Nieuws Collegetour Medisch Leiders Gezocht
28 april 2021

Studenten van de minor Medisch Leiderschap van het Radboudumc hebben met 35 medisch leiders in Nederland gesprekken gevoerd. Dit resulteert nu in Collegetour: een studiogesprek met drie van hen, met als thema 'medisch leiderschap'.

Drie medisch leiders vormen het panel en de gesprekspartners tijdens de Collegetour:
Carina Hilders, directievoorzitter Reinier de Graaf ziekenhuis;  Casper Tax, AIOS heelkunde (resident surgery) bij het Haaglanden Medisch Centrum en Bertine Lahuis, voorzitter Raad van Bestuur van het Radboudumc.
 
Karine van ’t Land, onder meer docent en coördinator minor medisch leiderschap Radboudumc en artsonderzoeker public health AmsterdamUMC leidt samen met Maaike Eijgenraam het gesprek.
 
De Collegetour wordt opgenomen in de studio van het Radboudumc, en is te volgen via radboudumctv.nl.
Organisatie is in handen van Jong Medisch Leiderschap.

Meer informatie en aanmelden

Kijk hier voor meer informatie over het evenement (LinkedIn).

Aanmelden kan hier.
 

Meer nieuws


Nijmeegse onderzoekers ontwikkelen plug-and-play platform voor ChIP-seq Platform geeft aanzet voor epigenetische toepassingen in kliniek

7 mei 2021

Het team van moleculair bioloog Hendrik Marks en het Amerikaanse bedrijf Fluidigm hebben een nieuwe, geautomatiseerde techniek voor ChIP-seq ontwikkeld

lees meer

Fabio Jakobsen: ‘Nog even en ik kan weer vrijuit lachen’ Behandeling wielrenner in Radboudumc na pijnlijke valpartij bijna afgerond

7 mei 2021

Met afgrijzen zagen we 5 augustus 2020 op tv de valpartij van wielrenner Fabio Jakobsen in de massasprint tijdens de Ronde van Polen. Voor zijn leven werd gevreesd. Maar gelukkig kan hij het navertellen. Zijn behandeling is bijna afgerond in het Radboudumc.

lees meer

Malariavaccin moet rekening houden met immuunsysteem van ontvanger

6 mei 2021

Gecontroleerde menselijke malaria-infecties bij Afrikanen die al malaria hebben gehad en Europeanen zonder voorafgaande malaria-infecties, geven uiteenlopende reacties in het afweersysteem.

lees meer

Subsidies voor Radboudumc en universiteit in NWO Open Competitie

6 mei 2021

Vier onderzoeksprojecten van het Radboudumc de Radboud Universiteit krijgen een NWO Open competitie-subsidie van het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen.

lees meer

Eerste patiënt met bloedstelpende pleister behandeld in Radboudumc GATT Technologies zet stap naar klinisch onderzoek

5 mei 2021

Bij een patiënt die recent in het Radboudumc aan de lever is geopereerd, werd een innovatieve bloedstelpende pleister (GATT-Patch) van het Nijmeegse bedrijf GATT Technologies gebruikt.

lees meer