Nieuws Radboudumc-afspraken gaan in principe door tenzj
22 december 2020

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft vandaag laten weten dat alle niet-kritieke planbare reguliere zorg (in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken) stopgezet moet worden. Dit om zo personeel vrij te spelen voor de toenemende COVID-zorg.

Voor het Radboudumc betekent dit:

  • Voor opnames in het Radboudumc heeft dit nauwelijks gevolgen: we waren inmiddels al genoodzaakt de opnames en operaties tot een minimum te beperken tot nagenoeg alleen die opnames en operaties die acuut of zo urgent zijn dat ze binnen zes weken moeten gebeuren. Uw opname gaat door, tenzij wij u benaderen om deze uit te stellen.
  • Voor poliklinische afspraken heeft dit nauwelijks gevolgen: die gaan door, tenzij wij u benaderen om deze te verzetten.

Is uw operatie of opname uitgesteld en verandert uw situatie of maakt u zich zorgen? Schroom dan niet en neem dan contact op met uw behandelaar.

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer