Onderwijs Informatie coschappen Coschap bij VieCuri

Over het ziekenhuis

VieCuri Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis. 

Bekijk de film VieCuri 24/7 op YouTube. 

Bij VieCuri werken 3000 medewerkers waarvan 200 medisch specialisten in 26 specialismen, 100 arts-assistenten, 250 coassistenten die werkzaam zijn en zo’n 150 vrijwilligers.  In ons verzorgingsgebied wonen 280.000 mensen. Het ziekenhuis beschikt over 509 bedden. Mensen uit de regio kunnen met bijna elke zorgvraag terecht bij VieCuri.  

 

Opleiden als speerpunt

Als opleidingsziekenhuis willen we voor onze 17 goedgekeurde medisch-specialistische opleidingen een goed opleidingsklimaat en -faciliteiten realiseren die bijdragen aan een kwalitatief goede regionale opleiding én medische zorg.

We zien ziet het als een belangrijke taak om onderwijs, scholing, medisch wetenschappelijk onderzoek en opleidingsbevoegdheden te stimuleren en uit te breiden.

lees meer

Over het ziekenhuis

VieCuri is lid van de samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ). Alle algemene gegevens over VieCuri kun je inzien via onze website www.viecuri.nl. Nadere informatie over de vakgroep oogheelkunde kun je vinden via het tabblad specialismen en afdelingen.
 
Het Leerhuis faciliteert de opleidingen binnen VieCuri. Onderdeel hiervan is het Opleidingsbureau opleidingsbureau@viecuri.nl dat de opleiding voor arts-assistenten en co-assistenten coördineert. Vier weken voorafgaand aan je stage ontvang je via het Opleidingsbureau nadere informatie.


Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Adres Hoofdingang

Tegelseweg 210, 5912 BL Venlo 

Telefoonnummer (077) 320 55 55

 

Openbaar vervoer

VieCuri is met het openbaar vervoer goed te bereiken, Vanaf het CS Venlo rijden er verschillende buslijnen naar het ziekenhuis.

 

Fiets

Kom je met de fiets dan kun je deze stallen voor de hoofdingang op een speciale fiets parkeerplaats of achter het ziekenhuis waar een overdekte fietsruimte is voor medewerkers.

 

Auto

Coassistenten kunnen gratis parkeren met een werknemersbadge bij VieCuri op het parkeerterrein. De vakken E,F en G zijn bestemd voor de medewerkers en coassistenten.

ga naar de site

Mens & Ontwikkeling_Academie Leerhuis (route 13)

Binnen deze afdeling zijn er L & D adviseurs die als hoofdtaak coassistenten hebben.

lees meer

Mens & Ontwikkeling_Academie Leerhuis (route 13)

Zij zijn eerste aanspreekpunt en zorgen voor:

  • een persoonlijke introductie
  • uitbetalen van de onkostenvergoeding
  • krokettenlunch
  • multidisciplinair onderwijs voor coassistenten

 

Wetenschapsbureau

Het Wetenschapsbureau helpt bij het opzetten van onderzoeksprojecten en beoordeelt daarnaast de lokale haalbaarheid van een studie binnen VieCuri. Ook wordt vanuit het Wetenschapsbureau onderwijs verzorgd op het gebied van statistiek, wetenschappelijk schrijven, methodologie, wet- en regelgeving rondom medisch onderzoek en het zoeken van literatuur.

Vragen over wetenschap binnen VieCuri?

Mail naar wetenschapsbureau@VieCuri.nl of bel tel: 077 320 6755.

 

Bibliotheek en studieruimte

Het ziekenhuis beschikt over een bibliotheek en studieruimte.  

 

Simulatiecentrum en skillslab

In het simulatiecentrum en het skillslab biedt de afdeling Mens & Ontwikkeling_Academie vaardigheidsonderwijs aan over veel voorkomende verpleegtechnische en medische vaardigheden en samenwerken.

  • Medewerkers
  • Intranet