Wanneer een oudere patiënt de diagnose kanker krijgt, kan verdere besluitvorming complex zijn, met name door comorbiditeit en de intensieve betrokkenheid van naasten. Er is bij deze patiënten behoefte aan een transmuraal multidisciplinair consult, ook met de huisarts. Dat is nu virtueel mogelijk met de app ‘Verbonden Zorg’.
Voor het virtuele consult is nu de gratis app ‘Verbonden Zorg’ voor telefoon, tablet of computer beschikbaar. De patiënt kan er bijvoorbeeld voor kiezen om het gesprek niet in het ziekenhuis bij de specialist te voeren, maar bij de huisarts. Daarbij kan de huisarts in zijn eigen dossier meekijken en vanuit zijn ervaring met de patiënt meepraten. Een gesprek met de huisarts na het behandelgesprek bij de specialist, zal daardoor mogelijk minder snel nodig zijn.
Hoe werkt het?
- De app bevindt zich in de ontwikkelfase. Vooralsnog worden deze virtuele bijeenkomsten daarom alleen ingezet bij het gesprek over het behandelplan.
- De specialist legt de mogelijkheid voor aan de patiënt om virtueel het transmurale, multidisciplinaire consult te doen. Wil de patiënt dit? Alleen dan benadert het Radboudumc de huisarts om zijn medewerking hiervoor te vragen en een geschikt moment te kiezen.
- De huisarts, patiënt en andere betrokkenen downloaden de gratis app.
- Met een code per mail en vervolgens een pincode per sms, kan het consult gestart worden.
- Via de beveiligde app wordt het gesprek gevoerd. Tijdens het gesprek worden de behandelopties besproken. Iedereen hoort alles vanuit de eerste hand en iedereen kan zijn eigen punten inbrengen.
- Via de app kunnen documenten verstuurd en bekeken worden.
- De complete sessie van het consult kan (versleuteld) worden bewaard en teruggekeken.
- Na afloop wordt aan alle deelnemers gevraagd hoe ze deze vorm van consultvoering vinden.
Meer informatie en downloaden
Wilt u meer weten over de app? Neem dan contact op met Marlies Peters: Marlies.Peters@radboudumc.nl. Downloaden van de app kan via:Meer nieuws
Aangepaste verwijzing Corona-nazorgpoli
17 december 2020Heeft een patiënt uit uw praktijk aanhoudende COVID-19-klachten? Dan kunt u verwijzen naar de Corona-nazorgpoli van het Radboudumc. Mede op basis recent onderzoek, is de termijn van deze verwijzing aangepast naar 3 maanden na het eerste besmettingscontact.
lees meerUitbreiding transgenderzorg vanaf februari 2021 ook voor volwassenen
16 december 2020Naast de transgenderzorg voor kinderen biedt het Radboudumc vanaf februari 2021 ook transgenderzorg voor volwassenen aan. Verwijzingen voor deze zorg is mogelijk vanaf 1 januari 2021.
lees meerBehandeling depressie met hersenstimulatie
10 november 2020Depressies worden op dit moment vooral behandeld met medicatie en psychotherapie. In sommige gevallen is er echter nog een behandeloptie: hersenstimulatie. Daarvoor kunnen uw patiënten terecht in het Radboudumc.
lees meer
Nieuws uit de Commissie Transmurale Samenwerking
8 juli 2020In de vergadering van onze Commissie Transmurale Samenwerking eind mei zijn besluiten genomen over de toegangstijden, urgentiestatus en de uitvraag van de COVID-19-status in Zorgdomein.
lees meerResultaten corona-onderzoek in de eerste lijn
7 juli 2020Onze afdeling Eerstelijnsgeneeskunde is op verschillende manieren aanjager van of betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar de eerstelijnszorg voor COVID-19-patiënten en de impact van het virus.
lees meerAcute opname afdeling geopend
2 juni 2020Op 3 februari 2020 werd onze nieuwe Acute opname afdeling (AOA) geopend. Op deze verpleegafdeling nemen we spoedpatiënten op voor acute zorg.
lees meer