Programma Vervolgcursus 10 en 11 oktober

Donderdag 10 oktober

09:00-09:30 Ontvangst met koffie of thee en iets lekkers
09:30-10:00 Achtergrond en inhoud van de  training blijven werken
Onderwerpen die besproken worden zijn: het doel, de opzet en de werkvormen van de training. Voor wie is de training bedoeld en wat zijn de onderwerpen die behandeld worden in deze training.
10:00-11:00 De Intake en vragenlijsten die gebruikt worden bij de training
We bespreken de verschillende vragenlijsten/meetinstrumenten die voor de training gebruikt worden om meer inzicht te krijgen in de verwachtingen die deelnemers hebben en het effect van de training. o.a. COPM, self-efficacy op werk, presenteïsme. Tevens willen we graag gebruikmaken van de ervaring van de deelnemers aan deze cursus en  in gesprek gaan over het gebruik van andere mogelijkheden van vragenlijsten/meetinstrumenten.
11:00-11:30 Pauze
11:30-13:00 Wet- en regelgeving
Aan de hand van zelf ingebrachte casuïstiek bespreken we verschillende scenario's en begrippen die je kan tegenkomen binnen de wet- en regelgeving, mede afhankelijk van de context van de werknemer met een chronische neurologische beperking. Te denken valt aan: participatiewet, zelfstandige ondernemer, deskundigenoordeel, FML, medische afzakker, reorganisatie, tijdelijke contracten, vakbond en rechtsbijstand, Wajong. We bespreken hierbij ook de samenwerkingsmogelijkheden met ander professionals.
13:00-14:00 Lunch
14:00-15.15 Hoe kan de werknemer zelf regie nemen en welke rol kan de groep spelen?
Aan de hand van bovenstaande casuïstiek en kennis over wet- en regelgeving gaan we verder met het nemen van eigen regie en hoe dit te versterken. We maken o.a. gebruik van actieplannen, en een werkbehoudsplan.
15:15-16:30 Wat komt er kijken bij het opzetten van de training blijven werken
We geven een praktisch overzicht waar je aan moet denken voor het opzetten van de eerste groep o.a. ruimte, werving, lesmateriaal, gastsprekers.

Vrijdag 11 oktober

09:00-09:30 Ontvangst met koffie of thee en iets lekkers
09:30-11:00 Gedragsverandering en benaderingswijzen
Aan de hand van de casuïstiek die behandeld is op dag 1 gaan we oefenen met het toepassen van technieken gericht op gedragsverandering. We behandelen de sterke kanten benadering, ACT en Motiverende gespreksvoering. Cursisten worden uitgenodigd om ook hun praktijkervaringen in te brengen.
11:00-11:30 Pauze
11:30-13:00 Groepsdynamica
Aan de hand van theorie over groepsdynamica behandelen we onze ervaringen met groepswerk en geven praktische handvaten.
13:00-14:00 Lunch
14:00-16:30 Praktisch aan de slag met groepsdynamica
We gaan oefenen in het behandelen van verschillende onderwerpen uit de training blijven werken in groepsverband. Iedereen krijgt de ruimte om  de rol van trainer in te vullen en eigen ervaring te gebruiken in het versterken van het groepsproces.
Onderwijs Alle scholingen

Het Radboudumc biedt een breed scholingsaanbod voor professionals die werkzaam zijn in de zorg. Heb je specifieke wensen voor een scholing of zoek je naar maatwerk? Dan kunnen we een passend aanbod ontwerpen. Let op! We zijn voor een groot deel van ons aanbod overgestapt op een nieuwe online leeromgeving. Dit betekent dat je een nieuw account moet aanmaken als je je inschrijft voor een scholing of cursus van de Radboudumc Health Academy. Ben je medewerker van het Radboudumc? Meld je dan aan voor een cursus of scholing via intranet.

Resultaten (222)

Filter


E-mailalert instellen

Er is een mail verstuurd. Klik op de link in de mail om je e-mailalert te activeren.
Er is iets misgegaan
Er is iets misgegaan bij het opvragen van deze pagina
E-mailadres *
  • Wilt u e-mail updates ontvangen?

    Selecteer hier hoe vaak je e-mailalerts wil ontvangen.

  • Medewerkers
  • Intranet