Nieuws Bas de Groot benoemd tot hoogleraar Spoedeisende Geneeskunde in Aarhus in Denemarken

12 oktober 2023

Bas de Groot, SEH-arts KNMG in het Radboudumc, wordt per 1 januari 2024 benoemd tot hoogleraar Spoedeisende Geneeskunde bij het Research Centre for Emergency Medicine aan Aarhus University Hospital in Aarhus, Denemarken. Hij is de eerste SEH-arts met de titel hoogleraar in Nederland.

Bas de Groot onderzoekt hoe artsen beter risico’s kunnen inschatten met de hulp van een zogenaamde early warning score. Hij wil dat graag gaan toepassen in de hele keten van spoedeisende hulp, dus bijvoorbeeld in de ambulance of op de SEH. Als artsen signalen beter herkennen verbetert dat de behandeling en uitkomsten.

Het is belangrijk dat het wetenschappelijk domein van de spoedeisende geneeskunde verder wordt uitgebreid. Deze tak van wetenschap kan onder meer vragen beantwoorden die de acute zorg in de toekomst toegankelijk houden en kwalitatief verbeteren. Het verstevigen van het internationale netwerk is daarbij essentieel.

De Groot zal voor 75% verbonden blijven aan het Radboudumc en ook hier zijn wetenschappelijke activiteiten verder uitbreiden. Hij zal in Denemarken leiding gaan geven aan het onderzoekscentrum. De afdeling Spoedeisende Hulp is trots op deze benoeming en wenst Bas veel succes met zijn onderzoek.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Prijzen en benoemingen

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet