Nieuws Vanaf 3 september afspraakbevestiging digitaal via mijnRadboud
26 augustus 2019

Patiënten die gebruik maken van mijnRadboud ontvangen hun afspraakbevestigingen vanaf 3 september 2019 alleen nog digitaal via mijnRadboud.

Het Radboudumc wil vooroplopen in de vorming van een betaalbare, duurzame en innovatieve gezondheidszorg. Persoonsgericht en innovatief zijn daarbij onze sleutelwoorden. Dat willen we ook toepassen in de manier waarop we communiceren met onze patiënten: elke patiënt ontvangt de juiste informatie op het juiste moment op een manier die bij hem of haar past.

850.000 afspraakbrieven per jaar

We versturen nu ruim 850.000 papieren afspraakbrieven per jaar (circa 4.000 per dag). De kosten voor post blijven stijgen, en de bezorging wordt steeds beperkter, waardoor deze brieven soms te laat worden ontvangen. Voor elke afspraak(wijziging) een brief per post versturen is kostbaar en staat ver af van onze visie op duurzaamheid, ons uitgangspunt ‘online, tenzij’ en van innovatief en persoonsgericht. Een deel van onze patiënten vraagt expliciet om niet bij elke afspraak een brief te sturen als ze die informatie ook online in mijnRadboud kunnen vinden. Daar willen we graag gehoor aan geven.

Vanaf 3 september: afspraakbevestiging digitaal, tenzij

Het patiëntenportaal mijnRadboud is dé manier om online veilig met u als patiënt te communiceren. Als u gebruik maakt van mijnRadboud, dan ontvangt u uw afspraakbevestigingen vanaf 3 september 2019 alleen nog digitaal via mijnRadboud. Indien gewenst kunt u in mijnRadboud of via de balie aangeven dat u de afspraakbevestigingen ook per post willen ontvangen. Komt u voor het eerst in het Radboudumc, dan ontvangt u altijd een afspraakbrief per post. Patiënten die geen gebruik maken van mijnRadboud blijven hun afspraakbrieven per post ontvangen.

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Prof Kit Roes benoemd tot hoogleraar Biostatistiek

13 september 2019

De heer Kit Roes is met ingang van 1 augustus 2019 benoemd tot hoogleraar Biostatistiek aan de Radboud Universiteit/het Radboudumc.

lees meer

Ig Nobelprijs voor Nijmeegs onderzoek naar Dirty Money Prestigieuze Amerikaanse prijs voor publicatie met een knipoog

13 september 2019

Voor onderzoek naar dirty money ontvingen Andreas Voss, arts-microbioloog in het Radboudumc en het CWZ, en zijn collega-onderzoekers in de Verenigde Staten een Ig Nobel prijs.

lees meer

Alertheid op voorschrijven verslavende pijnstillers blijft nodig Opioïdengebruik in Nederland; nog geen Amerikaanse toestanden

13 september 2019

Hoewel ook in Nederland het gebruik van opioïde-pijnstillers de afgelopen tien jaar is gestegen, is er geen sprake van Amerikaanse toestanden schrijven Arnt Schellekens en collega’s in The Lancet Public Health.

lees meer

Yvonne Engels benoemd tot hoogleraar Zingeving in de Gezondheidszorg

10 september 2019

Yvonne Engels is met ingang van 1 augustus 2019 benoemd tot hoogleraar Zingeving in de Gezondheidszorg aan de Radboud Universiteit/Radboudumc

lees meer

Onderzoek ontvlechting Radboud Universiteit en Radboudumc

9 september 2019

De Stichting Katholieke Universiteit (SKU) gaat de mogelijkheid onderzoeken om de Radboud Universiteit en Radboudumc bestuurlijk te ontvlechten. Doel is beide organisaties slagvaardiger te maken in een steeds dynamischer en complexere omgeving.

lees meer

Koninklijke onderscheiding voor neonatoloog dr. K.D. Liem

6 september 2019

Dr. K.D. Liem van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis krijgt bij zijn afscheid op vrijdag 6 sept. een koninklijke onderscheiding tot Officier in de Orde van Oranje Nassau door burgemeester Gradisen van Mook en Middelaar voor zijn bijzondere verdiensten als neonatoloog, hoofddocent en onderzoeker.

lees meer