

Over de opleiding
Ben je verpleegkundige en werk je op een neonatologie afdeling met medium en/of high care patiëntjes? Zoek je verdieping in het bewaken, ondersteunen en/of overnemen van de vitale functies bij de (ernstig) zieke pasgeborene? Dan is deze opleiding iets voor jou.
lees meerOver de opleiding
De opleiding bestaat uit drie theoriemodules en een praktijkgedeelte. Daarom is een aanstelling als verpleegkundige op een medium- of highcare neonatologieafdeling, noodzakelijk.Wat leer je?
Onderwerpen die o.a. aan bod komen:- Module 1: de neonatale High Care zorgverlening.
- Module 2: gaat met name over de neonaat met respiratoire problematiek. Ook gaan we in op onderwerpen als vocht, voeding en uitscheiding, bloedgassen, stervensbegeleiding, infectiepreventie, ethiek en ouderbegeleiding op een NICU. Centraal staat steeds het methodisch verlenen van verpleegkundige zorg en klinisch redeneren. Daarnaast besteden we aandacht aan het raadplegen van wetenschappelijke informatiebronnen.
- Module 3: tevens de neonaat met circulatoire en neurologische problematiek. Tijdens deze module oefenen we vaardigheden rond ouder‐begeleiding, simulatietraining en deelname aan een moreel beraad.
Toetsing en afronding
Elke module sluit je af met een schriftelijke toets. Daarnaast rond je een deskundigheidsbevordende opdracht af. Als je de vervolgopleiding voor zowel de theorie als de praktijk succesvol afrondt, ontvang je een diploma. Na diplomering kun je je verder in het vakgebied ontwikkelen met de landelijk erkende CZO-opleiding Vervolgopleiding Intensive Care Neonatologie Verpleegkundige (ICN).Aanmelden
Belangstelling? Neem contact op met ons en/of je leidinggevende over de mogelijkheden. neem contact opIn het kort
-
Verpleegkundigen met een vervolgopleiding kinderverpleegkundige of een deel hiervan
-
De opleiding start één keer per jaar, in januari. Neem voor startdata contact met ons op.
neem contact op -
Bekijk de roosters van alle verpleegkundige vervolgopleidingen.
lees meer -
De opleiding bestaat uit 25 lesdagen op de Radboudumc Health Academy en 1.000 praktijkleeruren. Houd daarnaast rekening met zelfstudie-uren voor zowel de theorie als de praktijk.
lees meer
Zoveel tijd kost het
Theorie
Aantal lesdagen bij de Radboudumc Health Academy: 25.
Een lesdag bestaat uit 7-8 lesuren.
Uren zelfstudie: gemiddeld 2 per lesuur.Praktijk
Praktijkuren: 1.000 netto.
Duur van de opleiding bij een volledig dienstverband is ongeveer 12 maanden.
Daarna volg je een stageprogramma van 224 uur op de NICU van het Radboudumc.
De praktijkinstelling kan aanvullende eisen stellen.
Reken ook in de praktijk op zelfstudie-uren voor onder andere voorbereiding van opdrachten en verslaglegging van je leerproces in de praktijk. -
Je moet een diploma kinderverpleegkundige (of een deel hiervan), geldige BIG-registratie en een aanstelling als verpleegkundige op een relevante kinderafdeling (24 uur per week of meer) hebben.
lees meer
Zo word je toegelaten
Je mag in sommige gevallen ook deelnemen als de een gelijkgestelde scholing hebt gevolgd, op het gebied van kinderverpleegkundige en/of zieke pasgeborene. Neem voor meer informatie contact op met de opleider. -
Bekijk hier de toelichting en een volledig overzicht van prijzen en vervolgopleidingen.
lees meer -
V&VN.
lees meer
Accreditatie
V&VN
Voor deze opleiding kun je bij ons de accreditatiepunten aanvragen voor het kwaliteitsregister V&V. -
Neem voor meer informatie en reserveringsaanvragen contact met ons op.
neem contact op
-Radboud-Universiteit-JB-FTTR-159601.aspx?width=1200&height=800&ext=.jpg&type=BlockColumn1Zoom1)