Nieuws Vanaf 3 september afspraakbevestiging digitaal via mijnRadboud
26 augustus 2019

Patiënten die gebruik maken van mijnRadboud ontvangen hun afspraakbevestigingen vanaf 3 september 2019 alleen nog digitaal via mijnRadboud.

Het Radboudumc wil vooroplopen in de vorming van een betaalbare, duurzame en innovatieve gezondheidszorg. Persoonsgericht en innovatief zijn daarbij onze sleutelwoorden. Dat willen we ook toepassen in de manier waarop we communiceren met onze patiënten: elke patiënt ontvangt de juiste informatie op het juiste moment op een manier die bij hem of haar past.

850.000 afspraakbrieven per jaar

We versturen nu ruim 850.000 papieren afspraakbrieven per jaar (circa 4.000 per dag). De kosten voor post blijven stijgen, en de bezorging wordt steeds beperkter, waardoor deze brieven soms te laat worden ontvangen. Voor elke afspraak(wijziging) een brief per post versturen is kostbaar en staat ver af van onze visie op duurzaamheid, ons uitgangspunt ‘online, tenzij’ en van innovatief en persoonsgericht. Een deel van onze patiënten vraagt expliciet om niet bij elke afspraak een brief te sturen als ze die informatie ook online in mijnRadboud kunnen vinden. Daar willen we graag gehoor aan geven.

Vanaf 3 september: afspraakbevestiging digitaal, tenzij

Het patiëntenportaal mijnRadboud is dé manier om online veilig met u als patiënt te communiceren. Als u gebruik maakt van mijnRadboud, dan ontvangt u uw afspraakbevestigingen vanaf 3 september 2019 alleen nog digitaal via mijnRadboud. Indien gewenst kunt u in mijnRadboud of via de balie aangeven dat u de afspraakbevestigingen ook per post willen ontvangen. Komt u voor het eerst in het Radboudumc, dan ontvangt u altijd een afspraakbrief per post. Patiënten die geen gebruik maken van mijnRadboud blijven hun afspraakbrieven per post ontvangen.

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Bertine Lahuis per 1 januari 2020 voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc

13 november 2019

Dr. Bertine Lahuis is door het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit met ingang van 1 januari 2020 benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboudumc. Zij volgt prof. dr. Paul Smits op, wiens benoemingstermijn per die datum verstrijkt.

lees meer

In gesprek met makers graphic novel 'Naasten' Praten over meer aandacht voor de mantelzorger, Dekker vd Vegt, Nijmegen, zat. 16 nov. 14.00-15.30 uur

13 november 2019

Op zat. 16 november zijn onderzoekers Jelle van Gurp, Gert Olthuis, en tekenaars Melanie Kranenburg en Niek van Ooijen aanwezig bij Dekker van de Vegt om met u in gesprek te gaan over het beeldverhaal 'Naasten'. Het beeldverhaal wil proberen om mantelzorg meer zichtbaar en bespreekbaar te maken.

lees meer

Verloop van dementie beter in kaart gebracht

12 november 2019

Dementie is een ziekte met vele gezichten. Het kan diverse oorzaken hebben, maar hoe de ziekte verloopt wordt ook door veel factoren beïnvloedt. Miriam Haaksma onderzocht deze invloeden en promoveert daarop aan het Radboudumc op 12 november 2019.

lees meer

Hoe gezond bent u? Test het nu! Gratis leefstijlchecks op dag van de chronisch zieken

12 november 2019

Cholesterol, bloeddruk en bloedsuiker zijn de belangrijkste voorspellers voor het krijgen van een beroerte. De afdeling Neurologie van het Radboudumc organiseert daarom een publiekevenement op 12 november. Iedereen die zijn of haar gezondheid wil laten testen (is welkom.

lees meer

1,9 miljoen euro voor landelijk onderzoek naar schildklierhormonen

11 november 2019

Internist-endocrinoloog Marco Medici heeft met een landelijk samenwerkingsverband 1,9 miljoen euro toegekend gekregen voor een klinische studie naar schildklierhormonen.

lees meer

ENABLE Conferentie in Nijmegen boordevol activiteiten voor het brede publiek

11 november 2019

Deze week zijn er in Nijmegen diverse publieksactiviteiten rondom wetenschap te beleven!

lees meer