12 mei 2022

Het Radboudumc heeft het aanbod van de teleconsultatie verder uitgebreid. Stel nu ook online uw vragen aan onze specialisten van Geriatrie. Hoe bevalt de teleconsultatie? Olivier Richel, internist-infectioloog en chef de polikliniek Interne Geneeskunde deelt zijn ervaringen. 

Huisartsen kunnen via teleconsultatie online vragen stellen aan specialisten, om vervolgens de zorgvraag van de patiënten te beantwoorden. Het gaat hierbij over patiënten met een nieuwe zorgvraag. Teleconsultatie is niet geschikt voor de afstemming rondom bestaande behandelrelaties. Neem hiervoor contact op met de hoofdbehandelaar van de patiënt.

Het Radboudumc heeft de teleconsultatie verder uitgebreid met de afdeling Geriatrie waardoor deze service nu mogelijk is met:

 • Geriatrie
 • Interne Geneeskunde
 • MDL
 • Neurologie
 • Revalidatiegeneeskunde
 • Klinische Genetica
 • Nefrologie
 • Klinische Farmacologie
 • Chirurgie
 • Urologie

De teleconsultatie moet helpen de samenwerking tussen huisartsen en medisch specialisten verder te verbeteren om patiënten in onze regio passende zorg dicht bij huis te bieden, zonder onnodige doorverwijzingen. Het Radboudumc blijft deze service verder uitbreiden.

De eerste ervaringen van Interne Geneeskunde

Sinds de zomer van 2021 kunnen huisartsen via teleconsultatie vragen stellen aan de specialisten van de afdeling Interne Geneeskunde. Olivier Richel, internist-infectioloog en chef de polikliniek: ‘Sindsdien hebben we bijna 200 vragen beantwoord. Het kunnen bijvoorbeeld vragen zijn over een lastig te behandelen diabetes of hypertensie, of vragen of een verwijzing zinvol is bij een oudere met anemie, of iemand met een (mogelijke) chronische lyme. Soms worden er ook foto’s meegestuurd, zoals van een diabetische voet. Een andere reden voor teleconsultatie kan de vraag zijn of een second of soms third opinion zinvol is. Teleconsultatie is wat ons betreft een heel waardevolle aanvulling op ons contact met de huisartsen en de zorg voor patiënten. Samen zorgen we ervoor dat de patiënten snel, op de juiste manier en door de juiste ketenpartner geholpen worden.’ Heeft u ervaring met teleconsultatie met de afdeling Interne Geneeskunde? Geef gerust uw feedback hierover door aan Olivier Richel (via secretariaat), zo kunnen we onze zorg verder verbeteren.

Hoe werkt het?

Teleconsultatie is mogelijk via Zorgdomein, daar vindt u – onder TCCN, Radboudumc Nijmegen – het overzicht van onze specialismen die teleconsultatie aanbieden. 

Kijk voor meer informatie op onze website

Meer nieuws


Huisartsen publiceren beter-niet-doen-lijst

3 juni 2022

Na de medisch-specialisten en de verpleegkundigen hebben nu ook de huisartsen een beter-niet-doen-lijst opgesteld.

lees meer

Nieuw zorgaanbod en e-health bij Psychiatrie

12 mei 2022

De polikliniek Ontwikkelingsstoornissen van de afdeling Psychiatrie is uitgebreid met zorg voor patiënten met ADHD en een verslaving. Daarnaast biedt de afdeling sinds april e-health voor patiënten met ontwikkelingsstoornissen, waardoor wachtlijsten korter zijn geworden.

lees meer

Vrouwen met ‘rustige’ vulvaire LS voor controles terug naar de huisarts

10 mei 2022

Vrouwen met een stabiel en rustig huidbeeld worden vanuit de Vulvapoli terugverwezen naar de huisarts voor verdere controles. De geadviseerde frequentie hiervan is levenslang 1x per jaar.

lees meer

Aanpassing in verwijzing huidkanker

10 mei 2022

Sinds kort is het voor huisartsen niet meer mogelijk om patiënten met (verdenking) op bepaalde vormen van laag-complexe huidkanker te verwijzen naar het Radboudumc. Deze patiënten worden voortaan elders in de regio gezien en behandeld.

lees meer

Verhuizing zorg Dekkerswald naar Nijmegen

10 mei 2022

Het Radboudumc gaat de locatie Dekkerswald verlaten. Tussen 27 mei en 4 juli vindt de verhuizing naar onze Nijmeegse campus plaats. Zorgdomein wordt hierop aangepast, zodat nieuw verwezen patiënten naar de juiste locatie van het Radboudumc gaan.

lees meer

Netwerk transmurale wondzorg regio Nijmegen van start met implementatie kwaliteitsstandaard

15 april 2022

Onder regie van CWZ, Radboudumc, ZZG Zorggroep, Allerzorg en NEO Huisartsenzorg is in de regio Nijmegen een start gemaakt met de implementatie van de Kwaliteitsstandaard Organisatie van Wondzorg in Nederland.

lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet