef milieu en preventie een plek in nieuwe inrichting gezondheidszorg  Chirurg Kees van Laarhoven Radboudumc voorspelt 6de economische cyclus in boek Human and Planetary Health

9 oktober 2023

Chirurg Kees van Laarhoven presenteerde op vrijdag 6 oktober zijn boek Human and Planetary Health  - The urgency to integrate into One Health. Een gezonde planeet helpt ons mensen weer gezonder te worden! Dat is de strekking van zijn het boek.

lees meer

Radboudumc opent Beleeftuin Fijne plek om te proeven, te wandelen, te ontspannen

22 mei 2023

Op maandag 22 mei nam het Radboudumc officieel de nieuwe Beleeftuin in gebruik. De tuin is open voor iedereen die er gebruik van wil maken, Hij nodigt uit om te ontspannen, een gesprek te voeren en te proeven van de planten die allemaal eetbaar zijn.

lees meer

Radboudumc ontvangt BREEAM-excellent certificaat voor realisatie hoofdgebouw Gebouw A voldoet aan hoge duurzaamheidseisen voor ontwerp én voor uitvoering

15 mei 2023

Het Radboudumc kreeg uit handen van Mirjam Peters van BREEAM-NL expert van DGMR het BREEAM-excellent certificaat voor het nieuwe hoofdgebouw.

lees meer

Koning opent nieuw hoofdgebouw Radboudumc

13 september 2022

Donderdag 29 september opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het nieuwe hoofdgebouw en de vernieuwde campus van het Radboudumc. 

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet