Nieuws Bepaal met jouw innovatieve idee de toekomst van de Nijmeegse Health and Hightech sector
7 september 2021

Op zaterdag 9 oktober vindt de tweede editie van Nimma Hacks plaats. Nimma Hacks is een 24-uur durende hackathon. Tijdens deze hackathon bijten teams van verschillende achtergronden en opleidingsniveaus zich vast in een probleemstelling uit de lokale Health & Hightech sector.

 

Nijmegen - Old City, Young Vibe - is dè Health & High Tech hotspot van Nederland. Het betaalbaar en bereikbaar houden van de zorg, voldoende en betaalbaar voedsel voor iedereen: het zijn zo maar twee grote uitdagingen van de toekomst, waar bedrijven en onderzoeksinstellingen in Nijmegen samen aan werken. Dag in, dag uit met duizenden mensen vanuit de hele wereld. Deze hackathon wil daar een steentje aan bijdragen.

 

Nimma Hacks start op zaterdag 10.00 uur en duurt tot de volgende ochtend 10.00 uur. Voor deze editie wordt een online communicatieplatform gebruikt. Op dit platform hebben teams de beschikking over eigen meeting rooms en eigen kanalen voor de overdracht van informatie en documentatie. Het is aan de teams zelf om bij elkaar in een ruimte te zitten of op afstand van elkaar. Gedurende de hackathon worden de teams digitaal bijgestaan door verschillende experts uit het vakgebied. De organisatie verzorgt gedurende de dag en nacht voor leuke energizers!

 

Iedereen kan deelnemen in teams van 3, 4 of 5 personen. Aan het einde van de hackathon leveren de teams een implementatieplan op dat hands-on is en direct in uitvoering genomen zou kunnen worden. Een goed plan verdient het echter ook om gerealiseerd te worden en daarvoor is € 10.000,- gereserveerd. Een onafhankelijke jury beslist uiteindelijk wie er met de hoofdprijs vandoor gaat. Naast het implementatiebudget zijn er een ballonvaart met het gehele team over de Novio Tech Campus en een jaar lang gratis ondernemen bij Start-Up Nijmegen (t.w.v. € 2.940,-) te vergeven. Als de coronamaatregelen het toelaten zal de uitreiking live plaatsvinden op een nader te bepalen locatie in Nijmegen op vrijdag 15 oktober 2021.

 

Aanmelden kan via de website: www.intonijmegen.com/nimmahacks. Het aantal teams in beperkt, dus snel inschrijven wordt geadviseerd. Nimma Hacks is een initiatief van Gemeente Nijmegen en wordt mede mogelijk gemaakt door Ampleon, Byondis, CITC, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Novio Tech Campus, NXP, Radboudumc, Radboud University, The Economic Board, Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen en Start Up Nijmegen.

Meer nieuws


Samenwerking Nederland en Scandinavië in precisiegeneeskunde bij kanker

26 november 2021

De Scandinavische landen gaan in samenwerking met Nederlandse centra vergelijkbare klinische studies opzetten als de pionierende Nederlandse DRUP-studie

lees meer

Samenwerking Universiteit Twente en Radboudumc

24 november 2021

De groep Biomaterials Science and Technology (BST) van de Universiteit Twente heeft een formele academische samenwerkingsovereenkomst getekend met de afdelingen Nefrologie en Fysiologie van het Radboudumc.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet