Nieuws In de media: Klokhuis-uitzending over Parkinson 

20 maart 2024

Op woensdag 20 maart staat kinderprogramma Het Klokhuis in het teken van de ziekte van Parkinson. Onderzoekers Anouk Tosserams en Jorik Nonnekes van het Radboudumc werken mee aan deze uitzending, waarin we zien wat er precies gebeurt in de hersenen bij deze ziekte. De uitzending is om 18.44 uur te zien op NPO3. 

Mensen met de ziekte van Parkinson krijgen vaak moeite met bewegen en lopen. Dat komt doordat de ziekte iets verandert in hun hersenen. Wetenschappers hebben ontdekt dat er trucjes zijn waardoor het lopen toch lukt. Achteruitlopen, huppelen, stuiteren met een bal of tellen. Onderzoekers Anouk Tosserams en Jorik Nonnekes van het Radboudumc leggen Tirsa uit hoe dat werkt en wat er precies gebeurt in de hersenen. Meer weten over het onderzoek en de 'trucjes'? Kijk op het platform dat de onderzoekers maakten: Lopen met Parkinson.

Het onderzoek 'Papa kan niet lopen, maar wel huppelen' is de winnaar van de zevende Klokhuis Wetenschapsprijs. De winnaar werd in 2023 gekozen door kinderen, die via de website van Het Klokhuis (NTR) konden stemmen op het onderzoek dat zij het meest interessant en relevant vinden. 

De uitzending is op woensdag 20 maart 2024 om 18.44 uur te zien op NPO3. Daarna is de uitzending via deze link te bekijken.

Meer informatie


Pauline Dekhuijzen

wetenschaps- en persvoorlichter

neem contact op

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet