Onderwijs Alle scholingen NHG Kaderopleiding Urogynaecologie

Over de opleiding

Het doel van de NHG kaderopleiding Urogynaecologie is het opleiden van kaderhuisartsen die, door het geven van onderwijs, op te treden als consulent en het begeleiden van verbeterprojecten, andere huisartsen ondersteunen bij de zorg op het urogynaecologisch gebied. lees meer

Over de opleiding

In december 2005 ging de NHG Kaderopleiding Urogynaecologie van start. De geregistreerde kaderhuisartsen urogynaecologie vormen samen de landelijk expertgroep Urogynaecologie.

In de tweejarige opleiding worden urogynaecologische klachten en ziektebeelden zoals menstruatieklachten, anticonceptie, bekkenbodemproblematiek, menopauze en mictieklachten eigen gemaakt. Daarnaast is er aandacht voor seksespecifieke aspecten en seksuologische gevolgen van urogynaecologische klachten. Wetenschappelijke vorming is een geïntegreerd onderdeel van deze kaderopleiding.

Een huisarts die de kaderopleiding urogynaecologie heeft gevolgd, heeft een grotere deskundigheid dan collega-huisartsen op dit vakgebied. De kaderhuisarts kan de opgedane kennis gebruiken als adviseur op urogynaecologisch gebied in de eerste lijn, als adviseur bij het maken van transmurale afspraken, deskundigheidsbevordering van huisartsen en als docent bij onderwijs voor de huisartsopleiding en bij wetenschappelijk onderzoek.
 

Aanmelden

Inschrijven kan door contact op te nemen met Doreth Teunissen. Via haar kun je ook meer informatie over de opleiding opvragen.

Meer weten? Neem contact op

Doreth Teunissen
coördinator Kaderopleiding Urogynaecologie

contactformulier

In het kort

  • Huisartsen die vanuit een speciale affiniteit met urogynaecologie een rol willen spelen in de (verbetering van) kwaliteit van de zorg op dit vakgebied.


  • Zo word je toegelaten

     Dit laatste is belangrijk om de praktische opdrachten te kunnen uitvoeren. Uiteraard ben je enthousiast over urogynaecologie in de huisartsgeneeskunde en heb je de ambitie in de toekomst andere huisartsen te willen ondersteunen op dit vakgebied.
  • Medewerkers
  • Intranet