Nieuws Jörgen Bruhn benoemd tot hoogleraar Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde

18 april 2023

Jörgen Bruhn is benoemd tot hoogleraar Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde aan het Radboudumc / de Radboud Universiteit. Hij is tevens benoemd tot afdelingshoofd en gaat zich inzetten voor de verdere continue verbetering en innovatie van de afdeling.

Bruhn (Elmshorn, Duitsland, 1966) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Hamburg. Hij promoveerde aan dezelfde universiteit (titel proefschrift: ‘Characterization ofthe diastolic dysfunction in dilative cardiomyopathies: correlation of haemodynamic and echocardiographic data’). Vervolgens was hij werkzaam in het Universitätsklinikum Bonn, waar hij 2009 op grond van zijn wetenschappelijke verdiensten als bijzonder hoogleraar Anesthesiologie werd benoemd. Ook deed hij een onderzoeksfellowship aan de Stanford University in Californië. Hij is sinds 2006 als staflid verbonden aan de afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde en sinds 2015 als Chef de Clinique. Hij haalde verscheidene beurzen binnen, waaronder een VIDI in 2009. 

Bruhn is met ingang van 1 september 2022 benoemd tot hoogleraar Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde voor een periode van vijf jaar. 

Meer informatie


Matthijs Kox

senior researcher IC

lees meer

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet