Nieuws Beleid Radboudumc bij nieuw coronavirus
5 februari 2020

Als iemand met ziekteverschijnselen zich bij het Radboudumc meldt en de arts denkt dat de patiënt mogelijk het nieuwe coronavirus heeft gaat er een protocol in werking. De infectioloog vraagt een test aan bij het RIVM en het Erasmus MC. Daar wordt tegelijkertijd de test ingezet. Ondertussen melden wij dit bij de GGD en wordt de betreffende patiënt in isolatie gehouden. Als de test positief is, blijft de patiënt in isolatie. Dat kan in thuisisolatie of door opname in het ziekenhuis. Dat is afhankelijk van de situatie De GGD doet vervolgens zogenoemd contactonderzoek. Alle mensen waarmee de patiënt tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad, moeten gedurende de incubatietijd hun gezondheid in de gaten houden. Als zij ziekteverschijnselen krijgen moeten zij dat aan de GGD melden. 

Bij geplande opname worden patiënten van te voren gevraagd naar eventueel verblijf in China en eventuele ziekteverschijnselen. In overleg met patiënt, arts en infectioloog worden de volgende stappen bepaald.

Patiënten die mogelijk zijn besmet met het virus kunnen in ieder willekeurig ziekenhuis worden aangemeld/opgenomen. Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (Nijmegen) en Pantein (Boxmeer) hebben ons gevraagd deze patiënten in eerste instantie voor hen op te vangen. Dat hebben we toegezegd, totdat het aanbod aan mogelijke patiënten met het nieuwe coronavirus te groot wordt.

Mochten er belangrijke wijzigingen komen in bovengenoemd protocol, dan zullen wij dat steeds duidelijk via de homepage op deze website vermelden.
 

Informatie en antwoorden op veelgestelde vragen

Het RIVM is het landelijke coördinatiepunt voor alle zaken rondom het coronavirus. Alle relevante en actuele informatie over het coronavirus is te vinden op de site van het RIVM.

Veelgestelde vragen en antwoorden over het virus vindt u hier.

 

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Relevante items


Margie Alders

06 22 42 16 39

Gerelateerde items


Thirona en Quirem lanceren met Radboudumc project Radiologie van de Toekomst EFRO stimuleert bedrijvigheid in medische technologie Oost-Nederland

17 februari 2020

Thirona, Quirem en het Radboudumc gaan met EFRO-subsidie samenwerken in het project Radiologie van de Toekomst om zo slimme beeldanalyses beschikbaar te maken voor iedereen.

Lees meer

Zo werkt het Radboudumc samen met eerste en tweede lijn ‘Patiënten moeten geen muren ervaren, maar zorg krijgen die vloeiend in elkaar overloopt’

17 februari 2020

De juiste zorg, op de juiste plek. Dichtbij als het kan, verder weg als het moet. Dat gun je elke patiënt. In dit achtergrondverhaal lees je drie voorbeelden hoe het Radboudumc dit realiseert.

Lees meer

Grote Europese subsidie voor beperking hersenschade bij te vroeg geboren babys Radboudumc onderzoekt hoe stamcel het immuunsysteem beïnvloedt

17 februari 2020

Bij een groot Europees onderzoek naar de behandeling van hersenschade bij te vroeg geboren baby’s kijkt het Radboudumc vooral naar het effect van de stamcellen op het immuunsysteem.

Lees meer

People-like-me behandeling bij etalagebenen Persoonsgerichte benadering voor patiënten

14 februari 2020

Het Radboudumc heeft, samen met de Universiteit van Colorado, ClaudicatioNet en Harteraad, een methode ontwikkeld om mensen met etalagebenen (een vaatziekte waarbij de slagaderen in het been zijn vernauwd) op een betere manier te behandelen.

Lees meer

Oproep: onderzoeksvoorstellen voor Lowlands Science

13 februari 2020

Onderzoekers opgelet: Lowlands Science is weer op zoek naar onderzoeksvoorstellen voor 2020! Lees hier alles over de uitstaande call en reageer snel.

Lees meer