Onderwijs Alle scholingen Geconcentreerde opleiding Tandheelkunde voor artsen

Over de opleiding

Vanwege de benodigde dubbelkwalificatie voor MKA-chirurgie als arts en tandarts, biedt het Radboudumc sinds 2003 een geconcentreerd opleidingstraject tandheelkunde, afgekort TOVA, aan. lees meer

Over de opleiding

Vanwege de benodigde dubbelkwalificatie voor MKA-chirurgie als arts en tandarts, biedt het Radboudumc sinds 2003 een geconcentreerd opleidingstraject tandheelkunde, afgekort TOVA, aan.

Toelating tot deze opleiding, na afsluiting van de studie geneeskunde, geschiedt door aanmelding vanuit het landelijk MKA-opleidersoverleg. Het is noodzakelijk om een opleidingsplek MKA te hebben. Uw opleider meldt u vervolgens aan, via het landelijke MKA-opleidersoverleg, voor het TOVA traject. Een kandidaat kan zich dus niet zelf aanmelden voor het TOVA traject.
 
Na twee jaar voltijds tandheelkundig onderwijs met voldoende resultaat te hebben afgerond, kan de specialisatie bij de opleider starten. Na afronding van het derde jaar, dat gelijktijdig valt met het eerste jaar specialisatie, kan de tandartsenbul worden verkregen.
 
Meer informatie vindt u in de Studiegids Tandheelkunde van de Faculteit der Medische Wetenschappen.

Meer weten? Neem contact op

Annika Serné
Coördinator Tandarts Opleiding Voor Artsen

contactformulier
  • Medewerkers
  • Intranet