Nieuws Jurgen Futterer benoemd tot hoogleraar Beeldgestuurde Oncologische Interventies
25 februari 2020

Jurgen Fütterer is met ingang van 1 december 2019 benoemd tot hoogleraar Beeldgestuurde Oncologische Interventies aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Prof. Fütterer zal zich voornamelijk richten op translatie en implementatie van innovatieve beeldgestuurde interventies.

De nieuwe hoogleraar is expert op het gebied van beeldvormingstechnieken bij kanker, beeldgestuurde interventies en robotica. Hij verricht oncologische behandelingen met speciale aandacht voor MRI-geleide interventies (MRI-geleide cryoablatie (klinisch), focale laserablatie (klinisch) en gerichte therapeutische echografie (pre-klinisch en klinisch).

Jurgen Fütterer (Oosterhout, 1975) studeerde van 1994 tot 2001 Geneeskunde aan de Radboud Universiteit en promoveerde in 2006 aan deze universiteit op onderzoek naar MRI-technieken voor de lokalisatie en stadiering
van prostaatkanker.

Hij volgde de opleiding tot radioloog in het Radboudumc, was gastonderzoeker aan Langone New York University en werkt sinds 2010 in het Radboudumc. Fütterer publiceerde over MRI bij prostaatkanker en introduceerde een robotapparaat voor MRI-geleide biopsie van de prostaat.

Prof. Fütterer is interventie-radioloog en is naast zijn benoeming ook hoogleraar Robotic assisted interventions aan de Universiteit Twente.
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws homeResearch

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschapsvoorlichter

06 21 10 54 33

Meer nieuws


Mondneusmaskers in Radboudumc voldoen aan gewenste kwaliteit

28 maart 2020

Op dit moment is in het nieuws dat een deel van de partij mondkapjes die via het ministerie van VWS uit China is geïmporteerd niet aan de gewenste kwaliteit voldoet en door TNO is afgekeurd. Het Radboudumc heeft deze mondneusmaskers niet in gebruik genomen.

lees meer

Burgemeester Hubert Bruls steekt onze zorgverleners hart onder de riem Bekijk filmpje van zijn bezoek aan het Radboudumc

27 maart 2020

De burgemeester werd bijgepraat over onze crisisorganisatie, onze aanpak en de stand van zaken in het Radboudumc en de regio. Ook bracht hij een bezoek aan de corona-afdeling van het Radboudumc.

lees meer

Stichting Katholieke Universiteit start procedure Ondernemingskamer

26 maart 2020

De toezichthouder van de Radboud Universiteit en het Radboudumc, de Stichting Katholieke Universiteit (SKU), verzoekt de Ondernemingskamer om de SKU in staat te stellen om Radboud Universiteit en Radboudumc te splitsen met een nieuwe governance en om zelf nieuwe toezichthouders te benoemen.

lees meer

Genetische variaties beïnvloeden architectuur van de hersenschors Grootschalig onderzoek gepubliceerd in Science

26 maart 2020

Onderzoekers in zestig onderzoeksinstituten, onder wie Janita Bralten van het Radboudumc, werkten samen om voor het eerst de genetische invloeden op de hersenschors in kaart te brengen.

lees meer

Naar een persoonlijke immuuntherapie voor sepsis Internationaal consortium ontvangt ruim tien miljoen subsidie van Europese Unie

25 maart 2020

Het internationale onderzoeksproject ImmunoSep, gecoördineerd door het Radboudumc, gaat onderzoeken of een gepersonaliseerde immuuntherapie de sterfte bij patiënten met sepsis (bloedvergiftiging) kan terugdringen

lees meer