Nieuws Maroeska Rovers benoemd tot KNAW-lid

25 april 2023

Radboudumc-wetenschapper Maroeska Rovers is benoemd tot lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). De leden van de KNAW zijn vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines. Rovers behoort tot de groep van 18 nieuw gekozen leden.

Dat heeft de KNAW vandaag bekendgemaakt. De KNAW is een genootschap van topwetenschappers en adviseur van de regering over wetenschapsbeoefening. De circa 600 leden van de KNAW zijn vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines. Zij worden gekozen op grond van voordrachten van collega’s binnen en buiten de Akademie. Op maandag 30 oktober 2023 worden de nieuwe Akademieleden ge├»nstalleerd.

Maroeska Rovers

Maroeska Rovers is hoogleraar medische technologie en innovatie aan het Radboudumc en wetenschappelijk directeur van TechMed centre van de Universiteit van Twente. Ze doet onderzoek om besluitvorming te ondersteunen over medische technologie, zoals het gebruik van robots in de zorg. Haar ambitie is om bij te dragen aan de ontwikkeling van effectieve, betaalbare en waardevolle medische innovaties. Rovers gebruikt in haar innovatieve onderzoek epidemiologische methoden en economische modellering om de verhouding tussen de baten en de kosten in kaart te brengen, inclusief de bijbehorende onzekerheden. Sinds 2020 is ze directeur van Health Innovation Netherlands (Hi-NL), een netwerk dat partijen rondom gezondheidszorginnovatie bij elkaar brengt.

Meer informatie


Matthijs Kox

senior researcher IC

+31618820482
lees meer

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet