Over de naam van het congres

De naam van het congres is een verwijzing naar de congregatie van de Liefdezusters van de Heilige Carolus Borromeus. In Nederland staat de congregatie bekend als de ‘Zusters Onder de Bogen’ vanwege de 12e eeuwse bogen waarmee het hoofdklooster van de congregatie is verbonden met de Maastrichtse Sint-Servaasbasiliek.

Elisabeth Gruyters heeft sinds de oprichting in 1837 ruim 4.000 jonge vrouwen weten te inspireren. Vele kloostergemeenschappen ontstonden in en bij ziekenhuizen. Zusters hebben zich in ons land ingezet in de gezondheidszorg, het onderwijs, de jeugdzorg en de ouderenzorg. Niet alleen in Maastricht, in Nijmegen werd de bakermat gelegd voor wat later landelijk uitgroeide tot de Hogere Beroeps Opleiding voor Verpleegkunde.

Onderwijs Alle events Congres Over de bogen

Voor en door verpleegkundigen

Over de Bogen: in 2024 organiseren de HAN en het Radboudumc twee landelijke evenementen waarbij verpleegkundige perspectieven centraal staan. Ontmoet vakgenoten, deel ervaringen en bouw met ons aan de toekomst van de gezondheidszorg. We bespreken het verpleegkundige vak en hoe het transformeert: innovaties in beroepsuitoefening, professionele ontwikkelingen en meer. Ben jij er in 2024 ook bij?

Over de Bogen

Save the dates: 12 en 14 november 2024

Het thema van het congres is dit jaar duurzame zorg.


Programma en aanmelden

Bekijk het evenement op Nursing Science Nijmegen voor het programma van beide congresdagen. Op deze website kun je je ook aanmelden voor dinsdag 12 en/of donderdag 14 november.

bekijk het programma
  • Medewerkers
  • Intranet