Nieuws Glutenvrij eten in Radboudumc

6 maart 2023

Sinds maandag 23 januari kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers veilig glutenvrije voeding eten in het Radboudumc. De zogeheten Qcorner, de huidige koffiecorner vlakbij het Amalia kinderziekenhuis, is omgetoverd tot glutenvrije corner.

De gehele corner, inclusief de zitjes, is glutenvrij gebied. Dat betekent dat mensen met een glutenintolerantie hun eten er op een veilig manier kunnen nuttigen. Er zijn glutenvrije belegde broodjes en snacks te krijgen, bij een lekkere koude of warme drank.

Glutenvrij keurmerk

De corner voldoet aan alle strenge eisen en draagt sinds vandaag het keurmerk Glutenvrij.
In de corner van huiscateraar Vermaat mag dus alleen glutenvrij gegeten worden: eten dat in de corner zelf is gekocht. Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte voedingswaren te eten. Dit om kruisbesmetting te voorkomen. Op deze manier blijft glutenvrij ook écht glutenvrij.
 

Coeliakie

Vermaat en het Radboudumc hebben deze corner gerealiseerd in nauwe samenwerking met de patiëntenvereniging Nederlandse Coeliakie Vereniging. Mensen met coeliakie hebben een auto-immuunreactie op gluten. Dit uit zich in milde tot zeer ernstige buikklachten. Die klachten kunnen al veroorzaakt worden door een zeer kleine hoeveelheid aan gluten.

Allergenenvrij

Nu de gluten uit het restaurant zijn verdwenen, zullen ook lactose en noten volgen. Zo kunnen mensen met een glutenintolerantie, lactoseallergie of notenallergie veilig eten in het Radboudumc. De corner zal dan worden omgedoopt tot Allergenenvrije Corner.

Openingstijden corner

Maandag t/m vrijdag van 08.30 uur – 16.00 uur.

Meer informatie


Margie Alders

persvoorlichter

+31622421639
lees meer

Meer nieuws


Vijf vragen over vapen en E-sigaretten aan kinderlongarts Peter Merkus

31 oktober 2022

Het gebruik van E-sigaretten en vapen als alternatief voor roken staat in de belangstelling. Peter Merkus, (kinder)longarts beantwoordt vijf vragen over vapen, (het gebruik van) E-sigaretten en roken. 

lees meer

Koning opent nieuw hoofdgebouw Radboudumc

13 september 2022

Donderdag 29 september opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het nieuwe hoofdgebouw en de vernieuwde campus van het Radboudumc. 

lees meer

Huisartsen publiceren beter-niet-doen-lijst

3 juni 2022 Na de medisch-specialisten en de verpleegkundigen hebben nu ook de huisartsen een beter-niet-doen-lijst opgesteld. lees meer

Radboudumc betaalt de BTW op gezonde voeding in restaurant

30 mei 2022 Het Radboudumc betaalt in de week van 30 mei een week lang de BTW op volledig gezonde voeding in het restaurant. Tegelijkertijd roept het Radboudumc de politiek op meer vaart te zetten achter de plannen om verse groenten en fruit BTW-vrij te maken. lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet