Nieuws Vanaf 3 september afspraakbevestiging digitaal via mijnRadboud
26 augustus 2019

Patiënten die gebruik maken van mijnRadboud ontvangen hun afspraakbevestigingen vanaf 3 september 2019 alleen nog digitaal via mijnRadboud.

Het Radboudumc wil vooroplopen in de vorming van een betaalbare, duurzame en innovatieve gezondheidszorg. Persoonsgericht en innovatief zijn daarbij onze sleutelwoorden. Dat willen we ook toepassen in de manier waarop we communiceren met onze patiënten: elke patiënt ontvangt de juiste informatie op het juiste moment op een manier die bij hem of haar past.

850.000 afspraakbrieven per jaar

We versturen nu ruim 850.000 papieren afspraakbrieven per jaar (circa 4.000 per dag). De kosten voor post blijven stijgen, en de bezorging wordt steeds beperkter, waardoor deze brieven soms te laat worden ontvangen. Voor elke afspraak(wijziging) een brief per post versturen is kostbaar en staat ver af van onze visie op duurzaamheid, ons uitgangspunt ‘online, tenzij’ en van innovatief en persoonsgericht. Een deel van onze patiënten vraagt expliciet om niet bij elke afspraak een brief te sturen als ze die informatie ook online in mijnRadboud kunnen vinden. Daar willen we graag gehoor aan geven.

Vanaf 3 september: afspraakbevestiging digitaal, tenzij

Het patiëntenportaal mijnRadboud is dé manier om online veilig met u als patiënt te communiceren. Als u gebruik maakt van mijnRadboud, dan ontvangt u uw afspraakbevestigingen vanaf 3 september 2019 alleen nog digitaal via mijnRadboud. Indien gewenst kunt u in mijnRadboud of via de balie aangeven dat u de afspraakbevestigingen ook per post willen ontvangen. Komt u voor het eerst in het Radboudumc, dan ontvangt u altijd een afspraakbrief per post. Patiënten die geen gebruik maken van mijnRadboud blijven hun afspraakbrieven per post ontvangen.

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Grotere kans op zwangerschaps­complicaties na beroerte

18 oktober 2019

Vrouwen die op jonge leeftijd een beroerte krijgen en daarna zwanger worden, krijgen vaker zwangerschapscomplicaties, zoals een verhoogde bloeddruk, het HELLP-syndroom en vroeggeboortes dan vrouwen zonder een eerder herseninfarct.

lees meer

Programma InScience bekend, kaartverkoop gestart

17 oktober 2019

De vijfde editie van het wetenschappelijke filmfestival InScience vindt dit jaar plaats van 6-10 november. Ook deze keer is Radboudumc weer partner, en kun je enkele van onze onderzoekers op het festival bewonderen.

lees meer

Dutch Design Week special over Designing Humans Radboudumc en Technische Universiteit over ‘Van Human Design naar Designing Humans’

17 oktober 2019

Tijdens de Dutch Design Week presenteren Studium Generale van de TU/e, boekhandel Van Piere en Radboudumc een DDW-special over de Mens 2.0. Van Human Design naar Designing Humans.

lees meer

Laat je leefstijl checken en doe mee aan reanimatie-oefening met een VR-bril

12 oktober 2019

Het Radboudumc besteedt jaarlijks extra aandacht aan leefstijl en gezondheid voor medewerkers, en voor patiënten, bezoekers en andere belangstellenden. Dit jaar kunt u hiervoor terecht op 16 oktober van 10.00 tot 14.00 uur.

lees meer

Jeroen Meijerink is Duurzame Zorgprofessional 2019 Verduurzamen OK-processen met ‘De Groene OK’

11 oktober 2019

Het programma richt zich op 4 grote thema's: (1) gezondheidsbevordering van patiënten en medewerkers, (2) milieubelasting, (3) circulair werken, en (4) meten van resultaten.

lees meer