Roosters en scholingen Zorgopleidingen Vervolgonderwijs

Bekijk hier de roosters:

EPA roosters 2024 en voorjaar 2025

EPA roosters 2023


Onderwijs Verpleegkundige vervolgopleidingen

Verpleegkundige vervolgopleidingen bij Radboudumc

Ben je een zorgprofessional en heb je behoefte aan meer verdieping in je beroepsuitoefening? De Radboudumc Health Academy verzorgt een groot aantal (door CZO erkende) vervolgonderwijsprogramma's. We bieden de meest uiteenlopende specialisaties en onderwerpen aan.

lees meer

Verpleegkundige vervolgopleidingen bij Radboudumc

Ben je een zorgprofessional en heb je behoefte aan meer verdieping in je beroepsuitoefening? De Radboudumc Health Academy verzorgt een groot aantal vervolgonderwijsprogramma's. We bieden de meest uiteenlopende specialisaties en onderwerpen aan.

Onze studenten komen uit het hele land! Je krijgt meestal via de zorginstelling waar je werkt gelegenheid om de scholing te volgen, zeker bij scholingen die verplicht zijn om aan de kwalificatie-eisen te voldoen. Maar je kunt ook op eigen gelegenheid meedoen aan (een deel van) een onderwijsprogramma.

Je brengt je kennis, inzicht of vaardigheden op een hoger niveau, zodat je straks nog betere kwaliteit levert in de zorg aan je patiënten.

We bieden verschillende kernleerroutes aan, deze zijn opgebouwd uit EPA's. Wil je meer weten over de inhoud van de EPA's? Kijk dan in de EPA Bibliotheek van CZO Flex Level.

Onderwijsaanbod

Aanmelden


Voor een kernleerroute

Zorginstellingen kunnen medewerkers vooraanmelden. PIO's kunnen zichzelf aanmelden. Lees hier hoe.

lees meer

Voor een kernleerroute

Inschrijven voor een kernleerroute (met optioneel: de EPA-overstijgende leeractiviteit EBP) kan door een e-mail te sturen naar Postbus Vervolgonderwijs Radboudumc Health Academy. Geef in de mail het volgende aan:

Let op: wanneer deze aanmelding voor iemand anders geldt, bijvoorbeeld een van uw medewerkers, geef dan wel hun e-mailadres door. Zij ontvangen namelijk een inschrijflink op dit e-mailadres.

Wanneer een kernleerroute?

Een kernleerroute is een complete set kern-EPA's en EPA-overstijgende leeractiviteiten (EOL) horend bij een opleiding voor een bepaalde functie op alle werkplekken. Bij een kernleerroute horen CZO-opleidingseisen. Let op: aanmelden voor de EOL Evidence Based Practice (EBP) is optioneel. Geef dit aan in de e-mail.

Vragen?

Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met Postbus Vervolgonderwijs Radboudumc Health Academy.

Voor inhoudelijke vragen over kernleerroutes: kijk op de pagina van de kernleerroute voor de inhoudelijk contactpersoon.


Voor een losse EPA

Een EPA volgen buiten een kernleerroute of opleiding om? Lees hier hoe dat werkt.

lees meer

Voor een losse EPA

Aanmelden voor een losse EPA kan door te e-mailen naar Postbus Vervolgonderwijs Radboudumc Health Academy. Geef in de mail het volgende aan:

  • Wie gaat de EPA volgen (naam en e-mailadres)?
  • Welke EPA?
  • Welk startmoment van de EPA?

Let op: wanneer deze aanmelding voor iemand anders geldt, bijvoorbeeld een van uw medewerkers, geef dan wel hun e-mailadres door. Zij ontvangen namelijk een inschrijflink op dit e-mailadres.

Wanneer een losse EPA?

Losse EPA's kunnen een vervolg zijn op een kern- en specifieke leerroute óf ze kunnen los worden gevolgd. Voorbeeld: Een ervaren SEH-verpleegkundige heeft veel te maken met de opvang van ouderen op de spoedeisende hulp en merkt dat de zorg aan deze doelgroep extra kennis en ervaring vraagt. Deze verpleegkundige besluit in overleg met de leidinggevende van de afdeling een EPA van de geriatrieverpleegkundige te doen.


Praktijk als uitgangspunt EPA's als bouwstenen

Een modulair en flexibel opleidingsstelsel: bepaal de eigen leerroute door EPA's te combineren.

lees meer

Praktijk als uitgangspunt EPA's als bouwstenen

Aan de basis van het vernieuwde opleidingsstelsel staat de zorgvraag van de patiënt. CZO Flex Level ontwikkelde een architectuur en bijna 200 EPA’s (Entrustable Professional Activity). Dit zijn beroepsactiviteiten in de praktijk. De bouwstenen voor dit nieuwe stelsel worden gevormd door deze EPA’s.

De EPA beschrijft welke kennis, vaardigheden, houding en gedrag belangrijk zijn bij de uitvoering van een beroepsactiviteit. De taak die een student uitvoert, wordt steeds een beetje complexer. Hierbij neemt de ondersteuning en begeleiding af, zodat de student de taak uiteindelijk volledig zelfstandig kan uitvoeren en bekwaam verklaard kan worden.

Meer weten over de inzet van EPA's als bouwstenen? Lees meer op CZO Flex Level - Vernieuwde verpleegkundige vervolgopleidingen.

Praktische informatie


Prijzen en overzicht Vervolg­opleidingen


Roosters en scholingen Zorgopleidingen Vervolgonderwijs

Je vindt hier de roosters van alle vervolgopleidingen (op alfabet).

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet