Nieuws Bas Bloem en Paul Scheepers bij tv-programma EenVandaag

22 juni 2021

Tv-programma EenVandaag besteedde op dinsdag 22 en donderdag 24 juni aandacht aan de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen op en in groente en fruit. Via de links zijn de uitzendingen terug te kijken.

De makers van het programma hebben verscheidene producten, waaronder wijn, aardbeien en mandarijnen, laten onderzoeken op de aanwezigheid van verschillende pesticiden. Neuroloog Bas Bloem en toxicoloog Paul Scheepers van het Radboudumc reageren op het onderzoek en werken mee aan de uitzending. Hun bijdragen zijn hier en hier te lezen.

Hier staat meer informatie over de stand van zaken rondom onderzoek naar de mogelijke relatie tussen landbouwbestrijdingsmiddelen en de ziekte van Parkinson. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de aard van deze relatie.
 

Meer nieuws


Koning opent nieuw hoofdgebouw Radboudumc

13 september 2022

Donderdag 29 september opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het nieuwe hoofdgebouw en de vernieuwde campus van het Radboudumc. 

lees meer

Huisartsen publiceren beter-niet-doen-lijst

3 juni 2022 Na de medisch-specialisten en de verpleegkundigen hebben nu ook de huisartsen een beter-niet-doen-lijst opgesteld. lees meer

Radboudumc betaalt de BTW op gezonde voeding in restaurant

30 mei 2022 Het Radboudumc betaalt in de week van 30 mei een week lang de BTW op volledig gezonde voeding in het restaurant. Tegelijkertijd roept het Radboudumc de politiek op meer vaart te zetten achter de plannen om verse groenten en fruit BTW-vrij te maken. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet