Nieuws Bas Bloem en Paul Scheepers bij tv-programma EenVandaag

22 juni 2021

Tv-programma EenVandaag besteedde op dinsdag 22 en donderdag 24 juni aandacht aan de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op en in groente en fruit. Via de links zijn de uitzendingen terug te kijken.

De makers van het programma hebben verscheidene producten, waaronder wijn, aardbeien en mandarijnen, laten onderzoeken op de aanwezigheid van verschillende pesticiden. Neuroloog Bas Bloem en toxicoloog Paul Scheepers van het Radboudumc reageren op het onderzoek en werken mee aan de uitzending. Hun bijdragen zijn hier en hier te lezen.

Hier staat meer informatie over de stand van zaken rondom onderzoek naar de mogelijke relatie tussen landbouwbestrijdingsmiddelen en de ziekte van Parkinson. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de aard van deze relatie.
 

Meer nieuws


Milieu en portemonnee profiteren van heruitgifte pillen tegen kanker

17 november 2023

Heruitgifte van medicijnen tegen kanker drukt zowel de milieubelasting als de medische kosten, blijkt uit onderzoek van de apotheek van het Radboudumc en de universiteit Utrecht.

lees meer

Geef milieu en preventie een plek in nieuwe inrichting gezondheidszorg  Chirurg Kees van Laarhoven Radboudumc voorspelt 6de economische cyclus in boek Human and Planetary Health

9 oktober 2023

Chirurg Kees van Laarhoven presenteerde op vrijdag 6 oktober zijn boek Human and Planetary Health  - The urgency to integrate into One Health. Een gezonde planeet helpt ons mensen weer gezonder te worden! Dat is de strekking van zijn het boek.

lees meer

Radboudumc opent Beleeftuin Fijne plek om te proeven, te wandelen, te ontspannen

22 mei 2023

Op maandag 22 mei nam het Radboudumc officieel de nieuwe Beleeftuin in gebruik. De tuin is open voor iedereen die er gebruik van wil maken, Hij nodigt uit om te ontspannen, een gesprek te voeren en te proeven van de planten die allemaal eetbaar zijn.

lees meer

Radboudumc ontvangt BREEAM-excellent certificaat voor realisatie hoofdgebouw Gebouw A voldoet aan hoge duurzaamheidseisen voor ontwerp én voor uitvoering

15 mei 2023

Het Radboudumc kreeg uit handen van Mirjam Peters van BREEAM-NL expert van DGMR het BREEAM-excellent certificaat voor het nieuwe hoofdgebouw.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet