Nieuws Corona en andere zorg in het Radboudumc
22 maart 2020Het Radboudumc staat natuurlijk klaar voor corona-patiënten die onze zorg nodig hebben. Daar nemen we onze verantwoordelijkheid voor, ook in de regio. Daarnaast blijven we onze rol als academisch centrum vervullen. Dat betekent dat we zoals gewoonlijk de acute (trauma) zorg verlenen, en de oncologische en andere zorg voor ernstige zieke patiënten, die niet uitgesteld kan worden.
 
Reguliere zorg, die kan worden uitgesteld, stellen we uit en afspraken doen we - als dat mogelijk is - telefonisch. Dat wordt per patiënt door de zorgverleners zorgvuldig beoordeeld. Gelukkig horen we van veel patiënten dat ze dit in deze tijd heel goed begrijpen. Maar, bent u patiënt bij ons en maakt u zich zorgen over uw gezondheid, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw behandelteam. Dat kan via mijnRadboud, of telefonisch via de afdeling waar u in behandeling bent.
 
Wij zijn er voor u, ook in deze tijd.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Omleiding centrale gang Radboudumc Vrouw en Kind, Poliplein en het restaurant bereikbaar

8 april 2020

Om goed te kunnen werken aan de nieuwbouw van het Radboudumc, is er een omleiding gemaakt in de centrale gang richting het Poliplein (route 725) en Vrouw en Kind.

lees meer

Continue monitoring van COVID-patiënten wordt uitgebreid naar patiënten verdacht van besmetting

8 april 2020

Op de COVID-afdelingen van het Radboudumc worden de vitale functies continu gemeten en vastgelegd. Door het succes van deze benadering worden nu ook de patiënten met een waarschijnlijke COVID-besmetting op deze manier gemonitord.

lees meer

12 Defensie-medewerkers draaien mee in patiëntenzorg Radboudumc borgt zorg langere termijn

8 april 2020

Radboudumc-medewerkers kunnen de zorg op dit moment goed aan. Maar het umc verwacht dat de crisis lang gaat duren. Daarom is het belangrijk de krachten te spreiden. Zo is het Radboudumc beter voorbereid op de lange termijn.

lees meer

SAFE: Als het thuis niet veilig is… Huiselijk geweld neemt toe tijdens coronacrisis

7 april 2020

‘Blijf zoveel mogelijk thuis, zo blijf je veilig.’ Dat geldt voor besmetting met het coronavirus. Nu partners gedwongen meer bij elkaar thuis zijn, neemt het huiselijk geweld toe. Via online platform SAFE Women biedt het Radboudumc vrouwen in deze situatie hulp.

lees meer

Drone NLblijftThuis vliegt boven Radboudumc en neemt boodschap op Zaterdag 4 april om 16.00 uur schreeuwen we van de daken 'Jebentnodig.nl'

5 april 2020

Het Radboudumc bedankt NL en Nijmegen en roept op te doneren voor onderzoek naar middelen om het coronavirus te kunnen bestrijden voor patiënten en zorgmedewerkers.

lees meer

Radboudumc gebruikt UV-boxen voor desinfecteren medische hulpmiddelen 'Enorme aanwinst in verlagen virusload'

3 april 2020

Harry van Goor, hoogleraar Chirurgieonderwijs: ‘Enorme winst: virussen en andere micro-organismen binnen 25 seconden verdwenen’

lees meer