Nieuwsberichten 2022 Verhuizing zorg Dekkerswald

10 mei 2022

Het Radboudumc gaat de locatie Dekkerswald verlaten. Tussen 27 mei en 4 juli vindt de verhuizing naar onze Nijmeegse campus plaats. Zorgdomein wordt hierop aangepast, zodat nieuw verwezen patiënten naar de juiste locatie van het Radboudumc gaan. Bestaande patiënten zijn door ons hierover geïnformeerd.

Na vele jaren gaat het Radboudumc de ziekenhuiszorg van de prachtige locatie in Groesbeek verplaatsen naar Nijmegen. Dit gebeurt in etappes; Longziekten verhuist eerst (27-30 mei) en daarna volgen het pijnbehandelcentrum en RAAcK (1-4 juli).

Wat betekent dit voor de verwijzing?

U kunt zoals u dat gewend bent via Zorgdomein uw verwijzing voor onze longzorg blijven doen. Dat kan via de hoofdlocatie ‘Radboudumc’, maar ook nog tijdelijk via de locatie ‘Dekkerswald’. Hierbij wordt duidelijk vermeld dat de zorg verplaatst is naar onze campus in Nijmegen. Mogelijk verstuurt u soms post naar de afdeling Longziekten, het pijnbehandelcentrum of RAAcK. Dan is het verstandig om deze adressen in uw administratie aan te passen naar het nieuwe adres:

  • Longziekten: Radboudumc afdeling Longziekten, huispostnummer 614, postbus 9101, 6500 HB Nijmegen.
  • Pijnbehandelcentrum: Radboudumc Pijnbehandelcentrum, huispostnummer 717, postbus 9101, 6500 HB Nijmegen.
  • RAAcK: Radboudumc Amalia kinderziekenhuis, RAAcK, huispostnummer 627, postbus 9101, 6500 HB Nijmegen.

Van Dekkerswald naar Nijmegen: hier gaat de longzorg naartoe

Alle (chronische) longzorg die we op Dekkerswald bieden, verhuizen we naar de volgende locaties:

  • Gebouw P: het gloednieuwe gebouw aan de Erasmuslaan, waarin ook een High Level Isolation Unit aanwezig is. Hier bieden we per 30 mei zorg aan patiënten met tuberculose en longinfecties.
  • Gebouw L: het compleet gerenoveerde gebouw naast ingang Oost, waar voorheen Pro Persona gehuisvest was. Hier gaan per 30 mei onze (poli)klinische patiënten naartoe voor longrevalidatie.
  • Gebouw C: het gebouw tussen de hoofdingang en gebouw Vrouw en Kind. Hier gaan vanaf 30 mei alle andere (poli)klinische patiënten van de afdeling Longziekten naartoe.
  • Gebouw A: ons gloednieuwe hoofdgebouw, dat we op 4 juli in gebruik nemen. Hier gaan vanaf 4 juli de patiënten van het pijnbehandelcentrum en pijnpoli naartoe.
  • Gebouw F: in het gebouw van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis verwelkomen we vanaf 4 juli de patiënten op de polikliniek RAAcK.

Meer informatie over onze nieuwbouw en verhuizingen vindt u op onze website.

Meer nieuws


Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet