Onderwijs Alle scholingen Maatwerk neonatologie

Over de cursus

Voor de bijscholing neonatologie bieden we geen open aanbod meer aan, maar werken we met maatwerk. lees meer

Over de cursus

MAATWERK

De maatwerktrajecten worden toegespitst op de eigen werkpraktijk van een ziekenhuis met wie we samen het maatwerktraject ontwikkelen. Het voordeel van een maatwerktraject is dat het goed aansluit bij de vraag een ziekenhuis en dat er gewerkt wordt aan de ontwikkeling van het team, die samen de zorg en opvang van de neonaat moet bieden.

Bij een maatwerktraject kun je denken aan de volgende onderdelen:

•Scenariotraining:

De scenariotraining is gericht op het interprofessioneel toepassen van Crew Resource Management (CRM ) bij de opvang van een neonaat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van scenario’s uit de eigen praktijk. Deze worden met behulp van een neonatale simulator geoefend. Tevens is in de training aandacht voor het actualiseren van kennis en vaardigheden op het gebied van de neonatale life support.

•Vaardighedencarrousel:

De vaardighedencarrousel is gericht op het oefenen van vaardigheden ten behoeve van de opvang van de neonaat. Je kunt hierbij denken aan de volgende vaardigheden: afplakken tube, beademen met ballon en neopuff, Optiflow bij neonaten (highflow), Picc lijnen, voorbereiden op koeling

•Themabijeenkomsten:

De themabijeenkomsten zijn gericht op het opfrissen van kennis van de verpleegkundigen. Het zijn bijeenkomsten die gericht zijn op het werken de praktijk, waarbij er ook sprake is van verdieping en toepassing in het werk. Voorbeelden van onderwerpen zijn: hartritmestoornissen, beademen in een algemeen ziekenhuis, asphyxie, neonatale convulsies, apneu en tachycardie├źn en postnataal management.

WERKWIJZE

Op basis van een vraag gaan we met elkaar in gesprek en komen we tot een maatwerktraject in het Radboudumc of op locatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jacqueline van Tricht.

 

 


In het kort

  • Alle activiteiten staan in het teken van het vergroten van vaardigheden op het gebied van acute opvang, stabiliseren en transportklaar maken van de pasgeborene.

  • Medewerkers
  • Intranet