Over de cursus

Krijg jij als medewerker veel te maken met oogheelkundige patiënten? Welke zorg geef je deze patiënten? En hoe sluit je aan op de klachten en symptomen van een oogheelkundige patiënt?

lees meer

Over de cursus

Weet jij wanneer een oogheelkundige patiënt tevreden de deur van de kliniek verlaat? Ben je benieuwd welke zorg de patiënt van jou wil hebben? Wat doe je als een patiënt jou vertelt dat hij plotseling minder ziet? Soms heeft een patiënt pijn na een operatie, wat kun je dan doen? Allemaal vragen waarop je in de scholing oogheelkunde een antwoord krijgt. BONtracé is een cursus die in drie ziekenhuizen wordt gegeven en zich richt op het patiëntenperspectief; van klacht tot nazorg.

Inhoud van de scholing
Tijdens de cursus staat steeds één of meerdere oogklachten van de patiënt centraal. Op interactieve wijze zullen de docenten jou inspirerend en enthousiast meenemen vanaf het moment dat de patiënt met een klacht bij jou komt tot en met de (na)zorg die ze thuis nodig hebben.
1. Volwassenen  met visusdaling
2. Volwassenen met rode/ pijnlijke ogen
3. Volwassenen na operatie/ trauma/ met vlekken en flitsen
4. Kinderen met oogproblemen/ Volwassenen en kinderen met neurologische aandoeningen
5. Slechtziendheid, blindheid, revalidatie en bejegening

Na afloop van deze scholing weet je niet alleen wat de patiënt nodig heeft aan oogheelkundige zorg maar kun je de patiënt ook zorg op maat geven zodat deze tevreden de kliniek verlaat.

BONtracé
BONtracé (Bijscholing Oogheelkunde Nederland tracé) is een samenwerkingsverband tussen de Radboudumc Health Academy, Radboudumc, UMC Groningen en UMC Utrecht.
Experts van de organiserende ziekenhuizen verzorgen de lessen op hun eigen locatie. Zij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en hebben actuele werkervaring in de praktijk. De praktijk staat bij ons centraal waardoor het resultaat van de scholing direct zichtbaar zal zijn op de werkvloer.
 

Aanmelden

In het najaar van 2020 zullen de scholingen in Groningen, Utrecht en Nijmegen starten. Kijk voor inschrijfmogelijkheden op de site van BONtracé Radboudumc of BONtracé UMC Utrecht of BONtracé UMCG.

In het kort

In het najaar van 2020 zullen de scholingen in Groningen, Utrecht en Nijmegen starten. Kijk voor inschrijfmogelijkheden op de site van BONtracé Radboudumc of BONtracé UMC Utrecht of BONtracé UMCG.

 • Polikliniek verpleegkundigen, doktersassistenten en administratief medewerkers die werkzaam zijn in de oogheelkunde.


 • Dit leer je

  Na afloop van de scholing ben je in staat om op je eigen werkplek:
  • je te kunnen verplaatsen in de patient
  • je zorg voor patienten te verbeteren zodat de patient tevreden de polikliniek verlaat
  • beter samen te werken met andere oogheelkundige functionarissen
  • actief een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de oogheelkundige zorg
  • enthousiast binnen de oogheelkunde te blijven werken

Meer weten? Neem contact op

Marleen Bitter
Projectmedewerker

(06) 25 20 16 42
contact