3 november 2023

Jongeren die voor hun psychische klachten hulp zoeken, kunnen naar het Radboudumc voor een mindfulness training. Deze wordt in het kader van een studie gratis aangeboden.

Psychische klachten zoals somberheid, angst en piekeren komen veel voor onder jongeren. Deze klachten kunnen samenhangen met druk om te presteren op allerlei gebieden, zoals studie, sport en op social media. Eerder onderzoek heeft laten zien dat mindfulness werkt tegen depressie en angstklachten. In een nieuwe studie onderzoeken we of mindfulness training ook kan helpen om psychische klachten bij jongeren te verminderen. De studie heet PRYME: Promoting Resilience in Youth through Mindfulness mEditation.

Doel en doelgroep

In het kader van de studie kunnen jongeren gratis een mindfulness training volgen in het Radboudumc. Hierin leren ze omgaan met (lastige) gedachten en gevoelens en daarbij vriendelijker te zijn naar zichzelf. De training is bedoeld voor jongeren (16-25 jaar) die hulp voor psychische klachten zoeken of deze al krijgen, bijvoorbeeld bij de huisarts, POH-GGZ of studentenpsycholoog. Op de website van PRYME vindt u meer informatie over studie en voor wie de mindfulness training bedoeld is.

Aanmelden

Verwijzing is niet nodig, uw patiënt kan zichzelf online aanmelden voor de PRYME-studie en daarmee de training. De studie loopt tot eind 2025.

Meer nieuws


Nieuw zorgaanbod in Zorgdomein voor kwetsbare patiënten met complexe zorgvraag

10 juli 2024

Het Radboudumc heeft een verwijsmogelijkheid in Zorgdomein geopend om met huisartsen mee te denken over passende zorg voor een kwetsbare patiënt met een complexe zorgvraag.

lees meer

Passende zorg op de Intensive Care

1 maart 2024

Vanuit het Integraal Zorgakkoord is ‘passende zorg’ een opdracht waar alle gezondheidsprofessionals invulling aan moeten geven. Ook de IC-zorg moet veranderen naar meer passende, persoonsgerichte zorg. U kunt daaraan bijdragen.

lees meer

Neusspray voor ernstige depressie

7 november 2023

Patiënten met een moeilijk behandelbare depressie kunnen bij de afdeling Psychiatrie terecht voor een behandeling met esketamine neusspray. Deze nieuwe behandeling wordt vergoed door alle verzekeraars.

lees meer

Roze wolk niet voor alle ouders  Radboudumc en GGD starten samenwerking om postpartum depressie sneller te signaleren

21 september 2023

Het is belangrijk dat een postpartum depressie snel wordt gesignaleerd. Het Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid werken samen om dit mogelijk te maken. Een vragenlijst moet ouders helpen dit bespreekbaar te maken.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet