Nieuws Glutenvrij eten in Radboudumc

6 maart 2023

Sinds maandag 23 januari kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers veilig glutenvrije voeding eten in het Radboudumc. De zogeheten Qcorner, de huidige koffiecorner vlakbij het Amalia kinderziekenhuis, is omgetoverd tot glutenvrije corner.

De gehele corner, inclusief de zitjes, is glutenvrij gebied. Dat betekent dat mensen met een glutenintolerantie hun eten er op een veilig manier kunnen nuttigen. Er zijn glutenvrije belegde broodjes en snacks te krijgen, bij een lekkere koude of warme drank.

Glutenvrij keurmerk

De corner voldoet aan alle strenge eisen en draagt sinds vandaag het keurmerk Glutenvrij.
In de corner van huiscateraar Vermaat mag dus alleen glutenvrij gegeten worden: eten dat in de corner zelf is gekocht. Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte voedingswaren te eten. Dit om kruisbesmetting te voorkomen. Op deze manier blijft glutenvrij ook écht glutenvrij.
 

Coeliakie

Vermaat en het Radboudumc hebben deze corner gerealiseerd in nauwe samenwerking met de patiëntenvereniging Nederlandse Coeliakie Vereniging. Mensen met coeliakie hebben een auto-immuunreactie op gluten. Dit uit zich in milde tot zeer ernstige buikklachten. Die klachten kunnen al veroorzaakt worden door een zeer kleine hoeveelheid aan gluten.

Allergenenvrij

Nu de gluten uit het restaurant zijn verdwenen, zullen ook lactose en noten volgen. Zo kunnen mensen met een glutenintolerantie, lactoseallergie of notenallergie veilig eten in het Radboudumc. De corner zal dan worden omgedoopt tot Allergenenvrije Corner.

Openingstijden corner

Maandag t/m vrijdag van 08.30 uur – 16.00 uur.

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Milieu en portemonnee profiteren van heruitgifte pillen tegen kanker

17 november 2023

Heruitgifte van medicijnen tegen kanker drukt zowel de milieubelasting als de medische kosten, blijkt uit onderzoek van de apotheek van het Radboudumc en de universiteit Utrecht.

lees meer

Geef milieu en preventie een plek in nieuwe inrichting gezondheidszorg  Chirurg Kees van Laarhoven Radboudumc voorspelt 6de economische cyclus in boek Human and Planetary Health

9 oktober 2023

Chirurg Kees van Laarhoven presenteerde op vrijdag 6 oktober zijn boek Human and Planetary Health  - The urgency to integrate into One Health. Een gezonde planeet helpt ons mensen weer gezonder te worden! Dat is de strekking van zijn het boek.

lees meer

Radboudumc opent Beleeftuin Fijne plek om te proeven, te wandelen, te ontspannen

22 mei 2023

Op maandag 22 mei nam het Radboudumc officieel de nieuwe Beleeftuin in gebruik. De tuin is open voor iedereen die er gebruik van wil maken, Hij nodigt uit om te ontspannen, een gesprek te voeren en te proeven van de planten die allemaal eetbaar zijn.

lees meer

Radboudumc ontvangt BREEAM-excellent certificaat voor realisatie hoofdgebouw Gebouw A voldoet aan hoge duurzaamheidseisen voor ontwerp én voor uitvoering

15 mei 2023

Het Radboudumc kreeg uit handen van Mirjam Peters van BREEAM-NL expert van DGMR het BREEAM-excellent certificaat voor het nieuwe hoofdgebouw.

lees meer

Vijf vragen over vapen en E-sigaretten aan kinderlongarts Peter Merkus

31 oktober 2022

Het gebruik van E-sigaretten en vapen als alternatief voor roken staat in de belangstelling. Peter Merkus, (kinder)longarts beantwoordt vijf vragen over vapen, (het gebruik van) E-sigaretten en roken. 

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet