Nieuws Vanaf 3 september afspraakbevestiging digitaal via mijnRadboud
26 augustus 2019

Patiënten die gebruik maken van mijnRadboud ontvangen hun afspraakbevestigingen vanaf 3 september 2019 alleen nog digitaal via mijnRadboud.

Het Radboudumc wil vooroplopen in de vorming van een betaalbare, duurzame en innovatieve gezondheidszorg. Persoonsgericht en innovatief zijn daarbij onze sleutelwoorden. Dat willen we ook toepassen in de manier waarop we communiceren met onze patiënten: elke patiënt ontvangt de juiste informatie op het juiste moment op een manier die bij hem of haar past.

850.000 afspraakbrieven per jaar

We versturen nu ruim 850.000 papieren afspraakbrieven per jaar (circa 4.000 per dag). De kosten voor post blijven stijgen, en de bezorging wordt steeds beperkter, waardoor deze brieven soms te laat worden ontvangen. Voor elke afspraak(wijziging) een brief per post versturen is kostbaar en staat ver af van onze visie op duurzaamheid, ons uitgangspunt ‘online, tenzij’ en van innovatief en persoonsgericht. Een deel van onze patiënten vraagt expliciet om niet bij elke afspraak een brief te sturen als ze die informatie ook online in mijnRadboud kunnen vinden. Daar willen we graag gehoor aan geven.

Vanaf 3 september: afspraakbevestiging digitaal, tenzij

Het patiëntenportaal mijnRadboud is dé manier om online veilig met u als patiënt te communiceren. Als u gebruik maakt van mijnRadboud, dan ontvangt u uw afspraakbevestigingen vanaf 3 september 2019 alleen nog digitaal via mijnRadboud. Indien gewenst kunt u in mijnRadboud of via de balie aangeven dat u de afspraakbevestigingen ook per post willen ontvangen. Komt u voor het eerst in het Radboudumc, dan ontvangt u altijd een afspraakbrief per post. Patiënten die geen gebruik maken van mijnRadboud blijven hun afspraakbrieven per post ontvangen.

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


CT-scan na overlijden kan meer duidelijkheid bieden over de doodsoorzaak Promotieonderzoek van Lianne Sonnemans

20 februari 2020

Een CT-scan na overlijden leidt tot 12% meer juist vastgestelde doodsoorzaken ten opzichte van de doodsoorzaak die de behandelend arts vaststelt op basis van alleen klinische gegevens en lichamelijk onderzoek.

lees meer

Zeven Vici's voor Radboudumc en Radboud Universiteit

20 februari 2020

Christian Beckmann, Sander Leeuwenburgh en Annette Schenck van het Radboudumc hebben ieder een Vici-onderzoeksbeurs van anderhalf miljoen euro ontvangen. Ook vier onderzoekers van de Radboud Universiteit ontvangen een Vici.

lees meer

Microinfarct in de hersenen alleen zichtbaar in acute fase Link tussen minimale vaatschade en hersenschade komt langzaam in beeld

19 februari 2020

Door elke vier weken een hersenscan te maken bij ruim vijftig ouderen wisten Nijmeegse onderzoekers voor het eerst het beloop van micro-infarcten in de hersenen zichtbaar te maken.

lees meer

Media-aandacht voor Thermo Tokyo

18 februari 2020

Op dinsdag Radio EenVandaag en op donderdag in de tv-uitzending van EenVandaag.

lees meer

Prijs voor model dat leven 1 jaar na IC-opname voorspelt Nina Wubben krijgt prijs van beroepsvereniging IC

18 februari 2020

Promovenda Nina Wubben van het Radboudumc heeft op 7 februari tijdens het congres van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), de best abstract prijs gewonnen voor haar onderzoek naar het voorspellen van leven na een IC-opname.

lees meer

Thirona en Quirem lanceren met Radboudumc project Radiologie van de Toekomst EFRO stimuleert bedrijvigheid in medische technologie Oost-Nederland

17 februari 2020

Thirona, Quirem en het Radboudumc gaan met EFRO-subsidie samenwerken in het project Radiologie van de Toekomst om zo slimme beeldanalyses beschikbaar te maken voor iedereen.

lees meer