Toelichting sessies

Intro spreker

In het ochtendprogramma van het symposium presenteren de voorzitter van het Longfonds en twee hoogleraren hun visie over het gebruik van uitkomstmetingen vanuit het perspectief van de patiënt, de wetenschap en de praktijk bij patiënten met COPD of lage rugpijn. Deze inleidingen hebben als doel om de deelnemers te inspireren en enthousiasmeren. Tevens dient het als startschot van een interactieve dag die we op deze manier centraal starten.

Paralelsessies

Tijdens deze stap bespreken we de uitkomsten van de dataverzameling in de pilot. Hierin wordt er een koppeling gemaakt met het routinematig meten in de praktijk en kwaliteitsbevordering in de fysiotherapie. We gaan gezamenlijks een discussie aan met de deelnemers over eventuele suggesties en aanbevelingen. De data die we bespreken met de deelnemers is door hen zelf verzameld in het project Minimale Dataset COPD en lage rug.

Workshops

Gedurende de dag krijgen deelnemers de mogelijkheid om verschillende vakinhoudelijke workshops te volgen. Iedere workshop heeft als doel om deelnemers inzicht te geven in nieuwe ontwikkelingen in de fysiotherapie bij de doelgroep lage rug of COPD. Zo worden de resultaten en ontwikkelingen van de KNGF richtlijn COPD & Lage rugpijn gepresenteerd. Tevens zullen fysiotherapeuten in kleine groepen hun eigen data vergelijken met collega’s in andere praktijken en gezamenlijk verschillen en overeenkomsten interpreteren en gebruiken voor kwaliteitsbevordering.

Paneldiscussie

Panelleden (experts, verzekeraar, patiëntvertegenwoordigers & beroepsvertegen-woordigers) geven hun visie op het gebruik van uitkomstmetingen in de fysiotherapie. Vervolgens vindt er een interactieve discussie plaats met de panelleden en deelnemers in de zaal. Vragen die hierbij centraal staan zijn: Wat zijn de ontwikkelingen? En hoe gaan we daarmee om? En wat is de meerwaarde van routinematig meten in de eerstelijns fysiotherapie?

 
Onderwijs Alle events

Bekijk hieronder alle events van de Radboudumc Health Academy.

Wilt u zelf een event organiseren? Neem dan contact met ons op.

Resultaten (9)

Filter


E-mailalert instellen

Er is een mail verstuurd. Klik op de link in de mail om je e-mailalert te activeren.
Er is iets misgegaan
Er is iets misgegaan bij het opvragen van deze pagina
E-mailadres *
  • Wilt u e-mail updates ontvangen?

    Selecteer hier hoe vaak je e-mailalerts wil ontvangen.

  • Medewerkers
  • Intranet