Zo word je toegelaten

 • Vooraf dient de kennis over Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT zijn bestudeerd en u dient in bezit te zijn van het basisdiploma.
 • Deze update geeft geen recht om bepaalde werkzaamheden uit te voeren zonder in bezit te zijn van het basisdiploma. Deze update bouwt verder op de basis opleiding.
Onderwijs Alle scholingen TMS-THK-CBCT Update

Over de cursus

Toezichthoudend medewerker Stralingsbescherming Tandheelkunde voor de Conebeam (CT)

lees meer

Over de cursus

Indien je 5 jaar of langer geleden met succes je diploma Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT, hebt gehaald dan wordt het tijd voor een interessante update. Wij bieden je een overzicht van alle relevante ontwikkelingen met betrekking tot CBCT. 
Zo zijn er veranderingen in wet- en regelgeving, die zowel voor toezichthouders als opdrachtgevers belangrijk zijn. Door toepassing van steeds kleinere field of views kan de dosis substantieel worden gereduceerd waardoor het toepassingsgebied en de indicaties van CBCT-scans in dagelijkse tandheelkunde is uitgebreid. De kleine field of views maken het mogelijk binnen het voor de tandarts ‘vertrouwde’ werkveld te blijven. Heden ten dage zien we daardoor toepassingen in elk subgebied van de tandheelkunde, de ontwikkelingen hierin gaan door nieuwe software razendsnel. Deze update geeft je een hernieuwde kijk op de inspirerende toepassingen en een verdere bewustwording van een veilige en verantwoorde omgang met straling.

De cursus is grotendeels online en in eigen tijd te volgen en bestaat uit zelfstudie en een responsiecollege. Voor het behalen van het certificaat is bijwonen van het responsiecollege verplicht. 

Meer informatie in de Online Leeromgeving. 


 

 


Meer informatie en inschrijven

Schrijf je via onderstaande button in voor de cursus

In het kort

 • Voor tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen die 5 jaar of langer geleden met succes het diploma Stralingshygiëne voor gebruik van CBCT, voorheen stralingshygiëne 4 A/M CBCT, hebben gehaald


 • Dit leer je

  Na het volgen van de cursus ben je in staat om:
  - een goede CBCT-opname voor een specifieke indicatie te maken;
  - een CBCT te beheren en een melding of vergunningsaanvraag hiervoor te doen;
  - te selecteren of het maken van een CBCT-opname geïndiceerd is;
  - te selecteren welke CBCT-opname gekozen kan worden.


Data 2024

CBCT update 2

Start voorbereiding op 16 september en responsiecollege op 16 oktober 


Meer weten? Neem contact op

Meike Degen
Projectmedewerker

contactformulier

Startdata

16 september 2024 (2 cursusdagen)

Naar leeromgeving

naar de leeromgeving

Schrijf je via onderstaande button in voor de cursus
 • Medewerkers
 • Intranet