Nieuws Jurgen Fütterer benoemd tot hoogleraar Beeldgestuurde Oncologische Interventies

25 februari 2020

Jurgen Fütterer is met ingang van 1 december 2019 benoemd tot hoogleraar Beeldgestuurde Oncologische Interventies aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Prof. Fütterer zal zich voornamelijk richten op translatie en implementatie van innovatieve beeldgestuurde interventies.

De nieuwe hoogleraar is expert op het gebied van beeldvormingstechnieken bij kanker, beeldgestuurde interventies en robotica. Hij verricht oncologische behandelingen met speciale aandacht voor MRI-geleide interventies (MRI-geleide cryoablatie (klinisch), focale laserablatie (klinisch) en gerichte therapeutische echografie (pre-klinisch en klinisch).

Jurgen Fütterer (Oosterhout, 1975) studeerde van 1994 tot 2001 Geneeskunde aan de Radboud Universiteit en promoveerde in 2006 aan deze universiteit op onderzoek naar MRI-technieken voor de lokalisatie en stadiering
van prostaatkanker.

Hij volgde de opleiding tot radioloog in het Radboudumc, was gastonderzoeker aan Langone New York University en werkt sinds 2010 in het Radboudumc. Fütterer publiceerde over MRI bij prostaatkanker en introduceerde een robotapparaat voor MRI-geleide biopsie van de prostaat.

Prof. Fütterer is interventie-radioloog en is naast zijn benoeming ook hoogleraar Robotic assisted interventions aan de Universiteit Twente.

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet