Nieuws Kanker in beeld op Wereldkankerdag
14 januari 2021

Op Wereldkankerdag, 4 februari 2021, brengt het Radboudumc een online 'open dag' Kanker in beeld. Een dag met veel informatie, interactieve bijeenkomsten en virtuele rondleidingen over kanker, voor patiënten, naasten en andere geïnteresseerden. Komt u ook?

Programma

Het voorlopige programma van Kanker in beeld is al heel divers.
In de ochtend kunt u meekijken en -praten met de interactieve online bijeenkomst over wetenschappelijk onderzoek naar kanker, en over het coronavaccin bij mensen met kanker. Deze bijeenkomsten herhalen we gedurende de dag.
U kunt bijvoorbeeld ook een minicollege van dermatoloog Satish Lubeek volgen over hoe je huidkanker ontdekt en hoe je jezelf kunt controleren. Ook hoogleraar Medische Psychologie Judith Prins geeft een minicollege: over de emotionele gevolgen die bij patiënten kunnen ontstaan als zij door nieuwe behandelingen langer leven. En er is nog veel meer te ontdekken.

Bent u erbij?

We hopen dat u op donderdag 4 februari ook online aanwezig bent.
Een herinnering nodig? Stuur uw e-mailadres via www.radboudumc.nl/kankerinbeeld en we sturen u een reminder.

Bekijk het volledige programma op www.radboudumc.nl/kankerinbeeld.

Meer nieuws


Kwetsbare Nijmegenaren door corona minder vaak fysiek bij de huisarts

22 januari 2021

De COVID-19-pandemie heeft in 2020 in Nijmegen en omstreken geleid tot een flinke afname van huisartsconsulten voor patiënten met chronische fysieke gezondheidsproblemen. Ook daalde het aantal fysieke consults voor patiënten met mentale klachten, hoewel de vraag daarnaar gelijk bleef.

lees meer

Nieuwste 3D technologie toegepast bij vaardigheidstraining Radboudumc Health Academy

22 januari 2021

Verpleegkundigen oefenen na de training thuis of op de afdeling met 3D anatomische modellen, zodat ze zich sneller vertrouwd voelen om de zorg in de praktijk toe te passen.

lees meer

Rob Aarnoutse benoemd tot hoogleraar aan het Radboudumc

22 januari 2021

Ziekenhuisapotheker en klinisch farmacoloog Rob Aarnoutse is benoemd tot hoogleraar 'Translationele farmacologie van antimicrobiële middelen, in het bijzonder geneesmiddelen bij tuberculose'.

lees meer

Bestralings-boost verlaagt kans op terugkeer prostaatkanker

21 januari 2021

Een extra dosis straling precies op de tumor verbetert de vooruitzichten van mannen met niet-uitgezaaide prostaatkanker, zonder extra bijwerkingen. De kans dat de ziekte binnen vijf jaar terugkomt, is voor hen minder groot dan voor mannen die de ‘boost’ niet krijgen.

lees meer