Nieuws Oude verpleegstersflat Transitorium Radboudumc-terrein krijgt nieuw leven met duurzame oplossingen
10 oktober 2019

Op 7 oktober startte de officiële verbouwing van de voormalige verpleegstersflat Transitorium aan het Geert Groteplein tot studentencomplex. Het complex is eigendom van SSH& en zal het eerste rookvrije complex zijn in haar beheer.

Marjo Lubbers, die zelf van 1968 tot en met 1970 in de verpleegstersflat woonde, verrichtte de openingshandeling en sloot het gebouw symbolisch aan op een machine die het complex letterlijk en figuurlijk nieuw leven inblies. Dit alles gebeurde in het bijzijn van gedeputeerde Peter Kerris van de provincie Gelderland en wethouder Harriët Tiemens van de gemeente Nijmegen.

Met de verbouwing van het complex worden 156 studentenwoningen en 3 studentenkamers gerealiseerd. De verbouwing neemt ongeveer een jaar in beslag. De verwachting is dat de woningen aan het begin van het studiejaar 2020-2021 verhuurd kunnen worden.

Duurzaamheid

Provincie Gelderland levert met het programma ‘SteenGoed Benutten’ een financiële bijdrage voor de transformatie. Met dit subsidieprogramma helpt de provincie leegstaande plekken in dorpen en steden een nieuwe invulling te geven.

Als Radboudumc zijn we blij dat het gebouw dat uit 1957 stamt optimaal wordt verduurzaamd. De woningen worden geïsoleerd, de daken krijgen zonnepanelen en de verwarming wordt (op termijn) gekoppeld aan de duurzame warmte-koudeopslaginstallatie van het Radboudumc.

Eric Mimmel (rechts op de foto), manager Productgroep Vastgoed en Infrastructuur, en Duurzaamheid, was aanwezig en legt uit hoe in samenwerking met het SSH& de mogelijkheden tot verduurzaming worden uitgewerkt.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

Meer nieuws


Jeroen Meijerink is Duurzame Zorgprofessional 2019 Verduurzamen OK-processen met ‘De Groene OK’

11 oktober 2019

Het programma richt zich op 4 grote thema's: (1) gezondheidsbevordering van patiënten en medewerkers, (2) milieubelasting, (3) circulair werken, en (4) meten van resultaten.

lees meer

Publiek bij Marathon Eindhoven kan helpen met onderzoek

11 oktober 2019

Publiek bij de Marathon Eindhoven kan zondag helpen bij wetenschappelijk onderzoek. De TU Delft en het Radboudumc willen namelijk de lichaamstemperatuur van hardlopers meten, onder andere met videobeelden. Het publiek kan voor dit doel filmpjes insturen.

lees meer

Prinses Margriet op werkbezoek bij oogonderzoeksprogramma Ter gelegenheid van World Sight Day

11 oktober 2019

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden bracht op donderdagmiddag 10 oktober een werkbezoek aan het oogonderzoeksprogramma van Bartiméus voor mensen met een verstandelijke beperking bij ’s Heeren Loo in Ermelo.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor neurochirurg prof. dr. J.A. Grotenhuis Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

10 oktober 2019

André Grotenhuis ontving bij zijn afscheid op donderdag 10 oktober een lintje voor zijn buitengewone verdiensten in de Neurochirurgie.

lees meer

Rol van zuurstoftekort in auto-immuunziekte sclerodermie ontrafeld

10 oktober 2019

Dankzij het onderzoek dat afgelopen maandag leidde tot de Nobelprijs voor de Geneeskunde kan Laurent Paardekooper vandaag promoveren op het ontstaan van de auto-immuunziekte sclerodermie. Bij de ziekte speelt zuurstoftekort ook een rol.

lees meer

Nobelprijs voor onderzoek dat onthult hoe zuurstof het gedrag van cellen bijstuurt Hoogleraar Dorine Swinkels werkt samen met winnaars Nobelprijs Geneeskunde

8 oktober 2019

De Nobelprijs voor Geneeskunde 2019 is toegekend aan de Amerikanen William Kaelin, Gregg Semenza en de Brit Peter Ratcliffe. Dorine Swinkels, hoogleraar experimentele klinische chemie aan het Radboudumc, werkt met hen samen.

lees meer