Nieuws Tweede fase sloop westzijde officieel van start

4 maart 2024

Op maandag 4 maart startte officieel de tweede fase van de sloop van de westflank van het Radboudumc.

Carolijn Ploem en Mark Janssen, beiden leden van de Raad van Bestuur, gaven het startschot voor deze vervolgfase. Dit deden ze door een eerste 'knip' in het beton te zetten; uiteraard onder begeleiding van de ervaren kraanmachinist.

De gedenkplaat die ooit door minister Wim Deetman op het gebouw is geplaatst werd voor de sloopwerkzaamheden verwijderd en wordt bewaard.

Slopen met de klok mee

We gaan hiermee de tweede fase in van de sloop van de westflank, en werken verder met de klok mee (richting Philips van Leydenlaan/Sint Annastraat en dan parallel daaraan). Deze tweede fase startte met het voormalige 'chocolade'-gebouw om daarna verder te gaan richting het voormalige Dermatologie-gebouw, en dan 'de bocht om' (rood-omlijnde gebied).

 

We verwachten het einde van de sloop in 2026. Dan zal een groot deel van de bebouwing plaats hebben gemaakt voor een mooi parklandschap. Hiermee geven we gestalte aan de helende omgeving (healing environment) die we rond ons ziekenhuis voor ogen hebben. Een belangrijk onderdeel van de herinrichting, nieuwbouw en renovatie van de campus is duurzaamheid. Dat uit zich o.a. in het hergebruik van nagenoeg alle sloopmaterialen. 

Alles over o.a. de renovaties, de nieuwbouw, duurzaamheid, healing environment en slimme oplossingen om ons zorgmedewerkers te ontlasten, lees je in ons digitale magazine.

Masterplan

Bij het Radboudumc bouwen we aan de toekomst. Het 'masterplan’ vormt hiervoor de blauwdruk. Centraal in dit plan staat de herordening van de complete campus waarin zorg, onderwijs en onderzoek een plek hebben én met elkaar verbonden zijn. Alles over de plannen en onze visie lees je hier: Compacte campus - Radboudumc

Meer informatie


Margie Alders

woordvoerder

+31622421639
neem contact op
lees meer

Meer nieuws


Minister Dijkgraaf in gesprek met jonge onderzoekers in Radboudumc

29 augustus 2023

Demissionair minister Robbert Dijkgraaf van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap bezocht het Radboudumc. Hij sprak met jonge onderzoekers, studenten en opleiders over de mogelijkheden die extra gelden van zijn ministerie hen biedt.

lees meer

Radboudumc ontvangt BREEAM-excellent certificaat voor realisatie hoofdgebouw Gebouw A voldoet aan hoge duurzaamheidseisen voor ontwerp én voor uitvoering

15 mei 2023

Het Radboudumc kreeg uit handen van Mirjam Peters van BREEAM-NL expert van DGMR het BREEAM-excellent certificaat voor het nieuwe hoofdgebouw.

lees meer

Eerste kunstwerken nieuwe kunstroute onthuld Wandel de Walk of Wonder op de Radboudcampus

3 april 2023

Eerste twee kunstwerken - 'Dragen' en 'Helpen' - van de Kunstroute Walk of Wonder onthuld. De andere vijf volgen in de loop van het jaar. De route is voor iedereen toegankelijk en prikkelt alle zintuigen. 

lees meer

Start duurzame sloop westflank van het Radboudumc 97% hergebruik materialen & vrijgekomen ruimte wordt landschapspark

22 maart 2023

Sloop oude hoofdgebouw officeel van start. Bestuurder Mark Janssen verwijderde eigenhandig een deel van de luifel.

lees meer

Koning opent nieuw hoofdgebouw Radboudumc

13 september 2022

Donderdag 29 september opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het nieuwe hoofdgebouw en de vernieuwde campus van het Radboudumc. 

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet