2 februari 2023

Vandaag heeft de eerste XR Roadshow plaatsgevonden in het Radboudumc en Studiecentrum. Geïnteresseerden op het gebied van Extended Reality (XR) kregen hierbij een kijkje in de verschillende virtuele toepassingen op het gebied van onderwijs, zoals virtuele tours door labs en op de SEH, het 360 graden meekijken met medische handelingen en meer. Je kon daadwerkelijk ervaren door een VR bril op te zetten en te zien welke mogelijkheden er zijn om XR in te kunnen zetten in je eigen onderwijs.

Verschillende docenten en onderwijskundigen van het Radboudumc en Radboudumc Health Academy verzorgden deze XR Roadshow. Zij deelden hun voorbeelden en ervaringen. Deze werden met veel enthousiasme ontvangen door docenten en met name het opzetten van de VR bril gaf nieuwe inzichten. Ook collega’s uit het MBO en HBO kwamen langs en zagen mogelijkheden voor gezamenlijke toepassing.

Geïnspireerd en enthousiast

De diversiteit van de aanwezigen was groot; docenten, zorgprofessionals, onderwijskundigen, studenten, patiënten en bezoekers waren geïnteresseerd in de mogelijkheden. Geïnspireerd en enthousiast verlieten de meesten de XR Roadshow. Enkele quotes van de aanwezigen:

‘Het is echt een mooie beleving erbij, het geeft echt een heel ander gevoel’

‘Mooi om op deze manier moeilijk toegankelijk onderwijs aan te kunnen bieden’

Heb je het gemist? Geen probleem, a.s. dinsdag 7 februari staat een 2e XR Roadshow gepland tussen 11.30u en 13.30u bij de entree van Tandheelkunde (ingang via achterzijde i.v.m. de verbouwing).

Zelf XR inzetten in je onderwijs?

Dus heb je ideeën over het inzetten van Extended Reality (XR) in je onderwijs of opleiding die je verzorgt? Of wil je jouw vakgebied of specialisme beter inzichtelijk maken voor studenten? Zie je een virtuele oefenpraktijk voor je? Kom langs op 7 februari of neem contact op via 1loket.rha@radboudumc.nl.

Kijk voor meer informatie ook op de pagina Extended Reality (XR) in het onderwijs - Radboudumc

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Health Academy docenten

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet