Nieuws Maatregelen
16 maart 2020

We zijn er klaar voor

Onze medewerkers zijn goed voorbereid op patiënten besmet met het coronavirus. Op dit moment kunnen we de zorg goed aan. De aankomende weken gaan wel veel van ons vragen en daarop zijn we ons maximaal aan het voorbereiden. Dat betekent ook wat voor onze patiënten en bezoekers.

Poli’s

Voor alle afspraken op de poliklinieken geldt dat we contact opnemen van tevoren. Het kan zijn dat de afspraak, het onderzoek of de behandeling wordt verplaatst of niet doorgaat. Ook kan een afspraak worden omgezet naar een telefonische afspraak.

Maximale inzet op opvang besmette patiënten

Om ons goed voor te bereiden en zoveel mogelijk bedden vrij te maken voor corona-patiënten stellen we geplande operaties zoveel mogelijk uit. Ook kijken we naar een goede verdeling en beschikbaarheid van zorgmedewerkers. De komende dagen nemen we de tijd om dit in goede banen te leiden.

(Semi-)Acute opnames gaan altijd door. Welke ingrepen semi-acute zijn verschilt per specialisme. We nemen hierover tijdig contact op met onze patiënten.

Flexpool

We realiseren ons dat er een extra beroep op veel medewerkers wordt gedaan, en dat er tegelijkertijd ook medewerkers en studenten zijn voor wie juist tijd vrijkomt. Daarom gaan we werken met een flexpool. Medewerkers en co-assistenten kunnen zich opgeven om ingezet te worden waar nodig. We kunnen op die manier vraag en aanbod bij elkaar brengen.

Crisisorganisatie

Onze crisisorganisatie overlegt dagelijks en beoordeelt de situatie en bekijkt welke volgende stappen er genomen moeten worden.
Ook is er regulier regionaal overleg om afspraken te maken over o.a. het helpen van elkaar als het gaat om materialen en opvang van patiënten.

Onze spoedzorg voor de regio blijft bereikbaar.

Begrip

De laatste weken hebben we onze patiënten en bezoekers met veel maatregelen moeten confronteren om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. We begrijpen dat dit ongemak en teleurstellingen met zich meebrengt.  We vragen en hopen op begrip voor deze maatregelen.

Trots

Ook vraagt de situatie rondom het coronavirus al enige tijd veel van onze medewerkers en dat zal nog wel even duren. We zijn dankbaar en trots dat zij zich zo volledig blijven inzetten voor onze patiënten.

We houden al onze medewerkers actief op de hoogte van de ontwikkelingen en luisteren naar de vragen die er leven in de organisatie.
 
  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Margie Alders

06 22 42 16 39

Meer nieuws


Omleiding centrale gang Radboudumc Vrouw en Kind, Poliplein en het restaurant bereikbaar

8 april 2020

Om goed te kunnen werken aan de nieuwbouw van het Radboudumc, is er een omleiding gemaakt in de centrale gang richting het Poliplein (route 725) en Vrouw en Kind.

lees meer

Continue monitoring van COVID-patiënten wordt uitgebreid naar patiënten verdacht van besmetting

8 april 2020

Op de COVID-afdelingen van het Radboudumc worden de vitale functies continu gemeten en vastgelegd. Door het succes van deze benadering worden nu ook de patiënten met een waarschijnlijke COVID-besmetting op deze manier gemonitord.

lees meer

12 Defensie-medewerkers draaien mee in patiëntenzorg Radboudumc borgt zorg langere termijn

8 april 2020

Radboudumc-medewerkers kunnen de zorg op dit moment goed aan. Maar het umc verwacht dat de crisis lang gaat duren. Daarom is het belangrijk de krachten te spreiden. Zo is het Radboudumc beter voorbereid op de lange termijn.

lees meer

SAFE: Als het thuis niet veilig is… Huiselijk geweld neemt toe tijdens coronacrisis

7 april 2020

‘Blijf zoveel mogelijk thuis, zo blijf je veilig.’ Dat geldt voor besmetting met het coronavirus. Nu partners gedwongen meer bij elkaar thuis zijn, neemt het huiselijk geweld toe. Via online platform SAFE Women biedt het Radboudumc vrouwen in deze situatie hulp.

lees meer

Drone NLblijftThuis vliegt boven Radboudumc en neemt boodschap op Zaterdag 4 april om 16.00 uur schreeuwen we van de daken 'Jebentnodig.nl'

5 april 2020

Het Radboudumc bedankt NL en Nijmegen en roept op te doneren voor onderzoek naar middelen om het coronavirus te kunnen bestrijden voor patiënten en zorgmedewerkers.

lees meer

Radboudumc gebruikt UV-boxen voor desinfecteren medische hulpmiddelen 'Enorme aanwinst in verlagen virusload'

3 april 2020

Harry van Goor, hoogleraar Chirurgieonderwijs: ‘Enorme winst: virussen en andere micro-organismen binnen 25 seconden verdwenen’

lees meer