Nieuws Bas Bloem en Paul Scheepers bij tv-programma EenVandaag
22 juni 2021

Tv-programma EenVandaag besteedde op dinsdag 22 en donderdag 24 juni aandacht aan de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op en in groente en fruit. Via de links zijn de uitzendingen terug te kijken.

De makers van het programma hebben verscheidene producten, waaronder wijn, aardbeien en mandarijnen, laten onderzoeken op de aanwezigheid van verschillende pesticiden. Neuroloog Bas Bloem en toxicoloog Paul Scheepers van het Radboudumc reageren op het onderzoek en werken mee aan de uitzending. Hun bijdragen zijn hier en hier te lezen.

Hier staat meer informatie over de stand van zaken rondom onderzoek naar de mogelijke relatie tussen landbouwbestrijdingsmiddelen en de ziekte van Parkinson. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de aard van deze relatie.
 

Meer nieuws


Jonge mensen met colorectale kanker verdienen een eigen behandeling

26 juli 2021

Genetische oorzaken in deze groep nemen een grote plaats in

lees meer

Hoe zijn de Nederlandse Olympiërs voorbereid op de hitte en luchtvochtigheid van Tokio?

22 juli 2021

Persoonlijk advies voor atleten in de aanloop naar de Olympische Spelen

lees meer

Master buddy programma voor startende ondernemers

22 juli 2021

Het jaarlijkse Master Buddy-programma van de masteropleiding Innovation & Entrepreneurship (I&E) van de Radboud Universiteit start weer in september.

lees meer

Ron Wevers wil genetische ziekten voorkomen op de Faeröer en in Nederland Zomerinterview in VOX door Ken Lambeets

20 juli 2021

Een ontmoeting met een jongen uit de Faeröer met een zeldzame genetische ziekte zette hoogleraar klinische chemie Ron Wevers aan het denken. Zou hij een systeem kunnen opzetten waarmee er geen kinderen met zware handicaps meer geboren worden op de eilandengroep?

lees meer