Nieuws Ziekenhuiszorg in combinatie met re-integratiebegeleiding

24 november 2021

Persoonsgerichte zorg en kundige begeleiding voor mensen met kanker die willen re-integreren naar werk is cruciaal. Daar zijn het Radboudumc & Stap Nu het over eens. Ziekte raakt namelijk meerdere vlakken. Niet alleen gezondheid, maar ook werk, zingeving en inkomen. Het is niet slechts het één of het ander.

Stap Nu en het Radboudumc maken de verbinding tussen het arbeidsdomein en zorg. Beide organisaties hebben een gedeelde visie; het bieden van persoonsgerichte zorg. Dat doen zij door:

  • De persoon centraal te stellen en samen te werken in een (zorg)netwerk om hem/haar heen.
  • Passende maatwerkondersteuning te bieden, afgestemd op de situatie van de werkende patiënten. Zodat zij zich zoveel mogelijk mens voelen, in plaats van patiënt of cliënt.

Zo hebben én houden de getroffenen zelf de regie op werk en inkomen. Tijdens en na de behandeling. Dit is belangrijk voor de kwaliteit van leven en werkt herstelbevorderend.

Deze samenwerking over de domeinen heen is een win-win situatie voor vele partijen, maar voorál voor de getroffenen.

Het volledige artikel over deze unieke en bijzondere samenwerking lees je hier.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Zorg voor arbeid

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
lees meer

Meer nieuws


Aantal klinisch arbeidsgeneeskundigen uitgebreid ‘Zo fijn, die begeleiding bij het maken van keuzes rond ziek zijn en werk’

9 februari 2021 Werk en deelname aan de maatschappij is voor veel chronische patiënten belangrijk. ‘Zo fijn dat er klinisch arbeidsgeneeskundigen bij jullie zijn, die je bij de hand nemen,’ vindt Joëll Jannink. Lees hier haar persoonlijke verhaal en de toelichting van klinisch arbeidsgeneeskundige Monique Derikx. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet